Cancelóval egymilliárd euró fölé jutott a Bayern München!

Vágólapra másolva!
2023.02.04. 13:08
null
Három perc (Fotó: AFP)
Véget ért a téli átigazolási időszak, amelyben a Premier League és a Serie A is hozta azt, amit előre vártunk, de igaz ez a Bundesligára és a La Ligára is. A Ligue 1 azonban már hozott meglepetéseket. Az összefoglaló második része következik, az elsőt ITT olvashatja el.

A BUNDESLIGÁBAN nem szórják a pénzt, ezen a télen sem tették, de megfigyelhető, hogy sokkal többet költenek, mint négy-öt évvel ezelőtt. A Bayern Münchennél igazoltak egy kapust, ráadásul úgy adtak nyolcmillió eurót a feleennyit érő, 34 éves Yann Sommerért, hogy a nyáron lejárt volna a szerződése a Mönchengladbachnál. Hiába, a kényszer nagy úr, Manuel Neuer talán soha nem lesz az a kapus, aki elindul a világbajnokság után síelgetni egyet. Sommer lett a futballtörténelem legdrágább 34 évnél idősebb kapusa, a német lapok szerint még drágább lesz a bónuszokkal, mert ha bajnok és Német Kupa-győztes lesz a Bayern, ez még 250-250 ezer euró az eladónak, a Bajnokok Ligája-siker egymillió eurót ér. A legdrágább 34 év fölötti játékos Cristiano Ronaldo, akiért 2021-ben 17 millió eurót adott a Manchester United.

Mint később kiderült, ha Sommert nem adják el a münchenieknek, akkor a 36 éves Kasper Schmeichellel kezdtek volna tárgyalni. Sommernek új kapusedzőt igazolt a klub Tom Starke személyében, a Neuer által kedvelt szakembert, Toni Tapalovicot ugyanis kirúgták.

 

Nagy fogás a 32 éves, univerzális Daley Blind is, ráadásul csak neki kell majd fizetni a bónuszokat, nem érte, ugyanis nem volt klubja. A tél végi nagy-nagy meglepetés Joao Cancelo lett, aki 27 meccsen szerepelt az idényben a Manchester Cityben, kiosztott szűk 2000 perc alatt 6 asszisztot, lőtt 2 gólt is, de nem volt már Pep Guardiola kegyeltje, így kölcsönadták a mester korábbi klubjának, a Bayern Münchennek. Cancelóval a Bayern keretének értéke a Transfermarkt szerint meghaladta az egymilliárd eurót, a klub történelmében először, a portugál a csapat legértékesebb téli érkezője lett a tüzesvérű Brenót megelőzve, sőt ezen a télen ő a legértékesebb, aki klubot váltott.

A nyáron 70 millió euróért végleg megvehető, most a Bayernnél kapóra jön a nagy sérüléshullám közepette, hogy a védelem és a középpálya mindkét szélén bevethető.

A Dortmund nem gyengült, sőt megerősítette a jobbszárnyát a Julien Duranville, Julian Ryerson kettőssel, a jövőt a szem előtt tartva, a csalódást keltő Thorgan Hazard távozott – de Nico Schulz, Thomas Meunier, Jude Bellingham, Marco Reus és Youssoufa Moukoko maradt.

A legnagyobb erősítés mégis Sébastien Haller felépülése…

Védte értékeit a Bayer Leverkusen is, és viszonylag olcsón vett két fiatal játékost (a 19 éves kolumbiai középpályás, Gustavo Puerta a Bogotától érkezett, a nála is fiatalabb szűrő, Noah Mbamba az FC Bruges-től), és szerzett egy rutinos kapust ingyen a Reimstől (a négyszeres osztrák válogatott Patrick Pentzet).

Ennyiért igazoltak a ligák: kiadás, bevétel, szaldó. Plusz aláírási és ügynöki költségek (Transfermarkt)
Ennyiért igazoltak a ligák: kiadás, bevétel, szaldó. Plusz aláírási és ügynöki költségek (Transfermarkt)

 

A Lipcse telét átvettük a minap igen részletesen, az Union Berlin máris belehúzott, nem várt a nyárig: Ryerson helyére megvette a védelem jobb oldalára a világbajnokságon feltűnt Josip Juranovicot, érkezett a középpályára Aissa Laidouni, mellé a bal oldali mindenes, igen rutinos Jérome Roussillon – Isco azonban az utolsó pillanatban hazautazott Berlinből, mert nem tudtak megegyezni az Unionnal.

Isco és ügynöke állítólag megszokta, hogy odahaza Spanyolországban nettó számokkal dobálóznak, de a törvénytisztelő németek bruttóban értették az ígéreteket, a karmester az utolsó pillanatban bónuszokat követelt még, az ügynöksége, a Jorge Mendes vezette Gestifute – milyen meglepő! – elégedetlen volt a neki felkínált jutalékkal és az aláírási pénzzel.

Iscóék még 1.5 millió eurót kértek az aláírásért a korábban a fél évre kialkudott bruttó (!) egymilliós fix jövedelmen és az 1.5 milliós bónuszon felül, de csalódniuk kellett. „Előfordul az ilyesmi a futballban” – értékelte a helyzetet Isco, a német klub vezetői pedig leszögezték gyorsan, hogy vannak korlátaik, ezeken túl nem merészkednek.

Isco másfél évre írt volna alá, ha nem maradnak hoppon az eseményt megörökíteni kívánó médiamunkások is, idén nyári kilépési záradékkal.

A Mainz mindenestől tízmillió eurónál is többet költött, a Hoffenheim hazacsábította „fillérekért” John Anthony Brooksot (néhány évvel ezelőtt még 17 milliót fizetett érte a Herthának a Wolfsburg), Kasper Dolberg és Thomas Delaney is jó fogás, a Mönchengladbach Jonas Omlinnal pótolta Sommert, az Augsburg hárommillióért megvette az Eszék ékét, a nagy jövő előtt álló Dion Beljót, és kölcsönkérte Olaszországból a nagy Anthony Yeboah unokaöccsét, az olasz U21-es válogatott Kelvin Yeboah-t.

Franciaországban, a LIGUE 1-BEN a PSG elengedte Keylor Navast, és miatta ingyen el kellett engednie Ander Herrerát, hiszen kilenc kölcsönjátékosa egy csapatnak sem lehet. Azonban sem Milan Skriniart, sem a brazil szélsőt, Malcomot, sem az utolsó pillanatokban kiszemelt Hakim Zijest nem sikerült megszerezni. Skriniart nem tudta pótolni az Internazionale, maradt Milánóban még a nyárig, Zijest meg elengedte volna a Chelsea, de harmadszorra sem sikerült elküldeni a helyes iratokat, a negyedik dobás pedig érvénytelenre sikeredett. Eric Maxim Choupo-Moting 2011-ben egy elromlott faxkészülék miatt nem tudott klubot váltani, és David de Gea is így járt, amikor a Real Madridhoz akart igazolni.

Zijes megérkezett Párizsba, egyre idegesebb volt, lemondott a fizetése nagy részéről, hogy játszhasson, majd egyre gondterheltebben telefonálgatott Londonba, de ott mindenki Enzo Fernándezzel foglalkozott… A helyes és aláírt papír a határidő vége után három perccel érkezett meg.

Re-live first day as your newest Olympien

pic.twitter.com/KKAYjrDPBU


Jobban muzsikált az Olympique Marseille, amely eladta Gersont az anyagilag is egyre erősebb lábakon álló Flamengónak, a 22 éves középcsatárért, Vitinháért képes volt 32 millió eurót fizetni a Bragának, és még tízszázalékos továbbadási jutalékot is megígért. A Braga pedig kikötött magának egy érdekes lehetőséget: 60 millió euróért visszavehetik a támadót (nyilván, ha érkezik hozzájuk egy Európán kívüli új, multimilliárdos tulajdonos…).

Vitinha soha nem volt az A-válogatott keret tagja, de ebben az idényben 27 mérkőzésen lőtt 13 gólt és kiosztott 5 gólpasszt – ez elég volt az OM-nek, hogy megdöntse a kegyeiért a klubrekordot.

The Ukrainian international's first glimpses of his

Hope you loved it, @malinovskyi18 pic.twitter.com/simaNZYVvi

 

A marokkói középpályásért, Azzedin Unahiért csak nyolcmilliót kellett fizetni, neki a világbajnokság röpítette az égbe a nimbuszát és az árát, de jó vételnek tűnik. A PSG, a Leicester City és az FC Barcelona elől kellett megvenni őt. Az ukrán karmesternek, Ruszlan Malinovszkijnak nem ment az Atalantában, most kölcsönbe Marseille-be került fél évre, bizonyos célok elérésekor 10+3 millió euróért meg kell vennie őt a kikötővárosiaknak.

Nem mert vásárolni, mert nem tudott eladni a Monaco, a többiek is akkor költekeztek, ha egy angol csapat megvette egy tehetséges fiatal játékosukat. Az Olympique Lyon 30 milliót kapott a Chelsea-től Malo Gustóért, plusz megkapta fél évre magát Malo Gustót, a haszonból megvették a fiatal svéd csatárt, Amin Sarrt a Heerenveentől (az ikertestvére, Lamin nem tud kitörni a Eskilstuna csapatából), kockázatosan sokat, tízmillió eurót fizettek a 23 éves szélsőért, Jeffinhóért a Botafogónak, és 2025 nyaráig szóló szerződést kötöttek a 33 éves horvát védővel, Dejan Lovrennel.

A Lorient szó szerint egy fél csapatot igazolt a Southamptonnak 22.5 millióért eladott Dango Ouattara árából, a téli transzfertáncot a Brest zárta, amely leigazolta az egyesület nélküli 36 éves csatárt, a Chelsea-t, a Marseille-t, a Lyont, a Lille-t és a Newcastle Unitedet is kiszolgáló Loic Rémyt. A karrierje során 52 milliót fizettek a támadóért, de tavaly nyár óta nem volt csapata, mióta szakított az Adana Demirsporral, ahol fél év alatt csak kétszer lépett pályára.

Idénymérleg. Elgondolkodtató (Transfermarkt)
Idénymérleg. Elgondolkodtató (Transfermarkt)

 

A LA LIGÁBAN a Real Madrid nem igazolt senkit, és abban bízik, hogy a sérülések elkerülik a csapatot, az Atlético Madrid gúzsba kötve táncolt, és ennyire telt most tőlük. Az FC Barcelona máris elengedte a nyáron megszerzett Héctor Bellerínt, ráadásul igencsak akciós áron, de sem Szofjan Amrabatot, sem a mexikói Julián Araujót nem tudta leigazolni – az amerikai Barca Academy neveltjének megszerzése 18 másodpercen múlott. Kölcsönbe érkezett volna a Los Angeles Galaxytól, ötmilliós vételi kötelezettséggel, a katalánok még abban bíztak egy ideig, hogy a tartalékokhoz le tudják igazolni őt, mondván, rendszerhiba miatt nem tudták regisztrálni. A FIFA azonban nemet mondott a fellebbezésre.

 

 

A dobogó helyett a kiesés ellen harcol a Sevilla, a nagy transzfertudor Monchi a Loic Badé, Bryan Gil, Pape Gueye hármas kölcsönvételével erősítette meg a csapatot, ahonnan hét játékost is elengedett. Tisztes haszonnal váltott balhátvédet a Real Betis, Álex Morenót Abnerre, meggyengült a Villarreal, a Bilbao ingyen megkapta Párizsból Ander Herrerát, akit el kellett engedjen a PSG, ugyanis egy idényben nem lehet nyolcnál több olyan játékost kölcsönadni, aki nem saját nevelésűnek számít, vagy nem 21 év alatti. A Valencia nem igazolt és nem adott el senkit, pedig hozzá képest a Sevilla is kifejezetten jól áll a tabellán.

Fiatalított az Elche, a 33 éves Javier Pastore, a nála csak picit fiatalabb Roger Martí és a krisztusi korban lévő argentin védő, Federico Fernández is távozott, a francia karmester, Randy Nteka, az argentin bekk, Lisandro Magallán és a Sevilla tehetséges jobbhátvédje, José Ángel Carmona jött, no és kölcsönből vissza a még a nyáron kétmillióért megvett argentin balhátvéd, az ősszel igen sokat fejlődő Lautaro Blanco.

A Girona potom ötmillió euróért megkapta a Dinamo Kijevtől az ennél ötször többet érő ukrán szélsőt, Viktor Cihankovot, egymilliót költve 25-ször ekkora értékű játékosokat igazolt a Real Valladolid, még ha többnyire csak kölcsönbe is, minden kapcsolatát és tartalék pénzét mozgósította az Espanyol: 2.2 millióba került a harmincéves kapus, Fernando Pacheco, elé nyolcmillióért érkezett a 44-szeres mexikói válogatott hátvéd, César Montes és ingyen a francia Ronaël Pierre-Gabriel, a középpályára 2.8 millióért a spanyol U21-es válogatott José Gragera, előre pedig az örök ígéret, egyszeres spanyol felnőtt válogatott Denis Suárez.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 TELE

AUGSBURG
Érkezett:
Arne Engels (Club NXT, 100 000 euró), Dion Drena Beljo (Osijek, 3 000 000), David Colina (Hajduk Split, 650 000), Irvin Cardona (Brest, 500 000), Nathanaël Mbuku (Reims)
Kölcsönbe: Kelvin Yeboah (Genoa), Renato Veiga (Sporting CP B)
Kölcsönből vissza: Sergio Córdova (Real Salt Lake City)
Távozott: Florian Niederlechner (Hertha, 500 000), Carlos Gruezo (San Jose Earthquakes, 3 700 000)
Kölcsönbe: Raphael Framberger (Sandhausen), Lukas Petkov (Greuther Fürth), Frederik Winther (Bröndby)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett:
Noah Mbamba (FC Bruges, 100 000 euró), Patrick Pentz (Reims), Gustavo Puerta (Bogotá, 2 000 000)
Távozott: Zidan Sertdemir (Nordsjaelland)
Kölcsönbe: Paulinho (Atlético Mineiro), Gustavo Puerta (Nürnberg)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Daley Blind (Ajax, ingyen), Arijon Ibrahimovic (Bayern München U19), Yann Sommer (Mönchengladbach, 8 000 000)
Kölcsönbe: Joao Cancelo (Manchester City)
Távozott:
Kölcsönbe: Marcel Sabitzer (Manchester United)

BOCHUM
Érkezett:
Moritz Broschinski (Borussia Dortmund II, 135 000)
Kölcsönbe: Keven Schlotterbeck (Freiburg), Pierre Kunde (Olympiakosz)
Távozott: Tarsis Bonga (Eintracht Braunschweig)
Kölcsönbe: Jannes Horn (Nürnberg), Tim Oermann (Wolfsberg), Lys Mousset (Nimes)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:
Simon Walde (Mönchengladbach U19), Julian Ryerson (Union Berlin, 5 000 000), Julien Duranville (Anderlecht, 8 500 000)
Távozott:
Kölcsönbe: Thorgan Hazard (PSV, 500 000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Jonas Omlin (Montpellier, 9 000 000), Simon Walde (Mönchengladbach U19)
Távozott: Yann Sommer (Bayern München, 8 000 000), Torben Müsel (RW Essen, ingyen)
Kölcsönbe: Rocco Reitz (St. Truiden)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett:
Paxten Aaronson (Philadelphia Union, 4 000 000), Simon Simoni (Dinamo Tirana, 600 000)
Kölcsönbe: Philipp Max (PSV)
Távozott:
Kölcsönbe: Jérome Onguéné (RB Salzburg)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus)

FREIBURG
Érkezett:
Kenneth Schmidt (Freiburg II)
Távozott:
Kölcsönbe: Keven Schlotterbeck (Bochum), Kevin Schade (Brentford, 1 000 000), Hugo Siquet (Cercle Bruges)

HERTHA BSC
Érkezett:
Florian Niederlechner (Augsburg, 500 000), Tolga Cigerci (Ankaragücü, 350 000)
Kölcsönből vissza: Fredrik Björkan (Feyenoord), Santiago Ascacíbar (Cremonese), Daishawn Redan (Utrecht)
Távozott: Li Dong Dzsun (Csonbuk Hyundai Motors, 700 000), Vladimir Darida (Arisz Szaloniki, ingyen), Davie Selke (1. FC Köln, ingyen), Fredrik Björkan (Bodö/Glimt, ingyen), Daishawn Redan (Venezia)
Kölcsönbe: Linus Gechter (Eintracht Braunschweig), Deyovaisio Zeefuik (Hellas Verona), Santiago Ascacíbar (Estudiantes), Myziane Maolida (Reims)

HOFFENHEIM
Érkezett:
Umut Tohumcu (Hoffenheim II), Justin Che (Hoffenheim II), John Anthony Brooks (Benfica, 300 000)
Kölcsönbe: Kasper Dolberg (Nice), Thomas Delaney (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Lucas Ribeiro (Ceará)
Távozott: Benjamin Hübner (visszavonult), Georginio Rutter (Leeds United, 28 000 000)
Kölcsönbe: Diadié Samassékou (Olympiakosz)

1. FC KÖLN
Érkezett:
Davie Selke (Hertha, ingyen), Julian Roloff (Cavalry), Justin Diehl (1. FC Köln U19)
Távozott:
Kölcsönbe: Jonas Urbig (Jahn Regensburg), Noah Katterbach (Hamburg), Ondrej Duda (Hellas Verona)

RB LEIPZIG
Érkezett:
Örjan Nyland (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Caden Clark (New York RB)
Távozott: Ben Klefisch (Paderborn II, ingyen)
Kölcsönbe: Hugo Novoa (Basel)

MAINZ
Érkezett:
Brajan Gruda (Mainz U19), Andreas Hanche-Olsen (Gent, 2 500 000), Ludovic Ajorque (Strasbourg, 6 000 000)
Kölcsönbe: Ronaël Pierre-Gabriel (Strasbourg)
Távozott:
Kölcsönbe: Niklas Tauer (Schalke), Ronaël Pierre-Gabriel (Espanyol), Ben Bobzien (Elversberg),
Angelo Fulgini (Lens)

SCHALKE 04
Érkezett:
Kozuki Szoicsiro (Schalke II), Timothée Kolodziejczak (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Niklas Tauer (Mainz), Jere Uronen (Brest), Tim Skarke (Union Berlin, 250 000),
Michael Frey (Antwerpen), Moritz Jenz (Lorient, 200 000), Éder Balanta (FC Bruges)
Kölcsönből vissza: Nasszim Budzsellab (HJK Helsinki)
Távozott: Florent Mollet (Nantes, 1 500 000)
Kölcsönbe: Florian Flick (Nürnberg), Kerim Calhanoglu (Sandhausen), Jordan Larsson (Köbenhavn)

VFB STUTTGART
Érkezett: Gil Dias (Benfica, 1 000 000), Haragucsi Genki (Union Berlin, 1 000 000)

Kölcsönből vissza: Ömer Beyaz (Magdeburg), Mateo Klimowicz (Arminia Bielefeld), Alexis Tibidi (Altach)
Távozott: Alexis Tibidi (Troyes, 2 600 000), Naouirou Ahamada (Crystal Palace, 12 000 000)
Kölcsönbe: Mateo Klimowicz (San Luis)

UNION BERLIN
Érkezett:
Josip Juranovic (Celtic, 8 550 000), Jérome Roussillon (Wolfsburg), Aissa Laidouni (Ferencváros, 4 100 000)
Kölcsönből vissza: Laurenz Dehl (Bohemian)
Távozott: Fabio Schneider (Greifswalder FC, ingyen), Julian Ryerson (Dortmund, 5 000 000), Haragucsi Genki (VfB Stuttgart, 1 000 000)
Kölcsönbe: Tymoteusz Puchacz (Panathinaikosz), Laurenz Dehl (Viktoria Berlin), Tim Skarke (Schalke, 250 000)

WERDER BREMEN
Érkezett:
Kölcsönbe: Maximilian Philipp (Wolfsburg)
Távozott: Benjamin Goller (Nürnberg)
Kölcsönbe: Nicolai Rapp (Kaiserslautern), Oliver Burke (Millwall)

WOLFSBURG
Érkezett:
Nicolas Cozza (Montpellier, 500 000)
Távozott: Max Kruse (szerződését felbontották), Jérome Roussillon (Union Berlin), Josip Brekalo (Fiorentina)
Kölcsönbe: Maximilian Philipp (Werder Bremen)

Dőlt betűvel az őszi átigazolások, vastaggal az előző tíz nap átigazolásai.

A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 TELE

AJACCIO
Érkezett:
Kölcsönbe: Moussa Djitté (Austin)
Távozott: Qazim Laci (Sparta Praha), Bevic Moussiti-Oko (Ankaragücü)

ANGERS
Érkezett:
Fauzi Gulam (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Ibrahima Niane (Metz)
Távozott: Antonin Bobichon (Laval, ingyen), Azzedin Unahi (Marseille, 8 000 000), Szofian Bufal (a-Rajjan, 6 000 000)
Kölcsönbe: Marin Jakolis (AEK Larnaca)

AUXERRE
Érkezett:
Elisha Owusu (Gent), Vincenzo Cozzella (Auxerre B)
Kölcsönbe: Akim Zedadka (Lille), Matthis Abline (Rennes), Isaak Touré (Marseille), Ionut Radu (Inter), Siriki Dembélé (Bournemouth), Han-Noah Massengo (Bristol City)
Távozott: Gaëtan Charbonnier (St.-Étienne, 500 000 euró), Quentin Bernard (Chamois Niort, ingyen), Benoit Costil (Lille, ingyen), Alexandre Coeff (Brescia)
Kölcsönbe: Paul Joly (Dijon)

BREST
Érkezett:
Kenny Lala (Olympiakosz, ingyen), Loic Rémy (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Bradley Locko (Reims), Alberth Elis (Bordeaux), Félix Lemaréchal (Monaco)
Kölcsönből vissza: Gautier Larsonneur (Valenciennes), Josué Escartin (Borgo)
Távozott: Gautier Larsonneur (St.-Étienne, 1 600 000 euró), Irvin Cardona (Augsburg, 500 000), Iszlam Szlimani (Anderlecht, ingyen)
Kölcsönbe: Jere Uronen (Schalke), Axel Camblan (Concarneau)

CLERMONT
Érkezett:
Adama Diakité (Trélissac), Charly Keita (Sedan)
Kölcsönbe:
Kölcsönből vissza: Mamadou Camara (Bastia)
Távozott: Arial Mendy (Grenoble, ingyen), Brandon Baiye (Eupen), Jodel Dossou (Sochaux)
Kölcsönbe: Adama Diakité (Biel-Bienne), Charly Keita (Biel-Bienne)

LENS
Érkezett:
Julien Le Cardinal (Paris FC, 2 300 000 euró), Adrien Thomasson (Strasbourg, 3 900 000)
Kölcsönbe: Angelo Fulgini (Mainz)
Távozott:

LILLE
Érkezett:
Benoit Costil (Auxerre, ingyen)
Távozott: Léo Jardim (Vasco da Gama, 2 000 000), Isaac Lihadji (Sunderland)
Kölcsönbe: Akim Zedadka (Auxerre)

LORIENT
Érkezett:
Bamba Dieng (Marseille, 7 000 000), Jean-Victor Makengo (Udinese, 11 000 000), Joel Mugisha Mvuka (Bodö/Glimt, 5 500 000)
Kölcsönbe: Romain Faivre (Lyon, 1 000 000), Ayman Kari (PSG), Julian Pollersbeck (Lyon)
Kölcsönből vissza: Thomas Callens (Annecy), Sambou Soumano (Eupen), Moritz Jenz (Celtic)
Távozott: Dango Ouattara (Bournemouth, 22 500 000), Thomas Callens (Annecy)
Kölcsönbe: Samuel Loric (Quevilly-Rouen), Sambou Soumano (Rodez), Quentin Boisgard (Pau), Moritz Jenz (Schalke, 200 000), Terem Moffi (Nice, 2 500 000), Joel Mugisha Mvuka (Bodö/Glimt), Thomas Callens (Annecy), Adrian Grbic (Valenciennes)
Kölcsönből vissza: Chrislain Matsima (Monaco)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett:
Dejan Lovren (Zenit, 2 000 000 euró), Amin Sarr (Heerenveen, 11 000 000), Jeffinho (Botafogo, 10 000 000)
Kölcsönbe: Malo Gusto (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Camilo (Cuiabá)
Távozott: Camilo (Molenbeek, ingyen), Malo Gusto (Chelsea, 30 000 000), Damien Da Silva (Melbourne Victory)
Kölcsönbe: Florent Sanchez (Volendam), Karl Toko Ekambi (Rennes, 1 500 000), Romain Faivre (Lorient, 1 000 000), Jeff Reine-Adélaide (Troyes), Julian Pollersbeck (Lorient)
Kölcsönből vissza: Tete (Sahtar Doneck)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett:
Azzedin Unahi (Angers, 8 000 000), Vitinha (Braga, 32 000 000)
Kölcsönbe: Ruszlan Malinovszkij (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Usszama Targallin (Alanyaspor)
Távozott: Gerson (Flamengo, 15 000 000 euró), Bamba Dieng (Lorient, 7 000 000), Usszama Targallin (Le Havre, ingyen)
Kölcsönbe: Luis Suárez (Almería), Isaak Touré (Auxerre), Salim Ben Seghir (Valenciennes), Pape Gueye (Sevilla)

MONACO
Érkezett:
Eliesse Ben Seghir (Monaco U21)
Kölcsönből vissza: Anthony Musaba (Metz), Benjamin Lecomte (Espanyol), Arthur Zagre (Utrecht), Chrislain Matsima (Lorient)
Távozott: Benoit Badiashile (Chelsea, 38 000 000 euró), Willem Geubbels (St. Gallen, i.), Benjamin Lecomte (Montpellier, 2 000 000)
Kölcsönbe: Anthony Musaba (NEC), Arthur Zagre (Excelsior Rotterdam), Félix Lemaréchal (Brest)

MONTPELLIER
Érkezett:
Kiki Kouyaté (Metz, 6 000 000), Benjamin Lecomte (Monaco, 2 000 000), Issiaga Sylla (Toulouse, ingyen)
Kölcsönből vissza: Janisz Germus (Chateauroux)
Távozott: Arnaud Souquet (Chicago Fire, ingyen), Jonas Omlin (Mönchengladbach, 9 000 000), Nicolas Cozza (Wolfsburg, 500 000)
Kölcsönbe: Sacha Delaye (Le Puy Foot)

NANTES
Érkezett:
Florent Mollet (Schalke, 1 500 000 euró), Jaouen Hadjam (Paris FC, 300 000)
Kölcsönbe: Joao Victor (Benfica), Andy Delort (Nice)
Távozott: Dennis Appiah (St.-Étienne), Fábio (Gremio), Abdoul Kader Bamba (St.-Étienne)
Kölcsönbe: Mohamed Achi (Paris 13 Atletico), Fábio (Gremio), Joe-Loic Affamah (Torreense)

NICE
Érkezett:
Youssouf Ndayishimiye (Basaksehir, 11 500 000)
Kölcsönbe: Terem Moffi (Lorient, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Robson Bambu (Corinthians), Deji Sotona (Kilmarnock), Kasper Dolberg (Sevilla)
Távozott: Mario Lemina (Wolverhampton, 11 000 000 euró), Lucas Da Cunha (400 000), Deji Sotona (Burnley)
Kölcsönbe: Kasper Dolberg (Hoffenheim), Robson Bambu (Vasco da Gama), Morgan Schneiderlin (Sydney Wanderers), Rares Ilie (Maccabi Tel Aviv), Andy Delort (Nantes)
Kölcsönből vissza: Mads Bech Sörensen (Brentford)

PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Moutanabi Bodiang (Le Puy Foot)
Távozott: Pablo Sarabia (Wolverhampton, 5 000 000), Ander Herrera (Athletic Bilbao, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe: Mathyas Randriamamy (Sete), Ayman Kari (Lorient), Keylor Navas (Nottingham)

REIMS
Érkezett: Alexandre Olliero (Pau)
Kölcsönbe: Myziane Maolida (Hertha)
Kölcsönből vissza: N'Dri Koffi (Pacos Ferreira)
Távozott: Patrick Pentz (Bayer Leverkusen), Nathanaël Mbuku (Augsburg, ingyen)
Kölcsönbe: Timothé Nkada (Koper), Andreaw Gravillon (Torino, 300 000), N'Dri Koffi (Le Mans), Ibrahim Diakité (Eupen), Martin Adeline (Rodez), Bradley Locko (Brest), Rafik Guitane (Estoril Praia)

RENNES
Érkezett: Ibrahim Szalah (Gent, 3 000 000)

Kölcsönbe: Karl Toko Ekambi (Lyon, 1 500 000), Djed Spence (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Loic Badé (Nottingham Forest)
Távozott: Kamaldeen Sulemana (Southampton, 25 000 000)
Kölcsönbe: Loic Badé (Sevilla), Matthis Abline (Auxerre), Alfred Gomis (Como), Noah Francoise (Avranches)

STRASBOURG
Érkezett:
Eduard Szobol (FC Bruges, 2 500 000), Frédéric Guilbert (Aston Villa, ingyen)
Kölcsönbe: Morgan Sanson (Aston Villa), Szuzuki Juito (Simizu S-Pulse)
Távozott: Adrien Thomasson (Lens, 3 900 000), Ludovic Ajorque (Mainz, 6 000 000)
Kölcsönbe: Karol Fila (Zulte Waregem)
Kölcsönből vissza: Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz)

TOULOUSE
Érkezett:
Warren Kamanzi (Tromsö, 600 000), Said Hamulic (Dainava, 2 500 000), Gabriel Suazo (Colo Colo, ingyen), Vincent Sierro (Young Boys)
Kölcsönből vissza: Naatan Skyttä (Viking FK)
Távozott: Isak Pettersson (Stabaek, ingyen), Issiaga Sylla (Montpellier, ingyen)
Kölcsönbe: Yanis Begraoui (Pau), Naatan Skyttä (Odense), Junior Flemmings (Chamois Niort)

TROYES
Érkezett:
Alexis Tibidi (VfB Stuttgart, 2 600 000)
Kölcsönbe: Jeff Reine-Adélaide (Lyon)
Kölcsönből vissza: Nasszim Csadli (Lommel)
Távozott: Gabriel Mutombo (Botosani, ingyen), Nasszim Csadli (Le Havre)

Dőlt betűvel az őszi átigazolások, vastaggal az elmúlt 10 nap átigazolásai.

A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 TELE

UD ALMERÍA
Érkezett:
Diego Marino (Gijón, 80 000 euró)
Kölcsönbe: Luis Suárez (Marseille)
Kölcsönből vissza: Arvin Appiah (Tenerife), Javi Robles (Fuenlabrada)
Távozott: Juanjo Nieto (Huesca, ingyen), Javi Robles (Pontevedra, ingyen)
Kölcsönbe: Arvin Appiah (Málaga), Iván Martos (Cartagena)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Ander Herrera (PSG, kölcsön után végleg)
Távozott:
Kölcsönbe: Asier Villalibre (Alavés)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett:
Pablo Barrios (Atlético Madrid B), Memphis Depay (Barcelona, 3 000 000), Matt Doherty (Tottenham, ingyen)
Kölcsönből vissza: Marcos Paulo (Mirandés)
Távozott: Felipe Monteiro (Nottingham, 2 300 000)
Kölcsönbe: Matheus Cunha (Wolverhampton), Marcos Paulo (Sao Paulo), Joao Félix (Chelsea, 11 000 000 euró)

FC BARCELONA
Érkezett:

Távozott: Gerard Piqué (visszavonult), Memphis Depay (Atlético Madrid, 3 000 000), Héctor Bellerín (Sporting CP, 1 000 000)

REAL BETIS
Érkezett:
Abner (Athletico Paranaense, 5 000 000 euró)
Kölcsönbe: Ayoze Pérez (Leicester City)
Kölcsönből vissza: Diego Lainez (Braga)
Távozott: Álex Moreno (Aston Villa, 13 500 000 euró), Víctor Camarasa (Oviedo, ingyen)
Kölcsönbe: Diego Lainez (Tigres), Loren Morón (Las Palmas)

CÁDIZ CF
Érkezett:
Youba Diarra (RB Salzburg, 1 100 000), Chris Ramos (Lugo, 1 500 000)
Kölcsönbe: Gonzalo Escalante (Lazio), Roger Martí (Elche), Sergi Guardiola (Valladolid), Jorge Meré (CF América)
Kölcsönből vissza: Raúl Parra (Mirandés)
Távozott: Lucas Pérez (Deportivo La Coruna, 1 000 000 euró), Álvaro Giménez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Tomás Alarcón (Real Zaragoza), Awer Mabil (Sparta Praha)
Kölcsönből vissza: Antonio Blanco (Real Madrid)

CELTA VIGO
Érkezett:
Kölcsönbe: Haris Seferovic (Benfica)
Kölcsönből vissza: Alfon González (Racing Santander)
Távozott:
Kölcsönbe: Denis Suárez (Espanyol, 200 000), Alfon González (Murcia)

ELCHE CF
Érkezett:
Lisandro Magallán (Ajax, ingyen)
Kölcsönbe: José Ángel Carmona (Sevilla), Randy Nteka (Rayo Vallecano)
Kölcsönből vissza: Lautaro Blanco (Rosario)
Távozott: Javier Pastore (Qatar SC, ingyen), Federico Fernández (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Roger Martí (Cádiz)
Kölcsönből vissza: Domingos Quina (Watford)

RCD ESPANYOL
Érkezett:
César Montes (Monterrey, 8 000 000 euró), José Gragera (Gijón, 2 800 000), Fernando Pacheco (Almería, 2 200 000)
Kölcsönbe: Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz), Denis Suárez (Celta Vigo, 200 000)
Kölcsönből vissza: Miguel Llambrich (Oviedo)
Távozott:
Kölcsönbe: Miguel Llambrich (Cartagena), Pol Lozano (Granada)
Kölcsönből vissza: Benjamin Lecomte (Monaco)

GETAFE CF
Érkezett:
Kölcsönbe: Gonzalo Villar (Roma)
Kölcsönből vissza: Darío Poveda (Ibiza)
Távozott:
Kölcsönbe: Darío Poveda (Cartagena)

GIRONA FC
Érkezett:
Viktor Cihankov (Dinamo Kijev, 5 000 000), Alexander Callens (New York City FC, ingyen)
Távozott: Samu Saiz (Sivasspor, ingyen)
Kölcsönbe: Óscar Urena (Cartagena), Ramón Terrats (Villarreal B), Manu Vallejo (Oviedo)

RCD MALLORCA
Érkezett:
Kölcsönbe: Dennis Hadzikadunic (FK Rosztov), Ludwig Augustinsson (Sevilla), Manu Morlanes (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Álex Alegría (Fuenlabrada)
Távozott: Franco Russo (Ludogorec, 900 000 euró), Lago Júnior (Málaga, ingyen), Álex Alegría (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Javi Llabrés (Mirandés)

CA OSASUNA
Érkezett
:
Kölcsönből vissza: Javi Martínez (Albacete)
Távozott: Roberto Torres (Fulad, ingyen), Juan Pérez (Huesca, ingyen), Kike Saverio (Deportivo La Coruna, ingyen), Javi Martínez (Huesca)

REAL MADRID
Érkezett:
Kölcsönből vissza:
Antonio Blanco (Cádiz)
Távozott:
Kölcsönbe: Antonio Blanco (Alavés)

REAL SOCIEDAD
Érkezett:

Távozott:
Kölcsönbe: Jon Karrikaburu (Leganés)

SEVILLA FC
Érkezett:
Kike Salas (Sevilla B)
Kölcsönbe: Loic Badé (Rennes), Bryan Gil (Tottenham), Pape Gueye (Marseille)
Kölcsönből vissza: Lucas Ocampos (Ajax), Ludwig Augustinsson (Aston Villa)
Távozott: Isco (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Kasper Dolberg (Nice)
Kölcsönbe: José Ángel Carmona (Elche), Thomas Delaney (Hoffenheim), Ludwig Augustinsson (Mallorca), Kike Salas (Tenerife)

VALENCIA CF
Érkezett:

Távozott:

RAYO VALLECANO
Érkezett:
Kölcsönbe: Bebé (Real Zaragoza), Randy Nteka (Elche)
Távozott:

VILLARREAL CF
Érkezett:
Filip Jörgensen (Villarreal B)
Kölcsönbe: Álex Millán (Famalicao)
Távozott: Gerónimo Rulli (Ajax, 8 000 000), Álex Millán (Villarreal B)
Kölcsönbe: Arnaut Danjuma (Tottenham, 3 000 000), Manu Morlanes (Mallorca)

REAL VALLADOLID
Érkezett:
Darwin Machís (Juárez, ingyen), Szelim Amallah (Standard Liege, 1 000 000)
Kölcsönbe: Cyle Larin (FC Bruges), Martin Hongla (Hellas Verona), Jovane Cabral (Sporting CP)
Távozott: Zuhair Feddal (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Juanjo Narváez (Leganés), Sergi Guardiola (Cádiz), Son Veisszman (Granada)

A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Dőlt betűvel az őszi átigazolások, vastaggal az elmúlt pár nap átigazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik