NAGY ZSOLT 2021.03.24 10:28 Frissítve: 2021.03.24 10:36

Juventus: fogytán a türelem Pirlóval szemben, négy jelölt is akad a helyére

A torinói csapat várakozáson aluli szereplése miatt felforrósodott a kispad Andrea Pirlo alatt, a tréner a BL-indulás kivívásával mentheti meg az állását – írja a Corriere dello Sport.

Andrea Pirlo kissé megkeseredett a Juventus élén (Fotó: AFP)

 

Azután, hogy a Juventus kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, a Serie A-ban pedig vasárnap vereséget szenvedett a Beneventótól, amivel végleg lemaradni látszik a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, forróvá vált a talaj Andrea Pirlo lába alatt. A torinóiak 41 éves vezetőedzőjét tavaly augusztusban, az U23-as együttesnél töltött nyolc nap után nevezték ki a menesztett Maurizio Sarri helyére. A bejelentést kétkedés fogadta, noha a futballistaként világbajnok középpályás egy évvel korábban megszerezte az UEFA pro licences végzettséget; felnőttcsapatot ugyanis addig nem irányított, és kérdésesnek tűnt, megbirkózik-e a sztárjátékosok alkotta együttes vezetésével.

Jó hét hónappal a kinevezését követően a válasz egyértelmű: nehezen. A Juventus az olasz Szuperkupát ugyan megnyerte, és a kupában bejutott a döntőbe, más sikernek nem örülhetett. Habár az utóbbi kilenc idényben egyeduralkodó hazája bajnokságában, jelenleg csak a harmadik, tíz ponttal lemaradva az Internazionalétól, s ez a várakozáson aluli BL-szerepléssel együtt elgondolkodtatta a vezetőséget.

A Corriere dello Sport szerint Andrea Pirlo néhány hete még biztosnak tűnő állása veszélybe került, az öltöző egységes hangulata megbomlott. A Juve már nem a bajnoki címért harcol, sokkal inkább azért, hogy legalább a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen végezzen. A Tuttosport úgy véli, ha ez sikerül, a vezetőedző megtarthatja az állását, ellenkező esetben mennie kell, noha a vezetőség tagjai­val kifejezetten jó viszonyt ápol.

A La Repubblica közli a megüresedni látszó vezetőedzői posztra pályázó jelöltek nevét is: Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi, Luciano Spalletti. A római napilap Massimiliano Allegri visszatérését sem zárja ki, de ennek esélyét nagyban csökkenti, hogy az együttest többek között ötször bajnoki címig és kétszer BL-döntőig vezető szakembernek rossz a kapcsolata Pavel Nedved alelnökkel. A bajnokságban Andrea Pirlónak tizenegy fordulója maradt, hogy bizonyítsa rátermettségét, különösen a Torino, a Napoli, az Atalanta, a Milan és az Internazionale elleni mérkőzés eredménye lesz fontos. Ha a rangadók jól sikerülnek, és a torinóiak megtartják a dobogót, bármi megtörténhet. Ha azonban a helyzet tovább romlik, Andrea Pirlót idény közben is meneszthetik, és a csapatot ideiglenesen Igor Tudor segédedző veheti át.

2021.06.04 23:35:02

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A 40 millió a Juventus kasszáját gazdagítja majd, már csak az a kérdés, hogy mire megy el ez a pénz. Pirlo állását nem mentette meg végül az évad viszonylag sikeres zárása, a vezetőket most kevésbé érdekelték az anyagiak, és hiszik, hogy nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve.

2021.05.23 20:30:27

Olasz labdarúgás KRASZNAI BENCE, BACSKAI JÁNOS

A Serie A idénybeli utolsó fordulójának nagy vesztese a Napoli, amely hagyta kicsúszni a kezéből a BL-szereplést.

2021.05.19 20:48:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment most sem a döntőben az Atalantának, egykori játékosa, Kulusevski gólt lőtt, gólpasszt adott.

2021.05.15 17:39:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De a Derby d'Italia főszereplője egyértelműen a VAR volt, erről a mérkőzésről sokat beszélnek még a szurkolók.

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.