Barcelona: Lewandowski érkezése immár hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 22:47
null
Robert Lewandowski 2026-ig írt alá (Fotó: Twitter/FC Barcelona)
Korábban sajtóhírként beszámoltunk róla, hogy a Barcelona megvásárolta Robert Lewandowskit a Bayern Münchentől, a katalán klub most a hivatalos oldalán is bejelentette a lengyel csatár érkezését.

 

A 33 éves labdarúgó négy évre ír alá, a kivásárlási árát pedig 500 millió euróban határozta meg a Barcelona.

Robert Lewandowskiért a katalánok 45+5 millió eurót fizettek, a lengyel támadó már korábban átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon.

A gépe hétfő hajnalban landolt landolt Miamiban, a hotelben már találkozott is új csapattársaival, valamint a tengerpartról üzent a szurkolóknak: „Sziasztok, culék (a Barcelona drukkereinek beceneve – a szerk.)! Örülök, hogy csatlakozhatok a Barcelonához. Éljen a Barca!”

A Bayern München edzője, Julian Nagelsmann kicsit értetlenkedve áll az üzlet előtt. „Az egyetlen klub, amelynek nincsen semmi pénze, de megvesz minden játékost, akit szeretne. Nem tudom, hogyan. Kissé furcsa” – mondta a bajorok mestere Tobi Altschäfflnek, a Bild újságírójának.

A csatár nyolc év után hagyta el a Bayern Münchent, a bajoroknál 375 meccsen lépett pályára, és 344 gólt szerzett, valamint kiosztott 72 gólpasszt. Többek között nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert. Az elmúlt öt idényben mindig ő volt a Bundesliga gólkirálya, a legutóbbi három évadban összesen 110 találatig jutott a bajnoki meccseket figyelembe véve. A FIFA-nál tavaly és 2020-ban is megválasztották az év játékosának.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik