P. K.
2023.06.06 15:20 Frissítve: 2023.06.06 15:41

Newcastle: kezdődhet az alkudozás Szoboszlai áráról

A newcastle-i chroniclelive.co.uk keddi cikkében megerősíti a Nemzeti Sport korábbi értesülését, mely szerint a Newcaslte United első számú célpontja lehet az átigazolási piacon az RB Leipzig magyar középpályása, Szoboszlai Dominik, ugyanakkor kifejti, az angol klub mindenképp alkudni szeretne a futballista 70 millió eurós árából.

Szoboszlai Dominik kupagyőzelemmel búcsúzhat a lipcsei szurkolóktól, amennyiben valóban szerződteti a Newcastle (Fotó: AFP)

 

 
Newcastle: Szoboszlai a fő kiszemelt, 10 millió fontos fizetéssel csábíthatják – NS-infó
A magyar válogatott kulcsjátékosai is lehetnek a nyár slágerigazolásai

A ChronicleLive Newcastle United-felelőse, Aaron Stokes arról ír, hogy a múlt héten a Német Kupa döntőjében is gólt szerző Szoboszlai Dominik minden szempontból megfelel annak a meghatározásnak, amit Eddie Howie, az angol csapat menedzsere fogalmazott meg a nyári kiszemeltekkel kapcsolatban, amikor azt mondta, „elit játékosokat” keresnek a piacon. Ugyanakkor Szoboszlai rögzített, 70 millió eurós kivásárlási ára túl magas lehet a „szarkák” számára.

Ennek az az oka, hogy a klub mindenképp be akarja tartani a pénzügyi szabályokat, vagyis a Financial Fair Play előírásait, ami miatt egyensúlyban kell lennie a bevételi és kiadási oldalnak. Márpedig ha egyetlen játékosra elköltenek 70 millió eurót, akkor azzal ki is merítenék a nyári átigazolásokra fordítható keretösszeg jelentős részét (a SkySport újságírója, Philipp Hinze a Twitteren arról ír, 150 millió euróból gazdálkodhat a nyári piacon a Newcastle).   

A Bajnokok Ligájára készülő Newcastle Szoboszlai mellett is több játékost szeretne igazolni a nyáron. Szélső támadó posztra a dán Odense 18 éves gambiai tehetsége, Yankuba Minteh, csatárposzton a svéd válogatott Viktor Gyökeres jöhet szóba a másodosztályú Coventryből, a középpályán Szoboszlai mellett James Maddison lehet jelölt az élvonalból kiesett Leicester Cityből, de kapust és bal oldali védőt is keres a klub (utóbbi poszton a sajtóban szóba került már Kerkez Milos is, ám a fő jelölt az Arsenal skót válogatott játékosa, Kieran Tierney lehet).

A ChronicleLive cikke szerint a Newcaslte továbbra is kapcsolatban áll az RB Leipziggel Szoboszlai szerződtetése ügyében, azonban a fentiek miatt a tárgyalások során szeretnének alkudni a magyar játékos kivásárlási árából. A szerző hozzáteszi, a lipcseiek láthatóan már felkészültek Szoboszlai klubváltására azzal, hogy sajtóhírek szerint megegyeztek a Hoffenhiemmel a szintén középpályás, osztrák Cristoph Baumgartner szerződtetéséről és hosszabbítottak a spanyol válogatott Dani Olmóval (Lipcsében folytathatja továbbá a pályafutását a francia Lens belga válogatott csatára, Lois Openda is).

A Newcastle az említett pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében egyébként több játékosától is megválhat a nyáron, így távozhat például a szlovák válogatott kapus, Martin Dúbravka és a francia támadó, Allan Saint-Maximin is.

 

 

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.