Mendes ügynök optimista: Cristiano Ronaldo visszatér Madridba!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.23. 12:20
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Sohasem látott árak, sohasem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Az angolok, az olaszok, a franciák és a németek után szokásunk szerint a spanyolokkal zárjuk a heti kört.
Manchester, England, England... Már nem sláger! (Fotó: AFP)
Manchester, England, England... Már nem sláger! (Fotó: AFP)
Manchester, England, England... Már nem sláger! (Fotó: AFP)
Manchester, England, England... Már nem sláger! (Fotó: AFP)
Manchester, England, England... Már nem sláger! (Fotó: AFP)

 

Nem véletlenül volt a koronavírus előtti időkben a világ legjobban fizetett vezetőedzője Diego Simeone, aki évi 44 millió eurót kapott bruttóban: az ATLÉTICO MADRID másodszor is bajnok lett a két hazai gigász előtt, és remek igazolásokkal, zseniális eladásokkal az Atleti keretének értéke sokáig akkora volt, mint a Real Madridé, és nem sokkal maradt el az ebben a versenyszámban a dobogón végzőktől.

Még szebb a kép, ha megjegyezzük: az elmúlt 12 idényben az eladottak árán felül – aláírási és egyéb pénzek nélkül – 200 millió eurót sem költött a klub! Tavaly nyáron Rodrigo De Paul, Matheus Cunha és kölcsönbe Antoine Griezmann érkezett, összesen 71 millió euróért, valamint jó húszmilliós aláírási pénzekért és egyéb járandóságokért. Az ingyen megszerzett portugál szélső, Marcos Paulo és a Monacótól kölcsönkapott kapus, Benjamin Lecomte nem sokat tehetett, illetve tett hozzá a közöshöz, és minden szempontból sokatmondó, hogy a téli „zsákmány” a Reinildo Mandava, Daniel Wass páros volt.

„Mi vagyunk az Atlético, ha nem szenvedünk, nem is vagyunk önmagunk” – értékelt egy nyögvenyelős, de bajnoki aranyat érő győzelmet Koke tavaly. Nos, az irányítónak, csapatának és a drukkereknek volt lehetőségük a szenvedésre, mert a címvédés helyett a La Ligában a harmadik helyen végeztek (15 ponttal maradtak le a városi riválistól, kettővel a Barcelonától), a Király-kupából januárban kiütötte őket a Real Sociedad, a spanyol Szuperkupa elődöntőjében kikaptak az Athletic Bilbaótól. A Bajnokok Ligájában a csoportjukban megelőzték a Milant és az FC Portót is, majd a két manchesteri csapat közül az Uniteddel még elbírtak, de a Cityvel már nem.

Simeone most messze áll a pénzesőtől, de igyekszik kevés pénzből is frissíteni a keretét.

A 32 éves mexikói karmester, Héctor Herrera az előző idényben 27 mérkőzésén nem tudott összehozni egyetlen kanadai pontot sem, távozott, és szintén erre kényszerült az anno 14 millió euróért vett horvát jobbhátvéd, Sime Vrsaljko. Aki 2017-es súlyos sérülését még úgy-ahogy kiheverte, de azután gyakorlatilag két évre kidőlt a sorból, többször is műteni kellett a térdét. U19-esként még hatalmas tehetségnek számított, sőt 16 évesen játszott először az Atlético nagycsapatában, ráadásul az első olyan futballistaként, aki a XXI. században született: a furcsa betegségben szenvedő (nem igazán nő szőr a testén) szélső, Víctor Mollejo az ötödik kölcsönidényébe kezdett.

Profi szerződést kötöttek a 19 éves argentin szélsővel, Giuliano Simeonével, de azonnal kölcsönadták őt is a Real Zaragozának. Egyik bátyja, a csatár Gianluca Simeone a negyedosztályú Xerez Deportivóban futballozik, a 27 éves Giovanni Simeone ötszörös válogatott, és jól megy neki a Hellas Veronában – a Napoli mellett a Sevilla és a Valencia is érdeklődik iránta! Nyilván kitalálták, kinek a gyermeke a kis Giuliano.

Benjamin Lecomte egyetlen mérkőzésen sem szerepelt az Atléticóban, a 35 esztendős uruguayi legenda, a bajnoki címben főszerepet játszó Luis Suárez 45 találkozón 13-szor volt eredményes. Őszintén: az ő szintjén ez kevés, még ennyi idősen is – vallják sokan; ráadásul még az ősszel komolyan összekapott mesterével, ennek csak egyetlen következménye lehetett. A manchesteriek elleni párharcokban összesen 8 percet futballozott, az utolsó 13 bajnokiján 2 gólt lőtt, mindkettőt az Alavésnek, és 4–1 lett a végeredmény.


A 2.7 millió euróért vett dán védekező-specialistát, Daniel Wasst ingyen elengedhetik a Bröndbyhez, nevelőegyesületéhez, mert összesen 44 percet játszott az Atletiben, és minden egyes perce (a fizetéssel, aláírási pénzzel, ügynöki díjjal) majdnem 100 ezer eurójába került a klubnak... A rekordvétel Joao Félix nem eladó, legalábbis 80 millió euróért nem: a német Sport 1 értesülései szerint a madridiak sportigazgatója, a még 2017-ben kinevezett Andrea Berta ezt válaszolta a Bayern München kérdésére. A németekkel azért voltak kapcsolatban, mert felajánlották nekik a kölcsönből visszatért,Álvaro Moratát, akita Juventustól nem vásárolt meg opciósan. Joao Félixet korábban a PSG és a Tottenham is megkereste, a londoniak állítólag Giovani Lo Celsót ajánlották fel érte cserébe, nyilván sok-sok pénz mellett.

Morata mellett visszatért kölcsönből a horvát kapus, Ivo Grbic (a Rayo Vallecano és az Espanyol is vinné most), a Chelsea-nek tavaly nagy hercehurca után kölcsönadott Saúl Níguez, az U21-es válogatott balhátvéd, Manu Sánchez, a felnőtt válogatott kerettag argentin középső védő, Nehuén Pérez, a balszélső Marcos Paulo, a rutinos kolumbiai jobbhátvéd, Santiago Arias, az U21-es válogatott éke és szélsője, a Rayo Vallecano kölcsönkérte, de a Mallorca, a Getafe és a Real Valladolid csapatától is „üldözött” Sergio Camello, illetve a Valencia monitorozása alatt állót Rodrigo Riquelme.

Árulkodó mosoly


Így került vissza a csapathoz az anno 35.6 millióért megvett támadó, Vitolo is, aki öt év alatt 101 mérkőzésen szerepelt Simeone csapatában, a 32 éves játékost most kölcsönadták egyik egykori klubjának, a Las Palmasnak – a tehetséges középcsatár, a 22 esztendős Borja Garcés szintén a másodosztályba, Tenerifére került egy idényre kölcsönbe.

A brazil bal oldali mindenes, Renan Lodi kérője a Newcastle United, írja a Globo Esporte, az Inter már letett róla: a 24 éves játékosnak van olasz útleve is, a milánóiak ezért is figyeltek fel rá. No és azért, mert már 15-szörös válogatott.

Nehuén Pérezt az Udinese beszámolja a 16-szoros argentin válogatott szélsővédő és szélső, Nahuel Molina árába, Marcos Paulót a Sampdoria, a Torino és a Bologna hívja, Moratáról még nem tett le végleg a Juventus akciós áron, Saúl Níguezt pedig szeretné megvásárol(tat)ni José Mourinho.

Ahogyan utóbbi esetben megjegyzi az olasz sajtó, nagy akadály a magas fizetés: Saúl Níguez bruttója évi 12 millió euró, Moratáé tízmillió, Vitolóé 6.8 millió (ennyit biztosan nem áll a Las Palmas), Lodié 3.8, a jobb cserejátékosok közel egymilliót keresnek, a fiatalok minimum 200 ezret. Hiába, az a fránya válság és az a fránya bércsökkentés...

Jan Oblak és Thomas Lemar hosszabbított, 2028-ig, illetve 2027-ig, előbbi bére a korábbi 20 helyett immáron évi bruttó 24 millió euró, a 72 millió euróért vett szélső középpályás a korábbi fizetése felével beéri innentől kezdve, eddig 10, mások szerint 12-13 milliót kapott bruttóban. Két kérője volt, mindkettő Angliából: az Everton és az Arsenal. Vagy ahogyan a L'Équipe írja: a spanyolok ajánlották fel a játékost ennek a két klubnak.

Lemar hosszabbításának érdekessége, hogy a Monacóé a következő vételár 30 százaléka, ez is a sokoldalú, bár sérülékeny játékos megtartása mellett szólt.

Érdekes, hogy bizonyos idő elteltével Simeone mindenkiből remek védekező szakembert farag...

Mivel pályára lépett 35 mérkőzésen, automatikusan meghosszabbodott a sok kritikát kapó brazil védő, Felipe Monteiro szerződése.

A kiszemeltek közül Molinát már említettük, és az a fura helyzet áll elő, hogy beszámítják Nehuént Nahuel árába, a 24 éves játékos egyértelmű erősítés. A fizetésekben már megegyeztek a felek, Madridból a játékos mellett húszmillió euró (más források szerint 12 millió euró most, hatmillió bónuszok formájában, a Marca szerint csak 10+5 lesz a vége) is útra kel, az ügynök és a futballista járandósága hétmillió euró.

Spanyol elemzők szerint Molinával Simeone áttér a 3–5–2-es hadrendre, Marcos Llorentét és (a most a Tottenhamtól és a Fiorentinától is megkeresett) Rodrigo De Pault a középpálya közepére helyezve (minden bizonnyal Koke mellé, ezt már mi tesszük hozzá).

A Hertha középső védője, Omar Alderete 10+1 millióba kerülne, a bergamói Giorgio Scalvini is nagyjából ennyibe, Benjamin Pavard és William Saliba mindenestől négyszer ennyibe, nem lenne sokkal kisebb befektetés Pablo Sarabia és Gianluca Scamacca megszerzése; de a Mönchengladbach középpályása, Kouadio Koné, a Monaco védelmi mindenese, Axel Disasi és a Galatasaray támadója, Kerem Aktürkoglu is húszmillión felüli „mulatság”. Alexis Sánchez ügynöke az Atléticót is megemlítette, mint állítólagos kérőt, a legolcsóbb kiszemelt ebből a bekezdésből a Liverpool volt bekkje, az uruguayi Sebastián Coates (Sporting CP).

Felvette állítólag a kapcsolatot a Simeone-team a sociedados Robin Le Normand ügynökével, de a jó formában lévő francia középhátvéd e héten szerdán 2026-ig meghosszabbította a szerződését.

A legnagyobb „falat” a Valencia középpályása, Carlos Soler, akinek jövőre lejár a szerződése, a klubja pedig jelentős anyagi gondokkal küzd.

Korábban az olasz és a spanyol sajtó is arról számolt be, hogy Federico Bernardeschivel és Paulo Dybalával is kapcsolatban állt az Atleti, de őket „elszalasztotta”, ha volt ilyen szándéka egyáltalán. Felkészül: Juan Mata...

Kiszemelt volt még a volt barcelonai és sevillai Emerson Royal, Serge Aurier, Nélson Semedo, Josip Juranovic, Timothy Castagne, Jonathan Clauss, Pablo Maffeo, Pedro Porro és Héctor Bellerín, Emerson Royalt egyébként kölcsönkérték a Tottenhamtől, vételi opcióval. Mint az Atleti elnöke, Enrique Cerezo elmondta a Molina-transzfer előtt: 40 millió eurót költhetnek el a nyáron erősítésekre.

Csak éppen ezt a 40 milliót meg kell keresniük a transzferpiacon a két új szponzor ellenére is.

Moratáról már említettük, hogy a Juventus nem érvényesítette ügyében a 35 millió eurós vételi opciót, a csatárt a spanyolok a Chelsea-től éppen 35 millióért vették, és húszmillióért adták kölcsönbe Torinóba, de két évre, a szerződése az AM-mel még két évig szól. Egészen pontosan: először tízmillióért adták oda, 45 milliós opcióval, de tízmillióért maradt még egy évet – a Juve szeretné őt megtartani, csak sokkal olcsóbban. Az Atlético korábbi remek védője, Juanfran szerint a csatár és Simeone viszonya igencsak megromlott egy idő után...

Saúl Níguez csak 27 éves, de mostanában nem megy neki, így is meglepő, hogy a 19-szeres válogatott, sokoldalú középpályásnak nincs komoly kérője az AS Román kívül. Az olaszoknak nem is annyira a húszmilliós vételárral, mint inkább a futballista magas bérével kapcsolatban vannak kifogásaik. Az As szerint eladnák az uruguayi védőt, José Giménezt is, de mi nem látunk most olyan klubot a piacon, amely 80 millió eurót megmozgatna érte. A játékos a Marca számításai szerint századunk legjobb védője abban a tekintetben, hogy ha ő pályán volt, csapata mérkőzésenként csak 0.75 gólt kapott átlagban. Giorgio Chiellini (0.83), Paolo Maldini (0.84) és Carles Puyol (0.85) is lemaradt mögötte.

Marad a klubnál Antoine Griezmann még egy idényre, őt tavaly tízmillió euróért vették kölcsön, ha pályára lép a két idény mérkőzéseinek felén, kötelező módon életbe lép a 40 millió eurós vételi opció. Griezmann most 31 éves, 2019-ben 120 millióért (ebből 24 millió euró a korábbi csapatáé, a Real Sociedadé lett) adták el a Barcelonának – ahol a bére évi bruttó 50 millió euró körül hegyelt, de két év alatt bónuszokkal együtt 114.5 millió eurót keresett volna.

Igen, ugyanis a bére eleve évi egymillió euróval nőtt automatikusan, 2.5 milliót kapott, ha pályára lépett a mérkőzésen hatvan százalékán, félmillió a BL-nyolcaddöntőbe jutásért, kétszer ennyi negyeddöntőért, stb. A triplázás négymillió eurójába került volna a katalán klubnak, az Aranylabdát megszámolták volna Griezmann ügyvédjei rongyos egymillió euróba. A katalán lap, a Sport értesülései szerint a francia első barcelonai idényében nettó 25.5 millió eurót kapott a lehetséges 33.5 millióból, egy évre rá 21 milliót húzott be a lehetséges 29.5-ből!

A könyökén jön már ki sorozatunk rutinos olvasóinak: szerződést kötni tudni kell!

A csatár a Barcában 102 mérkőzésen lőtt 35 gólt és adott 17 gólpasszt, az előző idényben 38 mérkőzésen 15 kanadai pontot jegyzett, de a manchesteriek elleni négy mérkőzésen csak egyet, a ligában az elsőt pedig csak október 28-án.

Kiszemelt csatárposztra a Real Madrid és a Barcelona látókörében is ott lévő Albacete-csatár, Dani González, kölcsönvennék vételi opcióval a Leverkusentől a 17 éves Iker Bravót, aki parádézik a spanyol korosztályos válogatottakban (és tavaly a Barcától igazolták le, ingyen). Minden értelemben nagyobb fogás lenne a valenciai Maxi Gómez, írja a Superdeporte, akit 12 millió euróért eladna Peter Lim, a Valencia tulajdonosa.


Zárjunk a legnagyobb falattal: miután a PSG és a Bayern München után a Chelsea is visszautasította Jorge Mendest és védencét, a portugál szuperügynök felajánlotta Cristiano Ronaldót az Atléticónak is. A Marca szerint a madridiaknak két kifogása van csak: a bér és Ronaldo realos múltja. A szurkolóknak meg pár korábbi gúnyos megjegyzés és gesztus miatt lenne kifogásuk az igazolás ellen, a La Liga pénzügyeseiről már ne is beszéljünk...

A fentebb említett spanyol lap, a Superdeporte egy bennfentese szerint Diego Simeone nagyon szeretne együtt dolgozni Ronaldóval, úgy érzi, éppen olyan jó hatással lenne a klasszis a csapatra, mint Luis Suárez volt az első madridi idényében. Ugyanakkor a forrás szerint sem képes most teljesíteni a csapat az MU, a játékos és Mendes igényeit, hiába remek a kapcsolat Cerezóék és az ügynök között a korábbi igazolásokban nyújtott segítség miatt, és hiába szeretne állítólag Ronaldo neje visszatérni Spanyolországba, lehetőleg Madridba.

A népszerű rádiós műsor, az El Larguero szerint Mendes optimista, szerinte igenis kiköthet Ronaldo Madridban, tisztán látja ennek a lehetőségét. Nem mellesleg a futballista hajlandó relatíve kevés pénzért is aláírni.

Optimisták a szurkolók is: máris eladtak 55 ezer bérletet az új szezonra, a korábbi bérletesek 96 százaléka maradt hűséges a csapathoz. Ötezren változtatták meg a helyüket a stadionon belül. Hogy közelebb lesznek-e ezzel Ronaldóhoz?

Hamarosan kiderül.

 

Eddig egy nemzetközi szinten abszolúte ismeretlen brazil szélső, Samuel Lino érkezett, 6.5 millió euróért plusz a következő vételár ötödéért, illetve a rutinos középpályás, a 33 és fél éves Axel Witsel.

Egyáltalán nem nézne ki rosszul egy Jan Oblak – José Giménez, Sztefan Szavics, Mario Hermoso – N. Molina, Llorente, De Paul, Koke, Lodi – C. Ronaldo, Griezmann csapat, még ha ehhez el is kell adni Moratát és Saúl Níguezt, esetleg Ángel Correát is, teszi hozzá a Marca egy cikke.

És még mindig ott lesz a kispadon ebbem az esetben is Joao Félix, Yannick Carrasco, Lemar, Matheus Cunha, Reinildo Mandava, Manu Sánchez, Geoffrey Kondogbia, Felipe Monteiro, Witsel, Arias és Lino.

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

UD ALMERÍA
Érkezett:
Marko Milovanovics (Partizan Beograd, 3500000 euró), Gui Guedes (Vitória Guimaraes, 3000000 euró), Alejandro Pozo (Sevilla, kölcsön után végleg, 3000 000), Szrdjan Babics (Crvena zvezda, kölcsön után végleg, 1100000), Martin Svidersky (Manchester United U23, ingyen), Houboulang Mendes (Lorient, i.), Kaiky (Santos, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Cristian Olivera (Rayo Vallecano), Dragan Roszics (Albacete), Jonathan Silva (Botafogo)
Távozott: Giorgi Makaridze (Ponferradina, ingyen), Aitor Bunuel (szerződése lejárt), Daniel Carrico (szerződése lejárt), Juan Villar (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Cristian Olivera (Boston River)
Kölcsönből vissza: Nélson Monte (SZK Dnipro-1)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Gorka Guruzeta (Amorebieta, i.), Nico Serrano (Bilbao B)
Kölcsönből vissza: Peru Nolaskoain (Amorebieta), Jon Morcillo (Real Valladolid), Inigo Córdoba (Go Ahead Eagles), Imanol García de Albéniz (Mirandés), Inigo Vicente (Mirandés)
Távozott: Jokin Ezkieta (Racing Santander, i.), Unai López (Rayo Vallecano, kölcsön után végleg), Inigo Córdoba (szl.), Ander Capa (szl.), Inigo Vicente (Racing Santander, i.)
Kölcsönbe: Juan Artola (Burgos), Benat Prados (Mirandés), Imanol García de Albéniz (Eibar), Unai Núnez (Celta Vigo)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett:
Samuel Lino (Gil Vicente, 6500 000), Axel Witsel (Dortmund, i.), Giuliano Simeone (Atlético Madrid B), Nahuel Molina (Udinese, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Udinese), Sergio Camello (Mirandés), Saúl Níguez (Chelsea), Víctor Mollejo (Tenerife), Álvaro Morata (Juventus), Rodrigo Riquelme (Mirandés), Santiago Arias (Granada), Marcos Paulo (Famalicao), Ivo Grbic (Lille), Manu Sánchez (Osasuna), Borja Garcés (Leganés), Vitolo (Getafe)
Távozott: Sime Vrsaljko (Olympiakosz, i.), Héctor Herrera (Houston Dynamo, i.), Luis Suárez (szl.), Manu Sánchez (Osasuna, 200 000), Nehuén Pérez (Udinese, 10 000 000)
Kölcsönbe: Giuliano Simeone (Real Zaragoza), Víctor Mollejo (Real Zaragoza), Borja Garcés (Tenerife), Vitolo (Las Palmas), Samuel Lino (Valencia)
Kölcsönből vissza: Benjamin Lecomte (Monaco)

FC BARCELONA
Érkezett:
Franck Kessié (Milan, ingyen), Andreas Christensen (Chelsea, i.), Pablo Torre (Racing Santander, 5000000), Raphinha (Leeds United, 58 000 000), Robert Lewandowski (Bayern München, 45 000 000), Jules Koundé (Sevilla, 50 000 000)
Kölcsönből vissza: Francisco Trincao (Wolverhampton), Rey Manaj (Spezia), Miralem Pjanic (Besiktas), Álex Collado (Granada), Inaki Pena (Galatasaray)
Távozott: Philippe Coutinho (Aston Villa, kölcsön után végleg, 20000000 euró), Dani Alves (UNAM Pumas, ingyen), Ferran Jutgla (FC Bruges, 5000000), Francisco Trincao (Sporting CP, 3 000 000), Rey Manaj (Watford, 2 500 000), Moussa Wagué (HNK Gorica, i.), Óscar Mingueza (Celta Vigo, 3 000 000)
Kölcsönbe: Clément Lenglet (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Luuk de Jong (Sevilla), Adama Traoré (Wolverhampton)

REAL BETIS
Érkezett:
Willian José (Real Sociedad, kv., 10000 000), Luiz Henrique (Fluminense, 8000 000), Luiz Felipe (Lazio, i.)
Kölcsönből vissza: Dani Martín (Málaga), Loren Morón (Espanyol), Rober González (Las Palmas)
Távozott: Joel Robles (szl.), Cristian Tello (szl.)
Kölcsönbe: Raúl García (Mirandés), Diego Lainez (Braga)
Kölcsönből vissza:Héctor Bellerín (Arsenal)

CÁDIZ CF
Érkezett:
Víctor Chust (Real Madrid, kölcsön után végleg, 1000 000), Rubén Alcaraz (Real Valladolid, kv., 1000 000), Awer Mabil (Midtjylland, i.), Ivan Chapela (Cádiz B)
Kölcsönből vissza: Milutin Oszmajics (Bandirmaspor), Álvaro Jiménez (Ibiza), Martín Calderón (Mirandés), Jorge Pombo (Real Oviedo), Nano Mesa (Real Zaragoza), Álvaro Giménez (Real Zaragoza)
Távozott: Jens Jönsson (AEK Athén, i.), Salvi Sánchez (Rayo Vallecano, i.), Varazdat Harojan (Anorthosis, i.), Nano Mesa (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:Álvaro Jiménez (Las Palmas)
Kölcsönből vissza: Usszama Idrisszi (Sevilla), Fede San Emeterio (Real Valladolid), Florin Andone (Brighton)

CELTA VIGO
Érkezett:
Williot Swedberg (Hammarby, 5000 000), Luca de la Torre (Heracles Almelo, 2000 000), Julen Lobete (Real Sociedad B, 1 000 000)
Kölcsönbe: Óscar Rodríguez (Sevilla), Unai Núnez (Athletic Bilbao)
Kölcsönből vissza: Okay Yokuslu (Getafe), Miguel Baeza (Ponferradina), Iván Villar (Leganés), Sergio Carreira (Mirandés)
Távozott: Brais Méndez (Real Sociedad, 14000 000), Néstor Araújo (CF América, 3000 000), Emre Mor (Karagümrük, kölcsön után végleg, i.), Okay Yokuslu (West Bromwich, i.), Nolito (szl.)
Kölcsönbe: José Fontán (Go Ahead Eagles), Orbelín Pineda (AEK Athén), Rubén Blanco (Marseille), Julen Lobete (Waalwijk)
Kölcsönből vissza: Matías Dituro (Universidad Católica), Jeison Murillo (Sampdoria), Thiago Galhardo (Porto Alegre)

FC ELCHE
Érkezett:
Ezequiel Ponce (Szpartak Moszkva, kv., 4000000), Carlos Clerc (Levante, i.)
Kölcsönből vissza: Manu Justo (Racing Santander), Josema (Real Valladolid), Axel Werner (Arsenal)
Távozott: Manu Justo (Racing Ferrol, i.), Pablo Piatti (Estudiantes, i.), Antonio Barragán (szl.), Guido Carrillo (szl.), Iván Marcone (Independiente, 1800000)
Kölcsönbe: José Salinas (Mirandés)
Kölcsönből vissza: Kiko Casilla (Leeds United), Lucas Olaza (Real Valladolid), Kike Pérez (Real Valladolid)

ESPANYOL
Érkezett:
Brian Oliván (Mallorca, i.), Joselu (Alavés, i.), Tonny Vilhena (FK Krasznodar, 2 500 000)
Kölcsönbe: Vinicius Souza (Lommel), Benjamin Lecomte (Monaco)
Kölcsönből vissza: Álvaro Vadillo (Málaga), Pol Lozano (Girona), Matías Vargas (Adana Demirspor), Víctor Gómez (Málaga)
Távozott: Diego López (Rayo Vallecano, i.), David López (Girona, i.), Dídac Vila (szl.), Oier Olazábal (szl.), Óscar Melendo (szl.), Fran Mérida (szl.)
Kölcsönbe: Víctor Gómez (Braga), Miguelón (Real Oviedo), Álvaro Vadillo (Eibar)
Kölcsönből vissza: Yangel Herrera (Manchester City), Tonny Vilhena (FK Krasznodar), Loren Morón (Betis), Manu Morlanes (Villarreal)

FC GETAFE
Érkezett:
Jaime Seoane (Huesca, i.), Fabrizio Angileri (River Plate, i.), Domingos Duarte (Granada, 1 000 000), Luis Milla (Granada, 5 000 000)
Kölcsönbe: Portu (Real Sociedad)
Kölcsönből vissza: Darío Poveda (Huesca), Chema Rodríguez (Eibar), Miguel Rubio (Burgos), Jack Harper (Racing Santander), Ignasi Miquel (Huesca)
Távozott: Mathías Olivera (Napoli, 11000000), Hugo Duro (Valencia, kölcsön után végleg, 4000000), Rubén Yánez (Málaga, i.), Chema Rodríguez (Eibar, i.), Miguel Rubio (Granada, i.)
Kölcsönbe: Darío Poveda (Ibiza), Erick Cabaco (Granada), Jonathan Silva (Granada)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Roma), Gastón Álvarez (Boston River), Okay Yokuslu (Celta Vigo), Óscar Rodríguez (Sevilla), Vitolo (Atlético Madrid), Gonzalo Villar (Roma), Florentino (Benfica), Jorge Cuenca (Villarreal), Sandro Ramírez (Huesca)

FC GIRONA
Érkezett: David López (Espanyol, i.)
Kölcsönbe: Yan Couto (Manchester City U23), Valentín Castellanos (New York City)
Kölcsönből vissza:
Álex Gallar (Cartagena), Jonathan Dubasin (Logronés), Jordi Calavera (Sporting Gijón)
Távozott: Jairo Izquierdo (Cartagena, i.), David Junca (szl.), Jordi Calavera (Lugo, i.), Álex Gallar (Málaga, i.), Jonathan Dubasin (Albacete)
Kölcsönből vissza: Nahuel Bustos (Manchester City), Darío Sarmiento (Manchester City U23), Álex Baena (Villarreal), Pol Lozano (Espanyol), Pablo Moreno (Manchester City U23)

RCD MALLORCA
Érkezett:
Pablo Maffeo (VfB Stuttgart, kv., 3000 000), José Copete (Ponferradina, i.), Vedat Muriqi (Lazio, 9 300 000), Predrag Rajkovics (Reims, 2 000 000), Rodrigo Battaglia (Sporting CP)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Estoril Praia), Lago Júnior (Huesca), Braian Cufré (Málaga), José Copete (Ponferradina)
Távozott: Joan Sastre (PAOK, kv., 400000), Aleix Febas (Málaga, kv., i.), Alekszandar Szedlar (Alavés, i.), Brian Oliván (Espanyol, i.), Salva Sevilla (Alavés, i.), Manolo Reina (Málaga, i.)
Kölcsönből vissza: Vedat Muriqi (Lazio), Sergio Rico (PSG), Fer Nino (Villarreal), Rodrigo Battaglia (Sporting CP), Kubo Takefusza (Real Madrid)

CA OSASUNA
Érkezett
: Rubén Pena (Villarreal, i.), Aitor Fernández (Levante, i.), Moi Gómez (Villarreal, 1 800 000), Manu Sánchez (Atlético Madrid, 200 000)
Kölcsönből vissza: Marc Cardona (Go Ahead Eagles), Rober Ibánez (Leganés)
Távozott: Oier Sanjurjo (AEK Larnaka, i.), Marc Cardona (Las Palmas, i.), Inigo Pérez (visszavonult), Jonás Ramalho (Málaga, i.)
Kölcsönből vissza: Manu Sánchez (Atlético Madrid)

REAL MADRID
Érkezett:
Aurélien Tchouameni (Monaco, 80000000 euró), Antonio Rüdiger (Chelsea, ingyen)
Kölcsönből vissza: Reinier (Borussia Dortmund), Borja Mayoral (Roma), Kubo Takefusza (Mallorca), Álvaro Odriozola (Fiorentina)
Távozott: Víctor Chust (Cádiz, kölcsön után végleg, 1000000 euró), Gareth Bale (Los Angeles FC, i.), Luka Jovics (Fiorentina, i.), Isco (szerződése lejárt), Marcelo (szl.), Kubo Takefusza (Real Sociedad, 6 500 000)

REAL SOCIEDAD
Érkezett:
Brais Méndez (Celta Vigo, 14000 000), Mohamed-Ali Cho (Angers, 11000 000), Jon Pacheco (Real Sociedad B), Kubo Takefusza (Real Madrid, 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Martín Merquelanz (Rayo Vallecano), Modibo Sagnan (Tondela), Jon Bautista (Leganés), Kévin Rodrigues (Rayo Vallecano)
Távozott: Willian José (Betis, kv., 10000000), Kévin Rodrigues (Adana Demirspor, i.), Nacho Monreal (szl.), Adnan Januzaj (szl.), Jon Guridi (Alavés, i.), Joseba Zaldua (Cádiz, i.), Jon Bautista (Eibar, i.)
Kölcsönbe: Roberto López (Mirandés), Portu (Getafe), Peter Pokorny (MOL Fehérvár), Modibo Sagnan (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Rafinha (PSG), Alexander Sörloth (RB Leipzig), Germán Valera (Atlético Madrid B)

FC SEVILLA
Érkezett:
Marcao (Galatasaray, 12000 000)
Kölcsönből vissza: Juan Berrocal (Sporting Gijón), Rony Lopes (Olympiakosz), Luuk de Jong (Barcelona), Óscar Rodríguez (Getafe), Usszama Idrisszi (Cádiz)
Távozott: Diego Carlos (Aston Villa, 31000 000), Alejandro Pozo (Almería, kv., 3000000), Luuk de Jong (PSV, 3000 000), Javi Díaz (Tenerife, i.), Ludwig Augustinsson (Aston Villa, 500 000), Juan Berrocal (Eibar, i.), Jules Koundé (Barcelona, 50 000 000)
Kölcsönbe: Óscar Rodríguez (Celta Vigo), Usszama Idrisszi (Feyenoord)
Kölcsönből vissza: Anthony Martial (Manchester United)

FC VALENCIA
Érkezett:
Hugo Duro (Getafe, 4000 000), Samu Castillejo (Milan, i.)
Kölcsönbe: Samuel Lino (Valencia)
Kölcsönből vissza: Jorge Sáenz (Mirandés), Manu Vallejo (Deportivo Alavés)
Távozott: Gyenisz Cserisev (szl.)
Kölcsönbe: Jorge Sáenz (Leganés)
Kölcsönből vissza: Omar Alderete (Hertha), Hélder Costa (Leeds United), Ilaix Moriba (RB Leipzig), Bryan Gil (Tottenham)

RAYO VALLECANO
Érkezett:
Salvi Sánchez (Cádiz, i.), Diego López (Espanyol, i.), Unai López (Bilbao)
Kölcsönbe: Florian Lejeune (Alavés)
Kölcsönből vissza: Lass Bangoura (PASZ Lamia), Andrés Martín (Tenerife), José Pozo (al-Ahli SZC), Jorge Moreno (Leonesa), Miguel Ángel Morro (Fuenlabrada)
Távozott: Luca Zidane (szl.)
Kölcsönbe: Jorge Moreno (Córdoba)
Kölcsönből vissza: Mamadou Sylla (Alavés), Sergi Guardiola (Real Valladolid), Nikola Marasz (Almería), Unai López (Bilbao), Kévin Rodrigues (Real Sociedad), Martín Merquelanz (Real Sociedad)

FC VILLARREAL
Érkezett:
José Luis Morales (Levante, i.), Pepe Reina (Lazio, i.), Kiko Femenía (Watford, 980 000)
Kölcsönből vissza: Xavi Quintilla (Leganés), Manu Morlanes (Espanyol), Fer Nino (Mallorca), Álex Baena (Girona), Jorge Cuenca (Getafe), Javi Ontiveros (Fuenlabrada)
Távozott: Rubén Pena (Osasuna, i.), Sergio Asenjo (Real Valladolid, i.), Xavi Quintilla (Santa Clara), Serge Aurier (szl.), Moi Gómez (Osasuna, 1 800 000), Mario Gaspar (Watford, i.)
Kölcsönbe:Álex Millán (Famalicao), Vicente Iborra (Levante)
Kölcsönből vissza: Giovani Lo Celso (Tottenham)

REAL VALLADOLID
Érkezett:
Monchu (Granada, kv., 1200 000), Iván Sánchez (Birmingham City, kv., 100 000), Sergio Asenjo (Villarreal, i.), Sergio Escudero (Granada, i.), Gonzalo Plata (Sporting CP, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Kike Pérez (Elche), Lucas Olaza (Elche), Diego Alende (Lugo), Fede San Emeterio (Cádiz), Sergi Guardiola (Rayo Vallecano), Sekou Gassama (Málaga)
Távozott: Rubén Alcaraz (Cádiz, kv., 1000 000), Nacho Martínez (Tenerife, i.), Kiko Olivas (szl.), Pablo Hervías (szl.), Raúl Carnero (Deportivo La Coruna, i.), Diego Alende (FC Andorra, i.), José Antonio Caro (Burgos, i.)
Kölcsönbe: Saidy Janko (Bochum), Paulo Vitor (Rio Ave)
Kölcsönből vissza: Josema (Elche), Jon Morcillo (Bilbao), Gonzalo Plata (Sporting CP), Cristo González (Udinese)

Vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai, lezárva vasárnap reggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik