Argentína: Lionel Messi megerősítette döntését a vb-ről

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 17:31
null
Messi ott lenne a következő vb-n, de csak nézőként (Fotó: Getty Images)
A kínai Titan Sportsnak nyilatkozó Lionel Messit nem foglalkoztatja az újabb Aranylabda, és megerősítette, hogy a katari volt az utolsó világbajnoksága, amelyen játszott.

 

Pályafutása legnagyobb sikerét aratta tavaly decemberben Lionel Messi, amikor az argentin válogatottal megnyerte a katari világbajnokságot. Az Inter Miami csatára hét gólt szerzett a tornán, egyértelműen a csapata vezére volt, és a torna után sokan azt találgatták, vajon harminckilenc évesen ott lesz-e a 2026-os, Kanadában, Mexikóban és Egyesült Államokban rendezendő tornán. Nos, a pekingi, Ausztrália elleni felkészülési mérkőzés előtt a kínai Titan Sportsnak megerősítette, hogy a tavalyi volt az utolsó világbajnoksága.

„Ahogy már korábban is elmondtam, nem hiszem, hogy játszani fogok a következő világbajnokságon – nyilatkozta az argentin klasszis. – Az álláspontom azóta sem változott. Szeretnék ott lenni, de kizárólag nézőként.”

Ennél is aktuálisabb kérdés, hogy vajon megkapja-e a nyolcadik Aranylabdáját vagy a másik nagy esélyesé, a Manchester Cityvel triplázó Erling Haalandé lesz az elismerés. A téma a közvéleményt is megosztja, mindenesetre Messi azt mondja, különösebben már nem izgatja az Aranylabda.

„Ha megkapom, örülök neki, ha nem, akkor sem történik semmi – mondta. – Hogy fontos-e? A pályafutásom mostani szakaszában már nem igazán. Egyébként is mindig elmondtam, hogy az egyéni díjaknál sokkal fontosabbak a csapattal nyert trófeák, és ezek körül is kiemelkedik a világbajnoki győzelem.”

Végül azt is elmondta, hogy a mai napig gyakran beszél Josep Guardiolával, aki az újabb Bajnokok Ligája-győzelmével bizonyította, hogy ő a világ legjobb edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik