Egygólos vereséget szenvedett Mallorcán a szárnyaszegett Real Madrid

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 23:54
Egygólos vereséget szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapata Mallorcán a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Trejo vezető góljára Higuaín révén még feleltek a vendégek, de Arango a második félidő elején győztes gólt szerzett. Így a fővárosiaknak hazai pályán kell kiharcolniuk a továbbjutást.
Szorgos játékával megérdemelt győzelmet aratott a Mallorca, a  Real Madrid rutinos játékosai nem igazán érezték magukénak a kupamérkőzést
EFE
Szorgos játékával megérdemelt győzelmet aratott a Mallorca, a Real Madrid rutinos játékosai nem igazán érezték magukénak a kupamérkőzést
Szorgos játékával megérdemelt győzelmet aratott a Mallorca, a  Real Madrid rutinos játékosai nem igazán érezték magukénak a kupamérkőzést
EFE
Szorgos játékával megérdemelt győzelmet aratott a Mallorca, a Real Madrid rutinos játékosai nem igazán érezték magukénak a kupamérkőzést

SPANYOL KUPA, NYOLCADDÖNTŐ:

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
Mallorca – Real Madrid 2-1 (Trejo 24., Arango 49., ill. Higuaín 25.)
November közepén, a bajnokságban a Mallorca óriási mérkőzésen szenvedett vereséget a Bernabeuban: a szigetlakók a 63. percig 3-2-re vezettek, ám akkor Raúl, majd Van Nistelrooy egy-egy góljával négy perc alatt fordítottak, majd győztek is a hazaiak.

A Real Madrid azóta is menetel a bajnokságban, a Mallorca hullámzó teljesítményt nyújtva megbújik a középmezőnyben.

Igencsak megkeverte a lapokat a kupatalálkozó előtt Bernd Schuster, hiszen a német szakvezető az előzetesen megadott kezdőcsapaton négy helyen is változtatott. Így végül csak a kispadon kezdhetett Marcelo, Balboa, Drenthe és Saviola, míg a kezdőbe olyan rutinos emberek kerültek be, vagy éppen vissza, mint Míchel Salgado, Raúl, Van Nistelrooy és a szezont félelmetesen kezdő Sneijder.

Ettől függetlenül a Mallorca volt az aktívabb a találkozó elején. Az első komolyabb helyzet a 17. percben adódott a hazaiak előtt, akkor egy szögletből beívelt, majd megcsúsztatott labda okozott némi zavart a vendégvédelemben.

A madridiaknál nyoma sem volt a szellemes, ötletes, könnyed támadójátéknak, a labdákat igen olcsón és gyorsan ajándékozták oda a hazaiaknak. Persze, a mallorcaiaktól se vegyük el az érdem felét: a labdaszerzésekhez ők is hozzátették a magukét.

A 24. percben már gólban is megmutatkozott a két csapat közötti mezőnybeli különbség. Ismét egy sarokrúgás okozott nem kis gondot Dudek kapujának előterében, a röviden többek által elvétett labdát az ötösön üresen(!) felejtett Trejo vette mellre, majd lőtt a hálóba.

Egy perccel később váratlanul, a semmiből egyenlítettek a vendégek. Sneijder tizenhatoshoz emelt labdája pontatlan volt, Higuaín már mozdult, de nem tudott beleérni. Azonban ez volt az argentin légiós szerencséje, hiszen a mallorcai védő combjáról éppen elé pattant a labda, ő pedig köszönte, és kapásból irgalmatlanul nagy gólt akasztott a hazai kapuba, Moyá tehetetlen volt a bomba ellen.

A 26. perc is hozott egy nagy lehetőséget, ám a ziccerben lévő Trejót a tizenhatos vonalra kifutó, kicsúszó Dudek csúnyán elbuktatta. A labda oldalra perdült, a játékvezető nem ítélte szabálytalannak a lengyel kapus megmozdulását. Pedig kevesebb annál egyértelműbb szabálytalanságot hord a Föld a hátán. De mindezt nem azért mondjuk, mert az esetnél megsérült fiatal argentin csatár, Trejo tíz percnyi hiábavaló játék után cserét kért és kapott.

A szünetet követően nem sokban változott a játék képe: a Mallorca motiváltan támadta ellenfelét, míg a Real Madrid nyomaiban sem emlékeztetett arra a királyi gárdára, amely toronymagas esélyese a bajnokságnak.

Már nem volt Trejo, volt viszont az őt váltó Arango, aki a 49. percben ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat: a csereember középen tört kapu felé, majd miután csak ímmel-ámmal támadták a madridiak, ő lövésre szánta el magát. Hogy jól tette, azt bizonyítotja, hogy a két védő között is elszálló, fű fölött suhanó, párat pattanó lökete a kapu jobb oldalába vágódott. Dudek későn láthatta meg a labdát, amely ugyan hozzá közel jött, de hiába vetődött rá, nem ért le.

A kapott gól után rögtön ritmust váltott a Madrid, Robinho azonban két méterrel célt tévesztett. A folytatásban valamivel összeszedettebb játékot mutatott be a Schuster-csapat, mint annak előtte, de a hazai védelem legalább olyan jó napot fogott ki, mint a támadóalakzat. Jöttek a vendéghelyzetek, ha nem is futószalagon, de azok ki is maradtak.

Az utolsó húsz percre az észrevétlen Raúlt Saviola váltotta, Sneijder helyére pedig Balboa érkezett, hátha a friss emberek valami plusz tudnak adni a csapatnak. Az alacsony argentin légiós alig tíz másodperc múlva óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki: hat méterről, ajtó-ablak helyzetben, abszolút üresben a hazai kapusba lőtt.

Szinte az ellentámadásból Arango lőhetett kapásból, Dudek azonban hatalmas bravúrral mentett, életben tartva a vendégek reménryeit.

A Real Madrid a 73. percben végezhette el első szögletét, amely azért jól kifejezi támadójátékának erejét. A hajrában kapaszkodott, de hiába a Real Madrid, ha minimális különbséggel is, de kikapott.

A párharc ugyan nem lefutott, de a Real Madridnak óriási formajavulásra van szüksége a továbbjutás kiharcolásához, ellenben bukják a klubelnök Ramon Calderón által beígért mesés 900 ezer eurós fejenkénti prémiumot, amit arra az esetre helyeztek kilátásba, ha a bajnoki cím, a Bajnokok Ligája-győzelem mellett a Spanyol Kupát is elhódítják.

A párharc továbbjutó a Levante-Getafe versenyfutás győztesével játszhat az negyeddöntőben, ott Michael Laudrup együttese hazai pályán 3-0-ra nyert és megnyugtatónak tetsző előnyre tette szert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik