CS. M. 2022.07.30 09:32 Frissítve: 2022.07.31 10:39

Barca: Messi megérdemel egy második fejezetet a klubnál – Xavi

Kétségtelen, hogy eddig az FC Barcelona a most zajló nyári átigazolási időszak főszereplője, ugyanis a klub nehéz anyagi helyzete ellenére már csaknem 160 millió eurót költött el (csak a transzferdíjakat számítva) átigazolásokra, miközben egy kulcsembere sem távozott. A Barca elnöke, Joan Laporta a CBS Sportsnak adott hosszabb interjút, összefoglalva az elmúlt időszak történéseit, míg a vezetőedző, Xavi Lionel Messi lehetséges visszatéréséről beszélt. 

Xavi Messiről, Laporta az FC Barcelona átigazolási időszakáról beszélt (Fotó: Getty Images)


Az Egyesült Államokban készülő Barca-elnök, Joan Laporta a CBS Sportsnak adott hosszabb interjút a klub körüli történésekről. A legfőbb téma természetesen a holland válogatott Frenkie de Jong volt, aki nem szívesen távozna a klubtól, ám az FC Barcelona jelentős bevételre tehetne szert az ő eladásával. 

„A pletykákkal ellentétben mi sohasem ajánlottuk fel Frenkie de Jongot a Chelsea-nek – nem, nem és nem. Volt egy remek vacsoránk a klub új tulajdonosával, ahol a futballról beszélgettünk, ennyi. Todd Boehly különleges ember, jó a kapcsolatunk. A labdarúgásban persze sosem tudhatod, hogy mi fog történni, egy esetleges átigazolás sok mindenen múlik, de annyit mondhatok, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy De Jong nálunk maradjon. Jelenleg jó esély is mutatkozik erre… Mi történik, ha nem egyezik bele a fizetéscsökkentésébe? Semmi, szerződése van. Ha így lesz, tiszteletben kell tartanunk a döntését” – mondta Laporta, aki a klub legutóbbi szerzeményéről, a Sevillától 50 millió euróért átigazolt Jules Koundéról és a további lehetséges érkezőkről is beszélt. 

„Koundé a Barcát választotta a Chelsea helyett, ugyanis tetszett neki a projekt, amit Xavival együtt felvázoltunk neki. Ebben a tekintetben előnyben voltunk a londoniakkal szemben, ő pedig eszerint hozta meg döntését. Ami César Azpilicuetát és Marcos Alonsót illeti, jelenleg szerződésük van a Chelsea-vel, és mi tiszteletben tartjuk ezt. Mind a ketten elképesztően jó játékosok, az utóbbi években megmutatták a bennük rejlő kvalitást, de többet nem szeretnék mondani.” 

A katalánok elnöke arra a pletykára is reagált, miszerint a Manchester City portugál középpályását, Bernardo Silvát is kinézte magának a Barca: Ő fantasztikus játékos, de tiszteletben kell tartanunk, hogy szerződése van a Manchester Citynél.”  

 
Szerződése van, lehetetlen – Xavi Messi megszerzéséről
Xavi kérte, hogy szerződtessék Messit

Laporta egyik korábbi interjújában arról is beszélt, hogy reméli, Lionel Messi egyszer még visszatérhet a klubhoz. Erre Xavi később úgy reagált, hogy az argentin klasszisnak szerződése van, így lehetetlen összehozni a transzfert, most azonban újra szót ejtett a témáról.

„Szeretném azt hinni, hogy Messi Barca-pályafutása még nem ért véget. Azt gondolom, megérdemel egy második fejezetet a klubnál. Ha az a kérdés, hogy szeretném-e, hogy még játékosként visszatérjen, akkor a válasz egyértelműen igen.” 

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.