Román-magyar: Mi vagyunk a favoritok, de... - Piturca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 13:25
null
Piturca szerint ezúttal nem szereznek olyan gyorsan vezetést, mint egy éve (Fotó: Reuters, archív)
A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca számára még mindig van nyitott kérdés a Magyarország elleni kezdőcsapatot illetően. A kapitány két poszton nem döntött még, a csatár és a jobbhátvéd személye kérdéses.

 

A román válogatott már péntek délben megtartotta utolsó edzését a szövetség mogosoaia-i edzőközpontjában, Victor Piturca szövetség kapitány szombaton már csak egy elméleti felkészítést tart játékosainak, és ekkor hirdeti ki a kezdőcsapatot is.

„Végeztünk a felkészüléssel a Magyarország elleni mérkőzésre. Marica sérülése rossz hír, nem játszhat a finnek ellen – erősítette meg a csatárproblémát Piturca. – Még nincs meg a kezdő tizenegy, holnapig gondolkodom rajta. Nem döntöttem el, ki lesz a csatár és a jobbhátvéd. Van még időm a megbeszélésig.”

„A meccs előtt mi vagyunk a favoritok. Nyertünk Görögországban, ahogy a legutóbbi selejtezősorozatban a magyarok ellen is, de óvatosnak kell lennünk. Nem hiszem, hogy lennének titkaik, de oda kell figyeljünk a pontrúgásaikra, hiszen Budapesten is abból szereztek gólokat ellenünk, valamint a támadóik gyorsaságára. Dzsudzsák, Gera, Szalai és Lovrencsics is olyan futballista, aki képes váratlan megoldásokra ” – tette hozzá a román kapitány.

Az edzőtábort kiújuló sérülése miatt elhagyó, a magyarok ellen amúgy is eltiltott Ciprian Maricán kívül mindegyik játékos bevethető, bár kisebb egészségügyi gondok azért akadtak a hét folyamán. Piturca azt is kiemelte, hogy nemcsak a kezdőjátékosoktól vár jó teljesítményt, hanem valamennyi tartaléknak készen kell állnia a bevetésre, és szükség esetén minőségi változást hozni a játékba.

A tavalyi forgatókönyv, azaz gyorsan megszerzett vezetés után sima hazai győzelem, megismétlődését viszont valószínűtlennek tartja, mondván, hogy nincs két egyforma mérkőzés. A román kapitány szerint a győzelemmel alaposan lecsökkentenék a magyar válogatott továbbjutási esélyeit, a döntetlen viszont alaposan összekuszálná a csoportot. A szurkolóktól sportszerűséget vár el, remélve, hogy ezúttal elmaradnak a román–magyar találkozókat rendszeresen kiegészítő botrányok.

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Vlad Chiriches (Tottenham), Nicolai Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK), Srgian Luchin (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Ovidiu Stefan Hoban (Hapoel Beer-Seva), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Andrei Prepelita (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti)
Támadók: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keserü (Steaua Bucuresti), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik