Román-magyar: maximális koncentráció - Dárdaiék edzettek Bukarestben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 17:01
null
Dárdai Pál megmutatta a győzelem felé vezető utat (Fotó: Veres Viktor)
Megtartotta pénteki edzését a szombaton Romániában Európa-bajnoki-selejtezőn pályára lépő magyar válogatott a bukaresti Nemzeti Stadionban. Dárdai Pál tréningjének a sajtó számára nyilvános első tizenöt percében hamar előkerült a labda.

 

Dárdai Pál és Gera Zoltán sajtótájékoztatója után válogatottunk a bukaresti Nemzeti Stadion gyepén kezdte meg péntek délutáni tréningjét. Dárdai rövid eligazítását követően Dzsudzsák Balázsék néhány hossz kocogás után az alapvonal mögött, a kapu mellett elvégezték a labda nélküli, sprintekkel fűszerezett bemelegítést.

Eközben Dárdai és a stábban tanácsadóként dolgozó Nyilasi Tibor a pálya közepén cserélt eszmét. A szövetségi kapitány karmozdulatai alapján vélhetően a taktikáról, vagy az edzés egy későbbi részének megtárgyalásáról eshetett szó.

Mintegy nyolc perc után Gera Zoliékat ismét középre vezényelték, ahol Dárdai újfent rövid megbeszélést tartott. Jöhetett a labdás bemelegítés: rövid passzok, kényszerítők és ugyancsak rövid, de mélységi átadások szerepeltek a menüben. A szakmabelieknek egyszerűbben: Y alakú labdás koordinációt vezényelt Dárdai Pál – maximális koncentrációt és pontosságot megkövetelve.

A foglalkozás első tizenöt percének végén még labdatartást is láthattunk. A mezőnyjátékosok három hatfős csoportban járatták a labdát szűk – ismét a szakmánál maradva: kétudvaros – területen úgy, hogy a bóják által határolt rész két térfelén rendre hat a négy elleni játék alakult ki.

A megtekinthető negyedóra alapján elmondható, Dárdai Pál nagy intenzitással, állandó kommunikációval dirigált Juhász Rolandéknak. Ahogy a jó megoldásokat, úgy a hibákat is nagy hanggal emelte ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik