Galtier nem kertel: neki most nem Skriniar, egy szélső kell

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 11:25
null
Becherkészik az OL-szélsőt? (Fotó: AFP)
Idén sem ússzuk meg az átigazolási időszakot, mondhatni szerencsére, hiszen ha megnézzük kis hazánk és a nagyvilág híreit, még mindig a transzferhírek azok, amelyek nem keserítenek el vagy bosszantanak fel bennünket. A mínuszok helyett a százmillió eurók röpködnek a topligákban, a Premier League, a Serie A és a Bundesliga után a Ligue 1-gyel folytatjuk.

Ahol egyre inkább kialakul a „PSG és a mindenki más”-érzése az embernek, ugyanis a PARIS SAINT-GERMAIN mindenki más feje fölé nőtt.

A mindenki más alá értjük sokszor a törvényeket, előírásokat is, a játékosok mindenesetre élvezik a krőzusi gazdagságot: Keylor Navas, mint említettük a minap, havi egymillió eurót kap bruttóban a klubtól, ezért kemény két mérkőzésen szerepelt ebben az idényben. A Bayern München és a CF América nem tudott ezzel konkurálni, az al-Nasszr ellenben gyorsan megegyezett a PSG-vel és minden bizonnyal így tett volna a kapussal is, aki hat hónapra igazolt volna korábbi csapattársa, Cristiano Ronaldo mellé, ugyanis a volt nápolyi és arsenalos kapus, David Ospina súlyos sérülést szenvedett.

Közbejött azonban az újgazdag Nottingham Forest ajánlata, így Navas marad inkább Európában, és egy fél évre ott folytatná. A Marca értesülései szerint Navas nem volt hajlandó engedni a jelenlegi fizetéséből egyik kérőjének sem – a Leicester City és a Bournemouth is vinné őt, tudta meg a Mundo Deportivo.

Egy francia szakértő szerint Navas kölcsönbe kerül, simán vagy vételi opcióval, vagy máris végleg eligazol...

Presnel Kimpembe legújabb kérője az Atlético Madrid, a világbajnok bekknek már most sincs helye a kezdőcsapatban, hát még Milan Skriniar érkezése után... Kimpembe szerződése 2024 nyarán lejár, most, vagy a nyáron bölcs dolog lenne eladni őt. Érdekes véletlen, hogy a hátvédet a minap megfosztották csapatkapitány-helyettesi tisztségétől.

 

 

A 18 esztendős középpályás, Ayman Kari a Herthához vagy a Salzburghoz kerülhet kölcsönbe.

A L'Équipe egy cikke szerint Milan Skriniarnak Milánóban január 20-ig adtak ultimátumot, hogy új szerződést írjon alá, a szlovák és ügynöke a megadott határidőig nem tette meg ezt – a francia lap szerint 10-15 millióért a télen megvennék őt a párizsiak. Olasz újságírók szerint kizárt, hogy az Inter 20 millió euró alatt eladja a védőt (a nyáron 60 millióért nem engedték el, mert bíztak abban, hogy hosszabbít), ugyanakkor arra is rávilágítanak, hogy ez a 20 millió euró éppen annyi, amennyit a nyáron kellene fizeni Skriniarnak és ügynökének, ha „ingyen” érkeznének.

A La Gazzetta dello Sport és a calciomercato.com szerint a párizsiak egy tízmillió eurós ajánlattal nyitották meg a január végi transzfertáncot. Hogy izgalmasabb legyen az élet, arról két angol klub gondoskodik jelen helyzetben, az olasz szakíró, Nicolo Schira szerint ugyanis vannak más kérői is Skriniarnak, akit a PSG évi 9 millió eurós nettó fizetéssel csábított (el). A Foot Mercato szerint Skriniarék kerek-perec megmondták Milánóban, hogy nem lesz hosszabbítás, Párizsban pedig maga Nasszer al-Kelaifi vette kezébe a Skriniar-ügyet.


A nagy talján transzfertudor legújabb információi szerint már meg is történt az aláírás, az Inter pedig konkrétan húszmillió eurót kér.
Gianluca Di Marzio szerint is hoppon maradtak az angol kérők.


Laurent Blanc, az Olympique Lyon mestere azt nyilatkozta, hogy ígéretet kapott a vezetőitől, hogy csak a nyáron adják el a PSG által csábított 19 éves karmestert, Rayan Cherkit – akiért az első két ajánlatot visszautasította az OL, közben a játékos ügynökével már megegyezett a Párizs (ahogyan Skriniarék esetében is történt).

A lyoniak elnöke, Jean-Michel Aulas szerint a saját nevelésű Cherki az akadémiájuk büszkesége, nem eladó, ő mindennél fontosabb a klub számára – ez transzfernyelven azt jelenti, hogy igen, vettük a sokadik ajánlatot is, de köszönjük, ennyiért nem mondunk le róla. Az abszolúte „kétlábas” játékos szerződése 2024 nyarán jár le.

A sportigazgató Luis Campos feltett szándéka az öltöző „franciásítása”, azaz a légióshad helyett minél több francia játékost igazolni: ezért is célpont Marcus Thuram és a középső középpályás, az elmúlt másfél évben elképesztően sokat fejlődő Khéphren Thuram is.

Christophe Galtier is megszólalt, a PSG mestere szerint ő nem kért védőt a télre, hanem a támadósort szeretné megerősíteni, egy mind a két lábát, valamint a fejét is jól használó szélsővel, aki magas és erős is legyen – sokak szerint a brazil Malcom ő, aki a Bordeaux-ban futott be, a Barcelonában nem ment neki annyira, de most kiváló formában futballozik, 23 mérkőzésen 15 gólt lőtt, 7 gólpassz mellett.

Kölcsönbe térhet vissza a Ligue 1-be, vételi opcióval. A PSG-vel van kapcsolata a brazil ügyében a Zenitnek, ezt maga Szergej Szemak ismerte el, a párizsiak volt játékosa, az orosz csapat jelenlegi mestere!

Malcomot a francia sajtó szerint a Zenit ajánlotta fel a párizsiaknak, hasonló módon kereste meg a franciákat a Roma Nicolo Zaniolo ügyében...


A Media Foot meglepő információ szerint a PSG scoutjai Cherki után az olasz Mattia Zaccagnira irányították Luis Camposék figyelmét: a 27 éves, egyszeres válogatott játékos karmesterként és balszélsőként is bevethető, klubja, a Lazio könnyen meggyőzhető, és nyilván a játékos is elfogadja, hogy nem garantálják a kezdőbeli helyet. Érdekes, hogy arról írnak az olasz források, hogy Pablo Sarabia eladása után összesen 20 millió eurót költhet a gazdasági szabályzók miatt a télen a PSG, és ugyebár kikerül a „főkönyvből” Navas havi egymilliós bére.

Zaccagni ebben az idényben 17 Serie A-s mérkőzésen 8 gólt és 4 asszisztot jegyzett, 1350 perc alatt, és mindannyiszor balszélsőként lépett pályára.

A L'Équipe úgy tudja, hogy miközben Navas a világbajnokságon szerepelt, vetélytársa, Gianluigi Donnarumma sokkal felszabadultabb volt az edzéseken, ugyanis nem ápol jó viszonyt egymással a két kapus. Navas a pletykák szerint nem érzi jól magát Párizsban, és kissé elszigetelődött a játékostársaitól az öltözőben. Ahhoz, hogy kölcsönbe távozzon, a most kölcsönben lévő nyolc játékosa közül egyet vissza kell hívnia a klubnak: Colin Dagba, Layvin Kurzawa, Abdou Diallo, Georginio Wijnaldum, Ander Herrera, Leandro Paredes, Julian Draxler és Mauro Icardi ugyanis a nyáron kimerítette a FIFA által engedélyezett kvótát.

A Chelsea gigászi költekezése sokak helyét megingatta: akár Hakim Zijes, akár Kai Havertz kölcsönbe a PSG-hez igazolhat január legvégén, írja a Media Foot. Ugyanezen lap szerint Pierre-Emerick Aubameyang is hasonló cipőben jár – fura tél ez, a korábbi legnagyobb költekező a mostani legnagyobb költekező keretében mezgerél...

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 TELE

AJACCIO
Érkezett:
Kölcsönbe: Moussa Djitté (Austin)
Távozott: Qazim Laci (Sparta Praha), Bevic Moussiti-Oko (Ankaragücü)

ANGERS
Érkezett:
Fauzi Gulam (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Ibrahima Niane (Metz)
Távozott: Antonin Bobichon (Laval, ingyen), Azzedin Unahi (Marseille, 8 000 000), Szofian Bufal (a-Rajjan, 6 000 000)
Kölcsönbe: Marin Jakolis (AEK Larnaca)

AUXERRE
Érkezett:
Elisha Owusu (Gent), Vincenzo Cozzella (Auxerre B)
Kölcsönbe: Akim Zedadka (Lille), Matthis Abline (Rennes), Isaak Touré (Marseille), Ionut Radu (Inter), Siriki Dembélé (Bournemouth), Han-Noah Massengo (Bristol City)
Távozott: Gaëtan Charbonnier (St.-Étienne, 500 000 euró), Quentin Bernard (Chamois Niort, ingyen), Benoit Costil (Lille, ingyen), Alexandre Coeff (Brescia)
Kölcsönbe: Paul Joly (Dijon)

BREST
Érkezett:
Kenny Lala (Olympiakosz, ingyen)
Kölcsönbe: Bradley Locko (Reims), Alberth Elis (Bordeaux), Félix Lemaréchal (Monaco)
Kölcsönből vissza: Gautier Larsonneur (Valenciennes), Josué Escartin (Borgo)
Távozott: Gautier Larsonneur (St.-Étienne, 1 600 000 euró), Irvin Cardona (Augsburg, 500 000), Iszlam Szlimani (Anderlecht, ingyen)
Kölcsönbe: Jere Uronen (Schalke), Axel Camblan (Concarneau)

CLERMONT
Érkezett:
Adama Diakité (Trélissac), Charly Keita (Sedan)
Kölcsönbe:
Kölcsönből vissza: Mamadou Camara (Bastia)
Távozott: Arial Mendy (Grenoble, ingyen), Brandon Baiye (Eupen), Jodel Dossou (Sochaux)
Kölcsönbe: Adama Diakité (Biel-Bienne), Charly Keita (Biel-Bienne)

LENS
Érkezett:
Julien Le Cardinal (Paris FC, 2 300 000 euró), Adrien Thomasson (Strasbourg, 3 900 000)
Kölcsönbe: Angelo Fulgini (Mainz)
Távozott:

LILLE
Érkezett:
Benoit Costil (Auxerre, ingyen)
Távozott: Léo Jardim (Vasco da Gama, 2 000 000), Isaac Lihadji (Sunderland)
Kölcsönbe: Akim Zedadka (Auxerre)

LORIENT
Érkezett:
Bamba Dieng (Marseille, 7 000 000), Jean-Victor Makengo (Udinese, 11 000 000), Joel Mugisha Mvuka (Bodö/Glimt, 5 500 000)
Kölcsönbe: Romain Faivre (Lyon, 1 000 000), Ayman Kari (PSG), Julian Pollersbeck (Lyon)
Kölcsönből vissza: Thomas Callens (Annecy), Sambou Soumano (Eupen), Moritz Jenz (Celtic)
Távozott: Dango Ouattara (Bournemouth, 22 500 000), Thomas Callens (Annecy)
Kölcsönbe: Samuel Loric (Quevilly-Rouen), Sambou Soumano (Rodez), Quentin Boisgard (Pau), Moritz Jenz (Schalke, 200 000), Terem Moffi (Nice, 2 500 000), Joel Mugisha Mvuka (Bodö/Glimt), Thomas Callens (Annecy), Adrian Grbic (Valenciennes)
Kölcsönből vissza: Chrislain Matsima (Monaco)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett:
Dejan Lovren (Zenit, 2 000 000 euró), Amin Sarr (Heerenveen, 11 000 000), Jeffinho (Botafogo, 10 000 000)
Kölcsönbe: Malo Gusto (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Camilo (Cuiabá)
Távozott: Camilo (Molenbeek, ingyen), Malo Gusto (Chelsea, 30 000 000)
Kölcsönbe: Florent Sanchez (Volendam), Karl Toko Ekambi (Rennes, 1 500 000), Romain Faivre (Lorient, 1 000 000), Jeff Reine-Adélaide (Troyes), Julian Pollersbeck (Lorient)
Kölcsönből vissza: Tete (Sahtar Doneck)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett:
Azzedin Unahi (Angers, 8 000 000), Vitinha (Braga, 32 000 000)
Kölcsönbe: Ruszlan Malinovszkij (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Usszama Targallin (Alanyaspor)
Távozott: Gerson (Flamengo, 15 000 000 euró), Bamba Dieng (Lorient, 7 000 000), Usszama Targallin (Le Havre, ingyen)
Kölcsönbe: Luis Suárez (Almería), Isaak Touré (Auxerre), Salim Ben Seghir (Valenciennes), Pape Gueye (Sevilla)

MONACO
Érkezett:
Eliesse Ben Seghir (Monaco U21)
Kölcsönből vissza: Anthony Musaba (Metz), Benjamin Lecomte (Espanyol), Arthur Zagre (Utrecht), Chrislain Matsima (Lorient)
Távozott: Benoit Badiashile (Chelsea, 38 000 000 euró), Willem Geubbels (St. Gallen, i.), Benjamin Lecomte (Montpellier, 2 000 000)
Kölcsönbe: Anthony Musaba (NEC), Arthur Zagre (Excelsior Rotterdam), Félix Lemaréchal (Brest)

MONTPELLIER
Érkezett:
Kiki Kouyaté (Metz, 6 000 000), Benjamin Lecomte (Monaco, 2 000 000), Issiaga Sylla (Toulouse, ingyen)
Kölcsönből vissza: Janisz Germus (Chateauroux)
Távozott: Arnaud Souquet (Chicago Fire, ingyen), Jonas Omlin (Mönchengladbach, 9 000 000), Nicolas Cozza (Wolfsburg, 500 000)
Kölcsönbe: Sacha Delaye (Le Puy Foot)

NANTES
Érkezett:
Florent Mollet (Schalke, 1 500 000 euró), Jaouen Hadjam (Paris FC, 300 000)
Kölcsönbe: Joao Victor (Benfica), Andy Delort (Nice)
Távozott: Dennis Appiah (St.-Étienne), Fábio (Gremio), Abdoul Kader Bamba (St.-Étienne)
Kölcsönbe: Mohamed Achi (Paris 13 Atletico), Fábio (Gremio), Joe-Loic Affamah (Torreense)

NICE
Érkezett:
Youssouf Ndayishimiye (Basaksehir, 11 500 000)
Kölcsönbe: Terem Moffi (Lorient, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Robson Bambu (Corinthians), Deji Sotona (Kilmarnock), Kasper Dolberg (Sevilla)
Távozott: Mario Lemina (Wolverhampton, 11 000 000 euró), Lucas Da Cunha (400 000), Deji Sotona (Burnley)
Kölcsönbe: Kasper Dolberg (Hoffenheim), Robson Bambu (Vasco da Gama), Morgan Schneiderlin (Sydney Wanderers), Rares Ilie (Maccabi Tel Aviv), Andy Delort (Nantes)
Kölcsönből vissza: Mads Bech Sörensen (Brentford)

PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Moutanabi Bodiang (Le Puy Foot)
Távozott: Pablo Sarabia (Wolverhampton, 5 000 000), Ander Herrera (Athletic Bilbao, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe: Mathyas Randriamamy (Sete), Ayman Kari (Lorient), Keylor Navas (Nottingham)

REIMS
Érkezett: Alexandre Olliero (Pau)
Kölcsönbe: Myziane Maolida (Hertha)
Kölcsönből vissza: N'Dri Koffi (Pacos Ferreira)
Távozott: Patrick Pentz (Bayer Leverkusen), Nathanaël Mbuku (Augsburg, ingyen)
Kölcsönbe: Timothé Nkada (Koper), Andreaw Gravillon (Torino, 300 000), N'Dri Koffi (Le Mans), Ibrahim Diakité (Eupen), Martin Adeline (Rodez), Bradley Locko (Brest), Rafik Guitane (Estoril Praia)

RENNES
Érkezett: Ibrahim Szalah (Gent, 3 000 000)

Kölcsönbe: Karl Toko Ekambi (Lyon, 1 500 000), Djed Spence (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Loic Badé (Nottingham Forest)
Távozott: Kamaldeen Sulemana (Southampton, 25 000 000)
Kölcsönbe: Loic Badé (Sevilla), Matthis Abline (Auxerre), Alfred Gomis (Como), Noah Francoise (Avranches)

STRASBOURG
Érkezett:
Eduard Szobol (FC Bruges, 2 500 000), Frédéric Guilbert (Aston Villa, ingyen)
Kölcsönbe: Morgan Sanson (Aston Villa), Szuzuki Juito (Simizu S-Pulse)
Távozott: Adrien Thomasson (Lens, 3 900 000), Ludovic Ajorque (Mainz, 6 000 000)
Kölcsönbe: Karol Fila (Zulte Waregem)
Kölcsönből vissza: Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz)

TOULOUSE
Érkezett:
Warren Kamanzi (Tromsö, 600 000), Said Hamulic (Dainava, 2 500 000), Gabriel Suazo (Colo Colo, ingyen), Vincent Sierro (Young Boys)
Kölcsönből vissza: Naatan Skyttä (Viking FK)
Távozott: Isak Pettersson (Stabaek, ingyen), Issiaga Sylla (Montpellier, ingyen)
Kölcsönbe: Yanis Begraoui (Pau), Naatan Skyttä (Odense), Junior Flemmings (Chamois Niort)

TROYES
Érkezett:
Alexis Tibidi (VfB Stuttgart, 2 600 000)
Kölcsönbe: Jeff Reine-Adélaide (Lyon)
Kölcsönből vissza: Nasszim Csadli (Lommel)
Távozott: Gabriel Mutombo (Botosani, ingyen), Nasszim Csadli (Le Havre)

Dőlt betűvel az őszi átigazolások, vastaggal az elmúlt 10 nap átigazolásai.

A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik