Nemzetisport.hu 2010.09.18 14:39 Frissítve: 2015.03.04 01:46

Az Inter elindította a Kaká-hadjáratot

Az olasz Corriere dello Sport napilap értesülései szerint az Internél megtették az első lépéseket Kaká megszerzésére: az újság úgy tudja, hogy Massimo Moratti klubelnök és Rafa Benítez vezetőedző már egyeztetett az ügyben, és a tervek szerint a milánóiak a téli átigazolási időszakban vennék kölcsön a brazilt kivásárlási kötelezettséggel.

Kaká az Inter és a Chelsea célkeresztjében (Fotó: Action Images)

Már korábban is felvetődött, hogy az olasz bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Inter szeretné megszerezni a térdműtétje után lábadozó Kakát a Real Madridtól, és a Corriere dello Sport információi szerint a milánóiak konkrét lépéseket is tettek az ügyben.

 IBRA UTÁN KAKÁ IS VISSZATÉRHET – A VÁROSI RIVÁLISHOZ

Ha Kaká az Interhez igazol a jövőben, akkor Zlatan Ibrahimovic után újabb Milánóból távozott játékos tér vissza Olaszországba – a városi riválishoz. Mint ismert, a korábban a fekete-kékeknél játszó svéd támadó a Barcelonánál töltött nem igazán sikeres időszak után a nyáron az AC Milanhoz került kölcsönbe, és a piros-feketéknek az idény végén meg kell venniük a csatárt.

Hasonló lehet Kaká esete is, aki a Real Madridnál nem tudott maradandót alkotni, és a Corriere dello Sport információi szerint januárban hasonló üzleti feltételek mellett igazolhat az Interhez.

Az olasz napilap úgy tudja, hogy Massimo Moratti, a klub elnöke tárgyalt Rafa Benítezzel a brazil futballista esetleges megszerzéséről. A spanyol szakember közölte a vezetővel, hogy Kaká tökéletesen beleillik az elképzeléseibe, és szívesen látná csapatában.

A hírek szerint az Inter azonban csak akkor kötne üzletet a Real Madriddal, ha Kaká teljesen felépül súlyos sérüléséből, és az olaszok januárban kölcsönvennék a brazilt azzal a kötelezettséggel, hogy a kölcsönszerződés lejárta után megveszik a futballistát.

Mindenesetre a Corriere dello Sport szerint nemcsak a milánóiak akarják megszerezni az aranylabdást, hanem az angol Chelsea is. Annyi azonban biztos, hogy az Inter vezetői nagyon szívesen látnák a korábban a városi rivális AC Milanban futballozó játékost.

„Nagyon szívesen látnám Kakát az Internél. Láttuk az igazi Kakát piros-fekete mezben játszani. Örülnék, ha a fekete-kék szerelésben is megnézhetnénk. Nagyszerű játékos, fantasztikus képességekkel" – mondta a Pirelli-elnök Marco Tronchetti Provera, aki az Inter vezetőségének tagja.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.