Férfi röpi Extraliga: együtt marad a csapat magja Debrecenben

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 19:36
null
Együtt marad a DEAC magja (Fotó: deac.hu)
Együtt marad a férfi röplabda Extraligában hatodik helyen záró DEAC csapatának magja a következő idényre.

Erről szerdán Fodor Antal vezetőedző beszélt a klubhonlapon. A tréner elmondta, már a szezon közben zajlottak az egyeztetések a játékosokkal, akik közül több kulcsemberükkel már meg is állapodtak.

„Jelenleg egyedül Gustavo Almora sorsa kérdéses, mivel több ajánlata van, ám ha távozik, van már kiszemeltünk a pótlására. Abban bízom, hogy a fiataljaink fejlődése töretlen marad, így ők is egyre nagyobb szerephez juthatnak” – tekintett előre a vezetőedző kubai centerére utalva.

Fodor szerint együttese annak ellenére is előre lépett, hogy bajnoki helyezésén nem tudott javítani.

„Az alapszakaszban a maximumhoz közeli teljesítményt nyújtottunk, még a legjobbak dolgát is megnehezítettük, ennek köszönhetően az előkelő második helyet szereztük meg. Sajnos a folytatásban a sors nem volt kegyes hozzánk, ám a különböző nehézségek ellenére helyt álltak a fiúk. A hatodik pozíció miatt nem kell szégyenkeznünk, hiszen nagyon erős mezőny gyűlt össze idén a bajnokságban” – értékelt a szakember, akinek együttese februárban legponterősebb játékosát, a brazil Willian Rabelt, majd a Kecskemét elleni, ötödik helyért zajló párharcra feladóját, Tóth Andrást is elveszítette sérülés miatt.

A végül ötödikként záró kecskemétiek 3–0-ra nyerték a DEAC elleni párharcot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik