Rio 2016: nincs vége az úszással – tőlük várhatunk még magyar sikert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 10:49
Bár a magyarok úszóprogramja (a nyílt vízi számot leszámítva) véget ért a riói olimpián, az ötkarikás játékokon még bőven van miben és kikben reménykednünk. Alább összeszedtük, kik végezhetnek pontszerző helyeken, esetleg dobogón a hátralévő programban.

ATLÉTIKA
Márton Anita bronzérme után Kővágó Zoltán diszkoszvető és Pars Krisztián kalapácsvető az, akinek pontszerzésében reménykedhetünk. Kővágó döntője ma 15.50-kor kezdődik, Pars szerda délután selejtez, a döntője a pénteki programban, magyar idő szerint szombat hajnali két órakor kezdődik.ATLÉTIKA
Márton Anita bronzérme után Kővágó Zoltán diszkoszvető és Pars Krisztián kalapácsvető az, akinek pontszerzésében reménykedhetünk. Kővágó döntője ma 15.50-kor kezdődik, Pars szerda délután selejtez, a döntője a pénteki programban, magyar idő szerint szombat hajnali két órakor kezdődik.

VÍVÁS
A női kard szombati csapatversenyében nem vagyunk érdekeltek, de vasárnap férfi párbajtőrözőink pástra lépnek, hogy Imre Géza ezüstérme után újra nekifussanak. A Boczkó Gáborral és Rédli Andrással kiegészült trió versenye 14 órakor kezdődik, a döntőt 23.30-kor kezdik.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS
Risztov Éva címvédőként vág neki kedden magyar idő szerint 14 órakor a 10 kilométeres távnak, így az idén is bármi összejöhet. És még Olasz Annában is bízhatunk.

VITORLÁZÁS
Berecz Zsombor a finn hajóosztályban elhúzta az orrunk előtt a mézesmadzagot azzal, hogy a csütörtöki 6. futam után a 3. helyre került. Ma a 7. és a 8. futammal folytatódik az „alapszakasz", vasárnap a 9. és a 10. futammal zárul. Hétfőn szünnap, kedden 18.05-től éremfutam.

BIRKÓZÁS
Ebben a sportágban a cselgáncshoz hasonlóan mindig benne van a bravúr lehetősége, a tatamin is többször láthattuk, hogy egy intés dönthet egy-egy sportoló sorsáról. Miért ne érhetne oda valaki a dobogó közelébe?
A birkózás vasárnap kezdődik, az első napon Bácsi Péternek (kötöttfogás, 75 kg) szurkolhatunk. Hétfőn Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 85 kg), kedden Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 66 kg) és Kiss Balázs (kötöttfogás, 98 kg), csütörtökön Sastin Marianna (63 kg) és Németh Zsuzsanna (75 kg), jövő szombaton Veréb István (szabadfogás, 86 kg) és Ligeti Dániel (szabadfogás, 125 kg) lép szőnyegre.

KAJAK-KENU
Az úszás mellett a másik sikersportágunk, amelyben minden olimpián benne van a több aranyérem a magyar csapatban. Ez az idén is igaz.
A hatnapos program hétfőn kezdődik, négy számban selejteznek, ezek döntőit kedden magyar idő szerint 14 és 15.30 között rendezik meg. Szerdán megint négy számban selejteznek és elődöntőznek, csütörtökön ezekben lesz döntő kora délután. Pénteken és szombaton ugyanez a menetrend. Minden számban van magyar induló, ha csak egy esélyest kell kiemelni, a női K–2 500 méteres távján induló Szabó Gabriella, Kozák Danuta egységet emeljük ki – a kétszeres olimpiai bajnok Kozák egyesben és négyesben is ott lesz az indulók között.

VÍZILABDA
Magyarországot vízilabda-válogatottjaink képviselik a csapatsportokban, és Benedek Tibor, valamint Bíró Attila együttesében is benne van, hogy a legjobb hat közé jut, dobogóra áll. A nőknél pénteken, a férfiaknál szombaton játsszák a helyosztókat.

ÖTTUSA
A nők és a férfiak mezőnyében is két magyar szerepel, Földházi Zsófia és Kovács Sarolta, valamint Demeter Bence és Marosi Ádám indul nagy reményekkel.
A verseny mindkét nemben csütörtökön kezdődik vívással, a rangsoroló selejtezőkkel. A nőknél pénteken, a férfiaknál szombaton lesz maga a verseny 17 órától, a lövészettel kombinált futást, amely során kialakul a végeredmény, mindkét nap 23 órától tartják.

A teljes riói programot megtalálja, ha ide kattint!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik