Barca: újabb jogokat adnak el, hogy regisztrálhassák az új szerzeményeket

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 13:34
null
Joan Laportáéknak újabb jogokat kell értékesíteniük az új játékosok regisztrálásához (Fotó: AFP)
Kevés nap telik el anélkül, hogy ne hallanánk újabb fejleményeket az FC Barcelona gazdasági helyzetével kapcsolatban. A The Athletic most arról ír, hogy a gránátvörös-kékek audio- és videogyártó vállalata, a Barca Studios tulajdonjogának újabb közel negyedét értékesítik, hogy regisztrálhassák új igazolásaikat.

A The Athletic azt írja, a Barcelona 100 millió euróért adja el a GDA Luma nevű vállalatnak a Barca Studios 24.5 százalékát, miután ugyanekkora részt már korábban értékesített a Socios.com-nak az elmúlt hetekben.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke múlt héten bár azt közölte, hogy nem kell további jogokat értékesíteniük, ugyanakkor a katalánok nem jutottak egyezségre a La Ligával és a Sixth Street nevű céggel a tévéközvetítési jogok értékesítését illetően.

A portál megjegyzi, a La Liga a napokban reagál, vajon a Barca által értékesített újabb jogokból származó bevétel elegendő-e ahhoz, hogy a katalánok regisztrálhassák új játékosaikat, de a klubnál arra számítanak, hogy még 30-40 millió euróval elmaradnak a követelményektől.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az FC Barcelona addig nem regisztrálhatja nyári igazolásait – Robert Lewandowskit, Raphinhát, Andreas Christensent, Jules Koundét és Franck Kessiét –, valamint két szerződést hosszabbító játékosát (Ousmane Dembélét, illetve Sergi Robertót), amíg nem tesz szert újabb bevételekre (akár jogok értékesítésével, akár labdarúgók eladásával), illetve nem mérsékli drasztikusan a futballisták fizetését.

A The Athletic arról is ír, hogy Gerard Piqué és Sergio Busquets is belement a csökkentésbe, ugyanakkor a Manchester Uniteddel a nyáron többször hírbe hozott Frenkie de Jong korábban elutasította azt, ami után Laporta és Xavi is úgy nyilatkozott, tiszteletben kell tartaniuk a – heti 560 ezer eurót kereső – holland döntését. Más kérdés, hogy a napokban már arról írtak az angol és spanyol lapok, hogy a katalánok szeretnék visszaállítani a középpályás 2019-es szerződését, mert az előző vezetőség több szabálytalanságot is elkövetett a 2020-as hosszabbítás alkalmával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik