„Eldugták” a magyar drukkereket, Vargáékon poénkodtak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 12:00
Románia–Magyarország, Eb-selejtező, Bukarest, szombat 18 óra (magyar idő szerint). Ahogy közeledik a kezdés időpontja, egymást érik a különböző nyilatkozatok, sajtótájékoztatók. egyre több magyar tudósító (köztük a Nemzeti Sport stábja) érkezik Bukarestbe, így szaporodnak a hírek is. A mérkőzésig hátralévő órák történéseit, a találkozóhoz kapcsolódó érdekességeket, nyilatkozatokat, videókat kövesse nyomon a Nemzeti Sport Online folyamatosan frissülő, élő cikkében! Emellett üzenhet is a fiúknak, akár szöveges formában, akár egy képpel, mémmel. Illetve ha ön is Bukarestbe utazik, küldhet fotókat az útról, a magyar drukkerekről, olvasóink leveleit az nsonline@nemzetisport.hu-ra várjuk (a tárgyban tüntessék fel: román-magyar).

FRISS HÍREK,CIKKEK, ÉRDEKESSÉGEK – AZ ÖSSZES ÍRÁSUNK A ROMÁN–MAGYARRÓL
FRISS HÍREK,CIKKEK, ÉRDEKESSÉGEK – AZ ÖSSZES ÍRÁSUNK A ROMÁN–MAGYARRÓL

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, mára ennyi, szombaton reggel folytatjuk a Románia–Magyarország találkozó élő felvezetését!

00.00: Székelyföldön biztos a győzelem, de kinek szurkolnak ott?


Broadcast live streaming video on Ustream

22.31: Hajdú B. István a román-magyarról.



22.10:
A román tévében a csendőrség titkolja, hova jön a vonat. A román televízió is a magyar szurkolói vonattal foglalkozott. A Dolce Sport a csendőrség szóvivőjét kérdezte a szurkolókról és a biztonságról. BŐVEBBEN ITT!



21.56: Vlad Chiriches,
a román válogatott középhátvédje rendkívül harcos mérkőzésre számít a magyarok elleni holnapi Eb-selejtezőn, de egyértelműen saját csapatát tartja esélyesnek. BŐVEBBEN ITT»

21.49: Eközben a szurkolói vonaton valahol Békéscsabánál



21.44: Gheorghe Hagi
, a románok élő legendája szerint a Steaua rutinos támadója, Lucian Sanmartean a nemzeti csapat legveszélyesebb játékosa, ugyanis a hétszeres válogatott játékos „bármilyen meccset el tud dönteni egyetlen megmozdulásával.”



21.20: A szurkolókat már várják Romániában, a rendőrség a magyar vonatot sorfallal fogadja majd a tervek szerint, és amint megérkeznek, elkísérik őket a stadionhoz – nincs idő a városnézésre…

20.57: Mihai Bendeac, román színész Facebook-oldalán szólította meg a román drukkereket, és megkérte honfitársait, hogy a magyar himnusz közben ne ordibáljanak be, és a játékosokat se „fújolják”. „Mutassuk meg az egész világnak, hogy mi mások vagyunk” – írta a színész.

20.39: Teszt a lelke mindennek. A bukaresti Nemzeti Stadionban este, az edzések után az eredményjelzőt, a lámpákat és a fű állapotát is ellenőrizték és tesztelték. Minden rendben, bár a rendezők jelezték, kicsit zavarta őket, hogy az ellenőrzés során a táblán csak 0–0 állt…

20.23: A gsp.ro szerint a románok semmit sem bíznak a véletlenre, a ma kiutazó 3 ezer magyar drukkert 11 ezer (!) rendőr figyeli folyamatosan.

Megragadták a lényeget – a libertatea.ro-nál ezzel a képpel illusztrálták Dzsudzsákék mai edzését (Fotó: libertatea.ro)
Megragadták a lényeget – a libertatea.ro-nál ezzel a képpel illusztrálták Dzsudzsákék mai edzését (Fotó: libertatea.ro)

19.52: 21 millió eurós párharc; kétszer drágább románok. A mértékadó transfermarkt.de szerint a román válogatott kétszer olyan értékes, mint a magyar, a találkozó kulcspárharca pedig a Dzsudzsák Balázs, Vlad Chiriches összecsapás lehet. BŐVEBBEN ITT»

Közben lecsaptak egy újabb magyar felszerelésre a román sportoldalnál (Fotó: sport.ro)
Közben lecsaptak egy újabb magyar felszerelésre a román sportoldalnál (Fotó: sport.ro)

19.30: Egy apró mellényúlás – amikor a Google Translate sem képes csodákra. A sport.ro-nál a „Csak a románokat oda-vissza” szurkolói transzparenst egy kicsit félreértelmezték. Így lett ebből a feliratból szerintük „Takarodjatok vissza a hazátokba!”-zászló.

19.14: Petárda, görögtűz, Szalai, a jóbarát - elindult a szurkolói vonat!



19.01: Razvan Rat
, a román válogatott „csékája" figyelmeztette a szurkolókat, a meccs hevében sem szabad „megőrülni" a lelátón. „Tudjuk, milyen fontos meccs ez, és hogy milyen feszült a hangulat, de arra kérjük a szurkolókat, hogy fogják vissza magukat, senkinek sem lenne jó, ha emiatt büntetnének meg minket. Elvégre ez is csak egy futballmeccs" – mondta Rat a digisport.ro-nak.


18.17
Bár a sérüléssel bajlódó Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán is játékra jelentkezett a Románia elleni Eb-selejtezőre, szerepeltetésük még kérdéses. Dárdai Pál szövetségi kapitány azt is elmondta, nem baj, hogy 55 ezer néző ordít majd a lelátón, úgy sem értik majd, hogy mit mondanak.



17.44. Az MLSZ hivatalos YouTube-csatornájának videójában Juhász Roland a szombati Románia–Magyarország labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban nyilatkozott. A magyar válogatott középhátvédje szerint nagy szüksége lesz a csapatnak a sportszerű szurkolói támogatásra. VIDEÓ ITT!

Elindult a szurkolói vonat Bukarestbe – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (Fotó: Mirkó István)
Elindult a szurkolói vonat Bukarestbe – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (Fotó: Mirkó István)


17.37. A bukaresti Nemzeti Stadionban megtartotta a mérkőzés előtti utolsó edzését
Dárdai Pál, aki nagy intenzitással, állandó kommunikációval dirigált a játékosoknak. Ahogy a jó megoldásokat, úgy a hibákat is nagy hanggal emelte ki a szakember. Részletek itt!

Dárdai Pál megmutatta a győzelem felé vezető utat (Fotó: Veres Viktor)
Dárdai Pál megmutatta a győzelem felé vezető utat (Fotó: Veres Viktor)


17.00. Evezzünk az utánpótlás vizeire, Szalai László döntetlennel debütált az U21-es csapat élén. Az oroszok elleni meccsről bővebben itt!

16.55. HA ELINDUL A VONAT...
Elindult a szurkolói vonat Bukarestbe, 16.25-kor, kicsit késve. Gyakorlatilag az egész vonat megtelt, görögtűz kíséretében hagyta el a Nyugati pályaudvart. GALÉRIA AZ INDULÁSRÓL ITT!

16.46 PETÁRDA ROBBANT A NYUGATIBAN, EGY SZURKOLÓ UJJA BÁNTA.
Egy eldobott petárda nem robbant fel elsőre, csak amikor egy szurkoló felvette, akinek aztán leszakította az egyik ujját. A fiatal férfit a mentők elvitték.

16.40. DIBUSZ: HÁROM PONTTAL TÉRHETÜNK HAZA.
Dibusz Dénes szerint, ha továbbra is ilyen jó hozzáállással és motivációval készülnek a Románia elleni mérkőzésre, akár három pontot is elhozhatunk Bukarestből. VIDEÓ!

MENTÁLIS FEJLŐDÉS, TÖBB MINT EGY ORSZÁG
– Újabb szurkolói üzenetek
„Végre mentális fejlődés tapasztalható már a meccs előtt... És remélem a meccsen is... Mindenki csak beszélt, de éreztetni nem tudta mi vezet erre az útra. Dárdainál már most érezhető merre viszi ezt a csapatot. Nagyon jól tudja, hogy nem lehet úgy kilépni a zöld gyepre, hogy nem hiszem el, hogy képesek vagyunk mindenre... A győzelemre is bárki ellen... Képességeket tekintve semmivel sem jobb a román csapat, és hiszem holnap mar mentálisan sem.. Nyernünk kell... és fogunk"

„Egy dolgot mindenkinek tudni kell, több mint egy ország van veletek fiúk. EGY NEMZET" – írták Nagyváradról.

„Fiúk! Ne törődjetek azzal, ami eddig történt, mert csak az számít, ami ezután jön. Biztos vagyok benne, hogy az egész ország teljes szívvel fog nektek szurkolni. Mi is így teszünk itt Szécsényben. Tegyetek minket büszkévé! Az egész Sport kocsma mögöttetek áll. HAJRÁ MAGYAROK!!!”

16.26. MÉG AZ EDZÉS ELŐTTI UTOLSÓ ELIGAZÍTÁSON.
Edzés előtti utolsó eligazítás (Fotó: Facebook/MLSZ)
Edzés előtti utolsó eligazítás (Fotó: Facebook/MLSZ)


16.20. Egy kis koordináció, kényszerítőzés, mélységi passzolás. Negyedóra után véget ért az edzés nyilvános része.

16.20. Dárdai és Nyilasi közben a térfél közepén eszmét cseréltek szemmel láthatóan taktikai elemekről beszéltek.

16.20. EDZÉS. Laza kocogással kezdtek a játékosok, majd a kapu mellett labda nélküli bemelegítés következett.

Edzenek a fiaink
Edzenek a fiaink


16.10. MASSZÍVAK LESZÜNK, LE FOGJUK ŐKET TÁMADNI!
A bukaresti magyar sajtótájékoztatóról bővebben ide kattintva olvashat!

15.59. VILÁGBAJNOK PÓLÓSAINK IS ÜZENTEK A VÁLOGATOTTNAK:
„Nem az számít, hogy hol játszol, nem az számít, hogy ki ellen játszol, nem az számít, hogy előtte kikaptál vagy nyertél, mert csak az számít, hogy abban a kilencven percben mit teljesítesz, abban a kilencven percben önmagadért, a csapattársaidért, a magyar szurkolókért miként cselekedsz. Hajrá, magyar labdarúgó-válogatott!” – üzente a vb-győztes, Eb-ezüstérmes csapat kapitánya, Varga Dániel.

TOVÁBBI PÓLÓS BIZTATÁSOK ITT!

15.51. DZSUDZSÁK A MAGYAR KAPITÁNY.
„Jelenleg ő a legjobb magyar futballista, olyan bal lába van, hogy retteghetnek tőle holnap!” – mondta Dárdai.

A sajtótájékoztatóról bővebben itt!

15.43. MAGYAR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MEGY ÉPP BUKARESTBEN.

Dárdaiék Bukarestben tartanak sajtótájékoztatót
Dárdaiék Bukarestben tartanak sajtótájékoztatót


EGY ORSZÁG VELETEK –
újabb olvasói üzenet:

„Újra előttetek az esély, hogy történelmet írjatok, éljetek vele! Egy ország van veletek! HAJRÁ MAGYAROK! ”

15.19. ITTHON NEM MERNEK ENNYIRE POZITÍVAN BESZÉLNI – DZSUDZSÁK.
Kint, külföldön tömik belénk, hogy mi vagyunk a legjobbak, te vagy a legjobb. Itthon nem mernek ennyire pozitívan beszélni a játékosokról, mint Dárdai” – mondta Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott támadója a Románia elleni Eb-selejtezőre való elutazás előtt. Juhász Roland szerint nagy szerepe lesz a koncentrációnak. Dárdainak vissza kellett fogni a játékosokat.



15.12. RAT A CSÉKÁ, 3000 CSENDŐR BIZTOSÍT.
A PAOK Szaloniki védője lesz a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szombaton a mieink elleni selejtezőn, amelyen háromezer csendőr biztosítja a rendet a bukaresti Nemzeti Aréna körzetében és a felé vezető utakon. Részletekért ide katt!

14.53. FABREGAS IS ÜZENT. Cesc Fabregas feladótól is érkezett egy buzdító levél:

„Most kell elkapni őket, amikor elbizakodottak! Mi mellettetek vagyunk! Itthonról bízunk a három pont megszerzésében! Ria-Ria, Hungária! Megcsináljátok fiúk!” – K. M.

14.30. MEGÉRKEZTÜNK BUKARESTBE.
A válogatott mellett a Nemzeti Sport csapata is megérkezett a találkozó helyszínére, tekintsék meg a helyszíni képeinkből készült galériánkat! KATT IDE!

HELYSZÍNI FOTÓINKBÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETI EL! (Fotó: Veres Viktor)
HELYSZÍNI FOTÓINKBÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETI EL! (Fotó: Veres Viktor)


13.59. Zsolt, a kitartó
is üzent Egerből: Azért is HAJRÁ MAGYAROK! Az egri futballszurkolók is veletek vannak! Erőt, tartást, technikát és nyugalmat!

13.40. ELRENDELTÉK A BUKARESTI NAGYKÖVETSÉG KÉSZENLÉTÉT.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román-magyar labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken az MTI-vel. BŐVEBBEN ITT!

Jönnek az újabb üzenetek a magyar csapatnak.

„Hajrá fiúk! Mutassatok valamit a 21. századi magyar fociból! Veletek vagyunk! Balmaznewyork”

„Hajrá fiúk!Bízunk bennetek! Fegyelmezett, bátor játékot várok, de nem akarok alattomos vagy durva belemenést a mi részünkről (sem), ne üljünk fel a várható provokációnak sem!Az hátrányba hozná csapatunkat, könnyen kiállítás lehet a vége – ladorjan”

„Fiúk! Ahogyan az anya is szereti a rossz gyerekét, mi sem tudunk rátok haragudni akkor sem, ha nem úgy megy. DE! Most nagyon kell az eredmény is, de a mutatott játék és lelkesedés, az fontos igazán.Teljesen mindegy, mert jó játékkal vereséget is lehet szenvedni, de azt hiszem, nem fogtok…! Abajaiakveletek vannak!”


13.30. MI VAGYUNK A FAVORITOK, DE…
A kezdőcsapat felállásáról még nem döntő Victor Piturca román szövetségi kapitány azért óvatosságra int. Többre is kíváncsi? Katt ide!

13.00. LANDOLT A MAGYAR CSAPAT GÉPE BUKARESTBEN.

70 perces repülőút után 13 órakor megérkezett a csapat Romániába (Fotó: Twitter/MLSZ)
70 perces repülőút után 13 órakor megérkezett a csapat Romániába (Fotó: Twitter/MLSZ)



13.00. INFORMÁCIÓ A MAGYAR SZURKOLÓKNAK!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos oldalán összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a Bukarestbe utazó magyar szurkolók számára. RÉSZLETEKÉRT KATT IDE!

12.58. KÉSEKKEL ÉS HÚSDARÁLÓKKAL ÉRKEZNEK A MAGYAROK
! A gsp.ro honlap tart a szurkolói balhéktól, és figyelmezteti az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy a Romániába látogató magyar szurkolók tekintélyes arzenállal érkeznek. Bővebben itt!

Még húsdaráló is van a kellékek között
Még húsdaráló is van a kellékek között


12.25. Máris érkeznek a levelek és a képek szerkesztőségünkbe, íme, az első kör.

Dombi Viktor
olvasónk tavalyhoz hasonlóan ezúttal is billentyűzetet ragadott, bár idén az elvárásai kissé alacsonyabbak:

„Hajrá, fiúk, itt egy lehetőség, amit régóta várunk! Mindenki jó formában van, nem lehet probléma. Szurkolunk nektek itthonról, nézzük a meccset és végig mellettetek leszünk. RIA-RIA-HUNGÁRIA!” – írta anno kedves olvasónk. Idén ezt küldte nekünk:

„Néztem 2013-ban a meccset és már a 2. percben elment... Ha nem nyerünk, nem baj, csak szégyenkezni ne kelljen megint, PONT a románok ellen. HajráF!”

A kazincbarcikai Diósgyőr-szurkolók is útra keltek (Fotó: Facebook)
A kazincbarcikai Diósgyőr-szurkolók is útra keltek (Fotó: Facebook)


12.14. DÁRDAI annyira nyugodt, hogy hihetetlen. A szövetségi kapitány elmondása szerint nagyon jól dolgoztak a srácok, és emiatt abszolút nincs veszélyérzete. Dárdai úgy véli, a csapat mentális és fizikális felkészítése sikerült, jobbat kapott a játékosoktól, mint amit várt. Bővebben az utazás előtti reptéri sajtótájékoztatóról ide kattintva olvashat!

12.05. SZALAI fotóját bokszzsákra ragasztották. Ismét túlzásba estek Romániában: a szombati selejtező előtt több helyen is beszámoltak arról az esetről, hogy Monica Rosu korábbi olimpiai bajnok tornász Szalai Ádám fotójával „díszített” bokszzsákkal gyakorolt. Bővebben itt!

12.03. ÜZENJEN a válogatottnak! akár szöveges formában, akár egy képpel, mémmel. Illetve ha ön is Bukarestbe utazik, akkor küldhet fotókat az útról, magyar drukkerekről, olvasóink leveleit az nsonline@nemzetisport.hu-ravárjuk (a tárgyban tüntessék fel: román-magyar).

12.01. Az alábbi linkgyűjteményben röviden összefoglaljuk a nap eddigi híreit:

Juhász Roland: Van miért felnézni Dárdaira

Román-magyar: Korcsmár és Stieber is megsérült

Dárdainak már úgy kell visszafognia a csapatot

Bukarestben nagyon félnek az UEFA-tól

12.00. „Csak a románokat oda-vissza!” Így szól az utóbbi hetekben az interneten terjedő magyar szurkolói óhaj, és most ezzel indítjuk a holnapi román–magyar meccs élő felvezetését. Kövesse velünk a találkozóig hátralévő bő egy nap történéseit!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK (a csoportok állását ide kattintva érheti el!)

F-CSOPORT
Október 11., szombat
Románia–Magyarország, 18.00

Finnország–Görögország 20.45
Észak-Írország–Feröer 20.45

A-CSOPORT
Október 10.,péntek
20.45: Lettország–Izland
20.45: Hollandia–Kazahsztán
20.45: Törökország–Csehország

B-CSOPORT
Október 10., péntek
20.45: Belgium–Andorra
20.45: Ciprus–Izrael
20.45: Wales–Bosznia-Hercegovina

C-CSOPORT
Október 9., csütörtök
Fehéroroszország–Ukrajna 0–2
(Martinovics 82. – öngól, Szidorcsuk 93.)
Macedónia–Luxemburg 3–2 (Trajkovszki 20., Jahovic 67. – 11-esből, Abdurahimi 92., ill. Bensi 39., Turpel 44.)
Szlovákia–Spanyolország 2–1 (Kucka 17., Stoch 87., ill. Paco Alcácer 82.)

D-CSOPORT
Október 11., szombat
18.00: Írország–Gibraltár
18.00: Skócia–Grúzia
20.45: Lengyelország–Németország

E-CSOPORT
Október 9., csütörtök
Anglia–San Marino 5–0
(Jagielka 24., Rooney 42. – 11-esből, Welbeck 48., Townsend 72., Della Valle 78. – öngól)
Litvánia–Észtország 1–0 (Mikoliunas 76.)
Szlovénia–Svájc 1–0 (Novakovic 79. – 11-esből)

G-CSOPORT
Október 9., csütörtök
Liechtenstein–Montenegró 0–0

Moldova–Ausztria 1–2 (Dedov 27. – 11-esből, ill.Alaba 12. – 11-esből, Janko 51.)
Svédország–Oroszország 1–1 (Toivonen 49., ill.Kokorin 10.)

H-CSOPORT
Október 10., péntek

20.45: Bulgária–Horvátország
20.45: Olaszország–Azerbajdzsán
20.45: Málta–Norvégia

I-CSOPORT
Október 11., szombat
18.00: Örményország–Szerbia
20.45. Albánia–Dánia

SZABÁLYOK

24-ES EB-MEZŐNY= 1 rendező (Franciaország) + 9 csoportgyőztes + 9 csoportmásodik + 1 (a legjobb) csoportharmadik + a csoportharmadikok által vívott pótselejtező 4 győztese

Útra kelt a csapat – Dzsudzsák Balázs a hivatalos Facebook-oldalán posztolta a képet (Fotó: Facebook.com)
Útra kelt a csapat – Dzsudzsák Balázs a hivatalos Facebook-oldalán posztolta a képet (Fotó: Facebook.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik