Newcastle: kezdődhet az alkudozás Szoboszlai áráról

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 15:20
null
Szoboszlai Dominik kupagyőzelemmel búcsúzhat a lipcsei szurkolóktól, amennyiben valóban szerződteti a Newcastle (Fotó: AFP)
A newcastle-i chroniclelive.co.uk keddi cikkében megerősíti a Nemzeti Sport korábbi értesülését, mely szerint a Newcaslte United első számú célpontja lehet az átigazolási piacon az RB Leipzig magyar középpályása, Szoboszlai Dominik, ugyanakkor kifejti, az angol klub mindenképp alkudni szeretne a futballista 70 millió eurós árából.

 

A ChronicleLive Newcastle United-felelőse, Aaron Stokes arról ír, hogy a múlt héten a Német Kupa döntőjében is gólt szerző Szoboszlai Dominik minden szempontból megfelel annak a meghatározásnak, amit Eddie Howie, az angol csapat menedzsere fogalmazott meg a nyári kiszemeltekkel kapcsolatban, amikor azt mondta, „elit játékosokat” keresnek a piacon. Ugyanakkor Szoboszlai rögzített, 70 millió eurós kivásárlási ára túl magas lehet a „szarkák” számára.

Ennek az az oka, hogy a klub mindenképp be akarja tartani a pénzügyi szabályokat, vagyis a Financial Fair Play előírásait, ami miatt egyensúlyban kell lennie a bevételi és kiadási oldalnak. Márpedig ha egyetlen játékosra elköltenek 70 millió eurót, akkor azzal ki is merítenék a nyári átigazolásokra fordítható keretösszeg jelentős részét (a SkySport újságírója, Philipp Hinze a Twitteren arról ír, 150 millió euróból gazdálkodhat a nyári piacon a Newcastle).

A Bajnokok Ligájára készülő Newcastle Szoboszlai mellett is több játékost szeretne igazolni a nyáron. Szélső támadó posztra a dán Odense 18 éves gambiai tehetsége, Yankuba Minteh, csatárposzton a svéd válogatottViktor Gyökeres jöhet szóba a másodosztályú Coventryből, a középpályán Szoboszlai mellett James Maddison lehet jelölt az élvonalból kiesett Leicester Cityből, de kapust és bal oldali védőt is keres a klub (utóbbi poszton a sajtóban szóba került már Kerkez Milos is, ám a fő jelölt az Arsenal skót válogatott játékosa, Kieran Tierney lehet).

A ChronicleLive cikke szerint a Newcaslte továbbra is kapcsolatban áll az RB Leipziggel Szoboszlai szerződtetése ügyében, azonban a fentiek miatt a tárgyalások során szeretnének alkudni a magyar játékos kivásárlási árából. A szerző hozzáteszi, a lipcseiek láthatóan már felkészültek Szoboszlai klubváltására azzal, hogy sajtóhírek szerint megegyeztek a Hoffenhiemmel a szintén középpályás, osztrák Cristoph Baumgartner szerződtetéséről és hosszabbítottak a spanyol válogatott Dani Olmóval (Lipcsében folytathatja továbbá a pályafutását a francia Lens belga válogatott csatára, Lois Openda is).

A Newcastle az említett pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében egyébként több játékosától is megválhat a nyáron, így távozhat például a szlovák válogatott kapus, Martin Dúbravka és a francia támadó, Allan Saint-Maximin is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik