La Liga: egyelőre nem engedélyezik Lewandowskiék regisztrálását

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.05. 20:58
null
Joan Laportáéknak újabb bevételekre kell szert tenniük az új szerzemények regisztrációjához (Fotó: AFP)
Bár Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke korábban magabiztos volt az öt új sztárigazolást illetően, a La Liga azt közölte a gránátvörös-kékekkel, hogy amíg nem tesznek szert újabb bevételekre és nem csökkentik a labdarúgók fizetését, nem tudják regisztrálni Robert Lewandowskit, Raphinhát, Franck Kessiét, Andreas Christensent és Jules Koundét, valamint a szerződést hosszabbító két játékost, Ousmane Dembélét és Sergi Robertót sem.

A katalán Sport számolt be róla, hogy a spanyol labdarúgóliga (La Liga) – egyelőre – nem engedélyezi az új futballisták regisztrációját az FC Barcelonának. Bár Joan Laporta klubelnök a német Bayern Münchentől szerződtetett lengyel gólvágó, Robert Lewandowski megszerzésénél magabiztos volt az új szerzemények regisztrációját illetően, s az elmúlt hetekben is többször egyeztetett a liga vezetőivel, most arról tájékoztatták a klubot, hogy a gránátvörös-kékek gazdasági helyzete pillanatnyilag nem felel meg a követelményeknek – annak ellenére, hogy Laporta becslései szerint az elmúlt hetekben a tévéközvetítési jogok egy részének értékesítéséből, új szponzoroktól és játékosok eladásából 868 millió euró bevételt szereztek.

Azonban a Sport úgy tudja, a katalánoknak a Barca Studios részvényeinek újabb 24.5 százalékát kell értékesíteniük, hogy megfeleljenek a liga előírásainak, emellett a labdarúgók fizetését is jelentősen csökkenteniük kell, mert azok bőven meghaladják a megengedettet.

A portál megjegyzi, hogy az angol Manchester Uniteddel hírbe hozott Frenkie de Jong és Memphis Depay távozása valószínűsíthető.

A Sport úgy tudja, a Barcelona jövő hét elején válhat meg a Barca Studios részvényeinek közel negyedétől, hogy az öt új igazolás és a szerződést hosszabbító két futballista is ott lehessen a Rayo Vallecano elleni, augusztus 13-i bajnoki rajton, igaz, a játékosok regisztrációja augusztus 31-én zárul – eddig kell megoldást találnia a Barcelonának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik