Román-magyar: elrendelték a bukaresti nagykövetség készenlétét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 13:22
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román–magyar labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke tájékoztatása szerint a szombati román–magyar válogatott labdarúgó-mérkőzésre Romániába utazó magyar szurkolók biztonságáért több lépést is tett a tárca.

Szijjártó Péter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére. A miniszter továbbá utasította a bukaresti magyar nagykövetet, hogy a szurkolók érkezésétől a távozásukig tartózkodjon a mérkőzés helyszínén. Továbbá utasítást adott arra is, hogy az esetlegesen szükséges helyszíni intézkedés végrehajtására tartózkodjon konzul a magyar szurkolókat szállító vonaton, amíg a szerelvény Románia területén halad.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megtette a szükséges kezdeményezést a román külügyminisztériumnál, hogy forródrótot hozzanak létre a két tárca között a hétvégén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik