M. D. 2022.07.14 21:47 Frissítve: 2022.07.14 22:08

MU: megegyeztek a Barcával, már „csak” De Jongot kell meggyőzniük – sajtóhír

Fabrizio Romano legfrissebb információi szerint a Manchester United megegyezett az FC Barcelonával Frenkie de Jong átigazolási díjáról, de a holland labdarúgót még meg kell győznie arról, hogy érdemes az Old Traffordra szerződnie.

Úgy tűnik, Frenkie de Jongnak nincs jövője a Barcelonánál (Fotó: AFP)

 

Az átigazolási ügyekben mindig jól értesült Fabrizio Romano úgy tudja, a Manchester United és a Barcelona 75 millió eurós (plusz 10 millió bónusz) vételárban állapodott meg egymással, így már csak a játékossal kell megegyeznie a személyes feltételekről, ami legfőképpen azért nem lesz egyszerű, mert De Jong továbbra is szeretne a Barcánál maradni.


Kérdés, mikor sikerül más belátásra bírni. A Barcelona a saját eszközeivel mindent megtesz, a Mundo Deportivo értesülései szerint csütörtökön tájékoztatta is a holland középpályást, hogy szeretné értékesíteni. Amennyiben a szép szó nem használ, akkor első drasztikus lépésként elképzelhető, hogy a klub nem viszi magával De Jongot az egyesült államokbeli nyári túrájára.

A Barcelona a nagyon magas fizetése miatt szeretne mindenképpen megválni a 25 éves futballistától. A Cadena SER rádióadó úgy tudja, a katalán egyesületnek körülbelül 40 millió eurót kellene felszabadítania ahhoz, hogy megfeleljen a pénzügyi fair play követelményeinek, és be tudja regisztrálni a keretébe Franck Kessié-t, Andreas Christensent és a szerződést hosszabbító Sergi Robertót. (És akkor az ugyancsak új megállapodást aláíró Ousmane Dembéléről, valamint Raphinháról még nem is beszéltünk… Sem Jules Koundéról és Robert Lewandowskiról, akiket szintén szeretne megszerezni a Barca a nyáron.) De Jong eladásával a klub hozzávetőlegesen 42 millió eurót takaríthatna meg.

A holland középpályás a hírek szerint csak abban az esetben maradhatna a gránátvörös-kékeknél, ha beleegyezne a fizetéscsökkentésbe, erre azonban egyáltalán nem nyitott, már csak azért sem, mert a Barcelona nagyjából 17 millió euróval még mindig tartozik neki.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.