U21: több változás a skótok és a spanyolok elleni Eb-selejtezős keretünkben

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.14. 09:46
null
Gera Zoltánék változásokat jelentettek be (Fotó: Török Attila)
A Magyar Labdarúgó-szövetség változtatásokat jelentett be az U21-es válogatott keretében. Katona Bálint, Tóth Milán és Iyinbor Patrick helyére a szövetségi edző Kosznovszky Márkot és Alaxai Áront hívta meg az Eb-selejtező következő, skótok és spanyolok elleni meccseire.


Gera Zoltán együttese pénteken a B-csoportot vezető spanyolok vendégeként lép pályára, majd jövő hét kedden a skót válogatottat fogadja.

„Valószínűleg most játszunk a legerősebb csapat ellen, ráadásul idegenben. De mi lehetőségként tekintünk erre a mérkőzésre”– nyilatkozta Gera Zoltán, aki szerint a találkozó jó visszajelzést adhat a játékosoknak, hogy hol tartanak.

Az U21-es csapat egy hónappal ezelőtt vereséget szenvedett a skótok ellen, ami csalódás volt Gera számára: „Talán ez volt a legrosszabb mérkőzésünk ezzel a korosztállyal, ami azért is fájó, mert az egyik legfontosabb meccsünk volt, hiszen közvetlen riválisunk a skót csapat.”

Gera Zoltán nyilvánvalóvá tette, hogy a visszavágón a győzelem a cél, és reménykedik benne, hogy a hazai pálya a legjobbat hozza majd ki a csapatból.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dúzs Gellért (Budapest Honvéd), Hegyi Krisztián (Stevenage FC – Anglia), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Védők:
Alaxai Áron (Nyíregyháza Spartacus), Csinger Márk (DAC 1904 – Szlovákia), Fehér Csanád (Újpest FC), Szabó Alex (Bp. Honvéd), Yaakobishvili Antal (Girona – Spanyolország)
Középpályások:
Baráth Péter (Ferencváros), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (Diósgyőri VTK), Eördögh András (Budapest Honvéd), Kállai Kevin (Mezőkövesd), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Kovács Barnabás (ZTE FC), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Okeke Michael (Manchester City – Anglia), Vitális Milán (DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók:
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia), Kocsis Dominik (Budapest Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Vancsa Zalán (Lommel – Belgium)

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
November 17., péntek

21.00:
Spanyolország–Magyarország
November 21., kedd

20.00:
Magyarország–Skócia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik