K. T. I. 2021.03.24 13:59 Frissítve: 2021.03.24 15:33

Juventus: Pirlo helyén Zidane? – ismét a francia edző érkezéséről cikkeznek

A Juventus korábbi klasszis középpályását a Juventus korábbi klasszis középpályása válthatja a kispadon – legalábbis a La Gazzetta dello Sport szerint, amely ismét bedobta a torinói klub lehetséges edzőkiszemeltjei közé Zinédine Zidane nevét. A jelenlegi szakvezető, Andrea Pirlo több forrás szerint is ultimátumot kapott a klubvezetéstől, jövője pedig finoman szólva is veszélybe került a Juve élén.

Ezen még Zidane is elgondolkodna? (Fotó: AFP)

 

 

Mint arról beszámoltunk, olasz sajtóhírek szerint egyre bizonytalanabb Andrea Pirlo helyzete a Juventus kispadján. A La Repubblica kedden közölte a megüresedni látszó vezetőedzői posztra pályázó jelöltek nevét is: Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi, Luciano Spalletti. A római napilap Massimiliano Allegri visszatérését sem zárja ki, de ennek esélyét nagyban csökkenti, hogy az együttest többek között ötször bajnoki címig és kétszer BL-döntőig vezető szakembernek rossz a kapcsolata Pavel Nedved alelnökkel.

Most a La Gazzetta dello Sport bővítette tovább a lehetséges Pirlo-utódok nevét, ismét bedobva Zinédine Zidane-t abba a bizonyos kalapba. A sportlap információi szerint a Juventus vezetősége hosszú ideje kacérkodik a francia vezetőedző megszerzésével, aki korábban öt idényen át volt a csapat játékosa és két bajnoki címet is nyert Torinóban. 

A Gazzetta szerint bár a volt középpályás korábban többször is nemet mondott a Juve megkeresésére, ezúttal hajlana arra, hogy visszatérjen Olaszországba – meggyőzhetősége egyik oka pedig Cristiano Ronaldo személye, akivel Madridban három Bajnokok Ligája-címet nyertek együtt. 

Zidane jelenleg a Real Madridot irányítja, ám német sajtóhírek szerint az ő állása sem betonbiztos, a Bild hétfőn arról cikkezett, a német válogatott szövetségi kapitánya, a nyári Európa-bajnokság után posztjáról biztosan távozó Joachim Löw veheti át a spanyolok irányítását a kontinenstornát követően. 

A hét elején megjelentek szerint Pirlo ultimátumot kapott a klubvezetőségtől, ha a Juventus nem ér oda minimum a negyedik helyre az idény végén – és kvalifikál ezzel a Bajnokok Ligája következő kiírásába –, akkor nem tarthatja meg az állását. 

A Gazzetta ugyanakkor megjegyzi, a Juventus vezetősége egyelőre csak elméleti szinten gondolkodik Zidane megkeresésében, tényleges tárgyalás nem történt a két fél között. 

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.

2021.05.09 19:01:20

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A piros-feketék háromgólos győzelmet arattak a gyengén játszó torinóiak ellen.

2021.04.18 19:16:06

Olasz labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Igazságos döntetlen született – az Inter előnye kilenc pont a Milan előtt.

2021.04.17 23:33:34

Olasz labdarúgás H. D.

Malinovszkij gólja döntött, a sérült Cristiano Ronaldót nélkülöző torinóiak pont nélkül maradtak.

2021.02.28 20:35:43

Olasz labdarúgás H. Á.

Ibrahimovicék akár már a 10. percben 4–0-ra vezethettek volna a Roma ellen, végül „csak” 2–1-re nyertek.