Őrült meccsen játszott döntetlent a Real Madrid és a Levante

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 21:50
null
Vinícius Júnior remekül játszott, de csak ikszre mentette a meccset a Realnak (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában a Real Madrid 3–3-as döntetlent játszott a Levantéval.


SPANYOL LA LIGA

2. FORDULÓ

Levante–Real Madrid3–3 (0–1)
Valencia,
Városi Stadion, 10 000 néző. V.: Cuadra.
Levante:
Fernández – Miramon, Rober Pier, Vezo, Clerc – Melero (Martínez, 66.), Radoja, Campana (Bardhi, 78.) – De Frutos (Franquesa, 86.), Roger (Malsa, 66.), Morales (Cantero, 78.). Vezetőedző: Paco Lopez.
Real Madrid:
Courtois – Lucas Vázquez (Carvajal, 65.), Nacho, Militao, Alaba – Isco (Asensio, 59.), Casemiro, Valverde (Jovics, 82.) – Bale (Rodrygo, 59.), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior, 59.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.
Gólszerző: Roger (46.), Campana (57.), Rober Pier (79.) ill. Bale (5.), Vinícius Júnior (73., 85.)
Kiállítva: Fernández (87.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Real Madrid nagyszerűen kezdte a mérkőzést, hiszen Gareth Bale 5. percben szerzett góljával korán előnybe került. A Levante ugyan nem riadt meg a bekapott góltól, a madridiak az első félidő közepére átvették az irányítást. Isco és Benzema is jól játszott, a Real pedig gólokkal vezethetett volna a szünetben.

A Levante a második félidőre éhesen jött ki, s már a 46. percben össze is jött az egyenlítés – Roger Martí találta magát ziccerben, erős lövésébe Courtois csak beleérni tudott. Bő tíz perccel később José Campana egy jobb oldali beadást követően zseniális kapáslövést mutatott be, a belga kapusnak esélye sem volt védeni.

Megélénkült a mérkőzés, Ancelotti pedig rögtön hármat is cserélt. Köztük volt Vinícius Júnior, aki remekül szállt be a mérkőzésbe, a 73. percben Casemiro remek passza után eredményes is volt.

Az iksznek nem sokáig örülhetett a Real, hiszen hat perccel később Alaba hibázott óriásit Bardhi szabadrúgásánál – az osztrák fejéről Rober Pier elé pattant a labda, a védő higgadtan passzolt a kapuba.

Ismét jönnie kellett Ancelotti együttesének, s jött is: Jovics fejesénél még óriásit védett Aitor Fernández kapus, egy perccel később azonban Vinícius Júnior parádés pöccintésénél már a Levante kapusa is tehetetlen volt.

A harmadik madridi gól után Vinícius ugrott ki ismét, Fernández a tizenhatoson kívül kézzel sodorta el a labdát – a bíró azonnal kiállította a kapust, s mivel a Levanténak nem volt már cseréje Ruben Vezo állt be a kapuba.

Óriási esély volt ez a Real előtt, de a Levante hősiesen kibekkelte a maradék 3+6 percet, így a felek egy-egy ponttal gazdagodtak.

A TÖBBI MECCSEN
Atlético Madrid–Elche 1–0
(Correa 39.)
Real Sociedad–Rayo Vallecano 1–0 (Oyarzabal 68. – 11-esből)

PÉNTEK

Real Betis–Cádiz 1–1

SZOMBAT
Athletic Bilbao–FC Barcelona 1–1
Alavés–Mallorca 0–1
Espanyol–Villarreal 0–0
Granada–Valencia 1–1

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid223–1+26
2. Real Madrid2117–4+34
3. Barcelona2115–3+24
4. Valencia2112–1+14
5. Sevilla113–0+33
6. Real Sociedad2113–4–13
7. Levante224–40 2
8. Mallorca222–20 2
8. Cádiz222–20 2
8. Betis222–20 2
11. Granada221–10 2
11. Athletic Bilbao221–10 2
13. Villarreal220–00 2
13. Espanyol220–00 2
15. Osasuna110–00 1
16. Elche2110–1–11
17. Alavés2112–5–31
18. Celta Vigo111–2–10
19. Getafe110–1–10
20. Rayo Vallecano220–4–40

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: LEFÚJTA A BÍRÓ, PARÁDÉS MECCSEN 3–3 A VÉGE!

90+5. perc: mindent egy lapra feltéve támad a Real, de állja a sarat a Levante – a vészkapussal is.

90+2. perc: Rodrygo is sárgát kap.

90. perc: hat perc a ráadás.

87. perc: tíz emberre fogyatkozik a Levante! Fernández kapus kézzel sodorta el a labdát a tizenhatoson kívül, a bíró azonnal piros lapot mutatott fel neki.

85. perc: ZSENIÁLIS TALÁLAT A REALTÓL! A szöglet után Vinícius Júniort hozta helyzetbe Benzema, a brazil elképesztő mozdulattal, bokából bepöckölte a hosszúba! 3–3

84. perc: most a Real rontott el egy ziccert! Rodrygo beadását Jovics fejelte a kapura, óriásit hárított a kapus, majd a kipattanónál Carvajal érkezett, de a lövését blokkolta egy védő.

83. perc: óriási helyzet maradt ki! Cantero kapott pazar labdát, majd kicselezte Courtois-t, de csak a kapufát találta el...

82. perc: ismét egy csere előre, Jovics jön be Valverde helyére.

79. perc: ELKÉPESZTŐ, ÚJRA VEZET A LEVANTE! Bardhi első labdaérintéséből veszélyesen ívelte be a szabadrúgást, majd Alaba fejéről került a labda Rober Pier elé, akinek csak be kellett azt passzolnia a kapuba. 3–2

78. perc: újabb cserék a hazaiaknál, Campanának és Moralesnek véget ért a mérkőzés. A helyükre Cantero és Bardhi érkezett.

73. perc: NAGYSZERŰ CSERE ANCELOTTITÓL, MOST A REAL EGYENLÍT! Carvajal szerelt a saját térfelén, majd Casemiro adott parádés indítást Vinícius Júniornak, aki sebességből megfutotta Miramont, majd a lehető legjobb ütemben rúgta el a labdát Fernández mellett. 2–2

70. perc: a Levante teljesen visszazár, átengedi a területet a Real Madridnak. A vendégek a tizenhatoshoz érve azonban nagyon masszív falba ütköznek, ezt nehéz lesz feltörni.

66. perc: Melero helyére Martínez, Roger helyére Malsa érkezett.

65. perc: Dani Carvajal váltotta Lucast a Realban.

59. perc: Ancelotti ezt már nem nézi tétlenül, azonnal hármat cserél: Bale, Isco és Hazard is elhagyta a pályát, Asensio, Vinícius és Rodrygo állt be.

59. perc: a gólszerző Campana is besárgult.

58. perc: Militao reklamált valamit a bírónál, aki sárga lapot mutatott fel neki.

57. perc: HIHETETLEN, NÉHÁNY PERC ALATT FORDÍT A LEVANTE! Miramon sokadik jobb oldali beadása ezúttal embert talált, José Campana pedig kapásból zseniális gólt szerzett! Coutois-nak esélye sem volt a védésre. 2–1

53. perc: életjeleket mutat a Real Madrid! Hazard fordult kapura jó harmincról, de a próbálkozásánál nem kellett izgulnia a hazai kapusnak – könnyedén felszedte a labdát Fernández.

52. perc: egy beadás után Roger lőtt volna kapásból, de óriási lyukat rúgott. A második szándékból leadott kísérleténél már nem sikerült erőt tenni a labdába.

50. perc: éhesen jött ki a második félidőre a hazai csapat, a Realnak most keményen kell védekezni.

Roger már negyedszer vette be a Real Madrid kapuját...

46. perc:...ÉS 30 MÁSODPERC UTÁN OTT IS AZ EGYENLÍTŐ GÓL!Roger Martí került óriási ziccerbe, erőből lőtte el, s Courtois hiába nyúlt bele, a labda végül becsorgott a kapuba. 1–1

46. perc: jön a második félidő, a hazaiak támadnak először...

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: vége az első félidőnek, Bale góljával Real-előnnyel vonulhatnak félidőre a csapatok.

45. perc: három percet hosszabbít a játékvezető.

44. perc: komoly bajban most a Levante, az elmúlt percekben többször is gólt lőhetett volna a Real. Ezúttal Benzema tüzelt kapura, de egy védő blokkolta a lövést.

41. perc: Melero szabálytalankodott, sárga lap a vége.

40. perc: teljesen beszorult a Levante a saját tizenhatosához, most Isco került lövőhelyzetbe. A spanyol finoman alábökött, de egy picit túlságosan is – a háló tetején landolt a játékszer.

38. perc: Bale bombázott kapura a szabadrúgásból, nem sokkal ment mellé. Erre Fernández kapus nem ért volna oda, ha egy kicsit beljebb megy...

37. perc: Isco indult meg a középpályáról, s nagyszerűen vezette a labdát, csak szabálytalanul tudták megállítani. Veszélyes helyről jöhet szabadrúgással a Real Madrid.

35. perc: a tizenhatos előterében Isco jutott el lövésig, a labda viszont megpattant egy hazai védőn, jöhet a szöglet.

32. perc: az ivószünet után jöhet a folytatás.

30. perc: Alaba szánta el magát lövésre, de egy jó méterrel célt tévesztett.

28. perc: Clerc volt túlságosan agresszív Lucas Vazquezzel szemben egy fejelésnél, a jutalma egy sárga lap.

25. perc: Miramon beadása után Campanához kerül a labda, ő azonban borzasztó gyengén a kapu fölé ívelt – vajon beadásnak vagy lövésnek szánta?

22. perc: Valverde adott be a jobb oldalról, s Bale érkezett nagy lendülettel. A walesi beletette a lábát, de már nem tudta irányítani a labdát, így az jócskán mellé ment.

22. perc: a Real most huzamosabb ideig tartja a labdát, szépen átveszi a mérkőzés irányítását.

20. perc: Casemiro készítette le a labdát Valverdének, aki egyből kapura tette a labdát, de a lövés nagyon gyengére sikerült.

19. perc: mindkét csapat kissé pontatlanul játszik, a középpályán sok a labdavesztés.

15. perc: Benzema trükközött a tizenhatoson belül, de nem volt elég területe ahhoz, hogy lövésig jusson.

11. perc: a hazaiak nem illetődtek meg a bekapott góltól, hiszen folyamatosan támadásokat kezdeményeznek – a beadások azonban egyelőre pontatlanok.

8. perc: Morales kevergetett az alapvonalnál, de Militao remekül védekezett, jöhet a kirúgás.

Még a VAR is megnézte az esetet, hiszen Benzema nagyon a leshatárról indult, de a találat végül érvényes.

 


 

5. perc: EGY GYORS REAL-TÁMADÁS, MÁRIS MEGVAN A VEZETÉS! Karim Benzema kapott remek labdát David Alabától, a francia visszahúzta és letette Gareth Bale-nek, aki higgadtan lőtt a kapuba. 0–1

3. perc: a Levante egyelőre meg tudja tartani a labdát, még egy szögletet is kiharcolt a bal oldalon. A pontrúgás után lövőhelyzet is kialakult, de Morales fölé durrantott.

1. perc: útjára indult a labda!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

VALVERDE MÁR KÉSZEN ÁLL...


A Juventust erősítő Cristiano Ronaldo neve a nyáron több csapattal is szóba került már. Korábbi klubja, a Real Madrid, valamint legutóbb a Manchester City érdeklődéséről is hallani lehetett, ám a 36 éves portugál klasszis az Instagram-oldalán tisztázta a dolgokat – kijelentette, nem fog visszatérni a Santiago Bernabéuba.

A héten volt egy távozója is a Real Madridnak: Martin Ödegaard az Arsenalban folytatja pályafutását. A norvég támadó középpályás 2015-ben, 16 esztendősen került Madridba, ahol óriási tehetségként harangozták be, a fokozatos terhelés jegyében előbb Hollandiába (Heerenveen, Vitesse), majd Spanyolországon belül (Real Sociedad) adták kölcsön, végül viszont nem tudott alapemberré válni a Real Madrid felnőttjei között.

Az elmúlt napokban a fővárosiak Thibaut Courtois-ával és Karim Benzemával is szerződést hosszabbítottak – a belga kapus 2026-ig, míg a francia támadó 2023-ig írt alá.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén a Levanténak sikerült megtréfálnia a Real Madridot, ugyanis a „királyi gárda” vendégeként 2–1-re győzedelmeskedett.

Ami a Levantét illeti, a valenciai csapat nem bírt a Cádizzal, így a vége 1–1-es döntetlen lett.

A Real Madrid nagyszerűen kezdte a La Liga 2021–2022-es kiírását, az 1. fordulóban ugyanis nagyon simán, 4–1-re legyőzte az Alavés együttesét. A mérkőzésen Karim Benzema kétszer is eredményes volt, s még betalált Nacho, illetve Vinícius Júnior is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik