K. T. I. 2021.03.22 13:07 Frissítve: 2021.03.22 13:37

Németország: Joachim Löwöt a Real Madrid kispadjára vizionálja a Bild

A Bild beszámolója szerint spanyolul tanul és szívesen vállalna munkát Madridban Joachim Löw, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot követően búcsút int a német válogatott kispadjának. A csapattól 17 év után elköszönő tréner a lehetséges utódjáról is beszélt, ideális örökösként a Bayern München vezetőedzőjét megnevezve.

Joachim Löw spanyolul tanul, írja a Bild (Fotó: AFP)

 

A német lap hétfői cikkében felidézte, a helyi szövetség március 9-én jelentette be, hogy az Európa-bajnokság után szerződést bontanak a válogatottat 2014-ben világbajnoki címig vezető Joachim Löwvel. A szakember 2004-ben került a „nationalelfhez”, előbb Jürgen Klinsmann segítőjeként, majd a 2006-os vb-t követően szövetségi kapitányként tevékenykedett.

„Sok minden elképzelhető” – idézte a lap Löw sejtelmes válaszát arra a kérdésre, mit tervez a jövőben. A Bild szerint egy külföldi vezetőedzői állás a legvalószínűbb, a célállomás pedig Spanyolország lehet, ugyanis a 61 éves szakvezető spanyolul kezdett tanulni. Az újság hozzátette, Löw „némi érzelmi távolságot” szeretne felépíteni a német válogatottal szemben, emellett tovább csiszolná a nyelvtudását, így nem feltétlenül írna alá már most egy klubcsapathoz.

Az ugyanakkor tény, hogy a Real Madrid 2014-ben a világbajnoki győzelem után több ajánlatot is tett az edzőnek: váltson. A Bild szerint épp a Real-szál éledhetett újra, ahol Zinédine Zidane lehetséges utódjaként számolnak Löwvel.

Az szintén kérdés, ki lehet Löw utódja a német válogatott kispadján...

„Hansinak kiváló képzettsége és előélete van, alkalmas a játékosok vezetésére, ismeri a játékkultúránkat, az irányt” – idézte a Bild a jelenlegi szövetségi kapitányt az elmúlt hónapokban egyre többször emlegetett pletykával kapcsolatban, mely szerint a Bayern Münchent az előző idényben triplázásig (BL-győzelem, bajnoki cím, Német Kupa-arany) vezető Hans-Dieter Flick a német szövetség kiszemeltje a feladatra.

Flick 2006 és 2014 között dolgozott Löw szakmai stábjában, és a németek szerint vitathatatlan érdemei voltak abban, hogy Brazíliában összejött a válogatott világbajnoki aranya.

Amennyiben Németország nem jut tovább az F-csoportból a nyári Európa-bajnokságon, úgy Löw éppen Magyarország ellen dirigálhatja utoljára a nemzeti csapatot. A találkozót június 23-án rendezik a müncheni Allianz Arénában.

 

2021.06.07 17:55:43

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„A támadóharmadban bárhol bevethető, mindig meglepi a védőket váratlan megoldásaival.”

2021.05.27 23:34:16

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. El is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához.

2021.05.25 23:33:11

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nálunk nem a szakmai vonulat, hanem az eredmények döntöttek búcsúról, érkezésről.

2021.05.22 15:18:45

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A félidőben még a tartalékos berliniek vezettek, de végül vereséggel zárta az idényt Dárdai Pál csapata.

2021.05.22 15:03:31

Német labdarúgás K. T. I.

A Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann idegenbeli vereséggel búcsúzott el a lipcsei csapat kispadjától.