Barcelona: A célom egyértelmű, trófeákat nyerni – Lewandowski

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 20:30
null
Lewandowski nehéz szívvel távozott a Bayerntől (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Bayern Münchentől távozó Robert Lewandowski a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelonában folytatja a pályafutását. A lengyel csatár a Bildnek adott búcsúinterjút.


A játékos átigazolása kapcsán sokáig tartott a huzavona a Bayern München és a Barcelona között, de végül megegyezett a két sztárklub.

„Mindkét fél tett szükségtelen dolgokat. Lehet, hogy bizonyos dolgoknak meg kellett történniük, hogy a váltás végül lehetséges legyen. Azt hiszem, most mindkét fél elégedett lehet. A Bayern sok pénzt kap, én pedig mehetek Barcelonába. Hosszú, nehéz út volt, de a végén mindenki a másik szemébe tud nézni” – mondta el Lewandowski.

A lengyel klasszis elárulta, az elmúlt néhány hét nehéz volt számára.

„Az utóbbi időben próbáltam nyugodt maradni, hogy a családommal élvezhessem a nyaralást. A korom és a tapasztalatom természetesen segítettek ebben. Fiatal játékosként idegesebb és stresszesebb lettem volna.”

Hozzátette, nem volt elég ideje elköszönni a csapattársaitól, ám ezt hamarosan méltó módon is megteszi, a Barcelona amerikai turnéja után – minden csapattársnak, vezetőnek és klubalkalmazottnak külön ajándékkal kedveskedik majd.

„Minden nagyon gyorsan és spontán módon történt. Azt mondtam a srácoknak, hogy nagyon köszönöm. Együtt írtunk történelmet, ez soha nem felejtem el.”

A csatár kifejtette, más ligában akart játszani, s ezt már régóta elhatározta, hangsúlyozva, ez volt élete legnehezebb döntése.

„Máshol akartam élni, valami újat felfedezni a családommal. A lányom a következő évben kezdi az iskolát, így ez is szerepet játszott a döntésben. Ha most nem, akkor valószínűleg soha nem lett volna lehetséges, ez egy vissza nem térő lehetőség volt az életben.”

Lewandowski azt is elmondta, miről beszélt Xavival, a Barcelona vezetőedzőjével

„Jó volt az összhang köztünk, Xavi elmondta, hogy együtt sok mindent el tudunk majd érni. Kész terve van arra, hogyan juttassa a Barcelonát a csúcsra.”

Az előző idényben 46 tétmérkőzésen 50 gólt szerző támadó a céljairól is beszélt.

„A célom egyértelmű, trófeákat nyerni a Barcával. Tudom, hogy hamarosan 34 éves leszek, de nagyon erősnek érzem magam testileg és lelkileg is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik