Newcastle: Szoboszlai a fő kiszemelt, 10 millió fontos fizetéssel csábíthatják – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 16:50
null
Szoboszlai Dominik múlt héten, a Freiburg elleni kupameccsen elért duplájával is megerősíthette a Newcastle United vezetőit abban, hogy érdemes lenne őt szerződtetni (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport Online klubhoz közel álló angol forrásból úgy értesült, a Newcastle United első számú nyári kiszemeltje Szoboszlai Dominik, akinek a szerződtetéséről hamarosan konkrét tárgyalások kezdődhetnek az RB Leipziggel. Amennyiben az angol klub meg tud egyezni a németekkel, bruttó tízmillió fontos éves fizetést is ajánlhatnak a 22 éves magyar középpályásnak.

 

Múlt héten jelent meg a nemzetközi sajtóban a hír, hogy a Newcastle United érdeklődik az RB Leipzig magyar középpályása, a 22 éves Szoboszlai Dominik iránt, akit több meccsen is megnéztek már az angol klub képviselői. A 30-szoros válogatott játékost nem olyan régen a Chelsea-vel, az elmúlt napokban pedig, egyes angol oldalak a Liverpoollal is hírbe hozták, de a Nemzeti Sport a Newcastle United belügyeivel kapcsolatban jól értesült forrásai szerint a „szarkák” érdeklődése több mint szokásos átigazolási pletyka.

Amennyiben a jelenleg a Premier League-ben 3. helyen álló csapat megőrzi helyét az első négyben, és kiharcolja ezzel a Bajnokok Ligája-indulást, akkor szeretne egy olyan fiatal irányító középpályást szerződtetni, aki hosszú évekre megoldást jelenthet a poszton (ugyanilyen megfontolással szerződtette tavaly nyáron a 23 éves svéd válogatott csatárt, Alexander Isakot is a Real Sociedadtól). Forrásaink szerint a klubnál már eldőlt, hogy amennyiben sikerül elérni a BL-indulást, megkezdik a tárgyalásokat az első számú kiszemeltnek számító Szoboszlai átigazolási ügyében az RB Leipziggel.

A múlt heti hírek szerint nagyjából 70 millió euróért a német klub hajlandó elengedni egyik legjobbját, az ebben az idényben 42 tétmeccsen hét gólt szerző és 13 gólpasszt adó Szoboszlait, akit 2026-ig köt még a szerződése Németországba. Úgy tudjuk, a Newcastle kész évi bruttó tízmillió fontos fizetést ajánlani a magyar középpályásnak, amennyiben a lipcseiekkel sikerül megegyezniük az átigazolásáról (ez az évi bruttó 10 millió font a jelenlegi 425 forintos árfolyammal számolva évi bruttó 4 milliárd 250 millió forintnak felelne meg – a szerk.).

Az információkkal kapcsolatban megkerestük Szoboszlai Dominik menedzserét, Esterházy Mátyást.

„Dominik jelenleg kizárólag az idény hátralévő mérkőzéseire koncentrál. A német bajnokságban dobogós helyekért harcolhat a lipcseiekkel, a Német Kupában pedig tavalyhoz hasonlóan ismét döntőbe jutottak a csapattal. Azt elmondhatom, a teljesítménye alapján nem meglepő, hogy topligás élcsapatoknál kerül szóba a neve, de ennél többet egyelőre nem tudok mondani. A tárgyalásoknak nem az idény legfontosabb szakaszában van az ideje, a bajnokság után beszélhetünk a folytatásról” – fogalmazott a Nemzeti Sportnak a játékosügynök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik