nemzetisport.hu 2014.05.17 20:48 Frissítve: 2014.11.07 01:32

NB III: Lisztesék feljutottak, bajnok az egyik kis Loki is

A Soroksár idegenben 3–1-re legyőzte a Gyulát a labdarúgó NB III 28. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel eldőlt, hogy megnyeri a Középcsoport küzdelmeit, és feljut az NB II-be. A Keleti csoport bajnoki címe is gazdára talált: a DVSC egyik fiókcsapata, a Létavértes előnye behozhatatlan.

 

RÖVIDEN
Bogdány Csaba két gólt szerzett a Felsőtárkányban, tavaszi mérlegében immár 12 gól szerepel. A Cigánd 19 mérkőzés után kapott ki.
• A Putnok a 20. percben már 3–0-ra vezetett a Hatvan ellen, de győzelmét csak a hajrában tette biztossá a hatalmas esőben játszott meccsen.
• Az utolsó negyedórában négy gól született Székesfehérváron, a Monor meglepetésre elvitte a három pontot a Vidi II-től.
• A nagyatádi Vukan Nikolics mesterhármassal és öngóllal is a jegyzőkönyvbe került a már kiesett Körmend ellen.
• A Budaörs Laczkovich Donát és Sajbán Máté góljával nyert rangadót Balatonfüreden, visszavágva az őszi hazai vereségért.
Teplán Jánost három héten belül másodszor állították ki, csapata, a 23. perctől emberhátrányban játszó Csepel mégis nyert – a házi góllövőlistát vezető Juhász László ezúttal is eredményes volt.

A vasárnap pályára lépő Szeged pontszámban még utolérheti a soroksáriakat, de pontazonosság esetén a győzelmek száma dönt, és a Soroksár előnye itt már nem ledolgozható (22–18). A Lisztes Krisztiánt is a soraikban tudó soroksáriak szombaton Pandur Péter (2) és a házi góllövőlistát 19 találattal vezető Lovrencsics Balázs góljaival győztek Gyulán.

Három pontot kasszírozott a Létavértes is – a 18 éves cserejátékos, Balogh Norbert a 93. percben szerezte a győztes gólt a derekasan helytálló Nyírbátor ellen –, és mivel a Kazincbarcika kikapott Jászapátiban (ott is a 93. perc döntött, a rutinos Vén Gábor talált a kapuba), itt is ledolgozhatatlan a különbség: pontszámban még előállhat egyenlőség, a győzelmek számában már nem (a Léta 20, a Barcika 17 győzelemnél tart).

Zoran Szpisljak csapata esetében feljutásról még nem beszélhetünk, hiszen a Létavértesnek a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának minapi tájékoztatása szerint még nincs NB II-es licence – az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen május 23-ig lehet fellebbezni.

A Nyugati csoportban már egy hete eldőlt, hogy a Csákvár végez a feljutást érő első helyen. Bognár György csapata Mihály Dávid és Horváth Roland egy-egy duplájára alapozva gólfesztivált rendezett Veszprémben.

LABDARÚGÓ NB III, 28. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Putnok–Hatvan 4–2
Létavértes–Nyírbátor 2–1
Jászapáti–Kazincbarcika 2–1
Felsőtárkány–Cigánd 2–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
Rákosmente–Maglód 3–1
Baja–Szekszárd 0–0
Gyula–Soroksár 1–3
Orosháza–Komló 2–0
Videoton II–Monor 3–4

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Csepel–Mosonmagyaróvár 2–0
Nagyatád–Körmend 6–2
Balatonfüred–Budaörs 0–2
Veszprém–Csákvár 1–6

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.