nemzetisport.hu 2013.10.20 18:26 Frissítve: 2015.03.02 02:33

NB III: bajban Mátyusék, Máté mentett pontot a kis Lokinak

A labdarúgó NB III 10. fordulójának vasárnapi játéknapja több meglepetést is hozott: keleten a DVSC-DEAC, a Középcsoportban a Szeged vesztett pontokat döntetlenjével, míg nyugaton a BKV Előre kapott ki az Andráshida otthonában.

 

KELETI CSOPORT

Nagy meglepetésre nem bírt a Ferenczi Jánossal, Máté Péterrel és Rezes Lászlóval felálló DVSC-DEAC hazai pályán az Egri FC-vel. Mindkétszer a vendégek szereztek vezetést, ám végül mégsem örülhettek győzelemnek, mert az egyik visszajátszó, Máté Péter a góljával pontot mentett a kis Lokinak. A Ferencváros hazai pályán szenvedett egygólos mérkőzésen vereséget a Kazincbarcikától, az Ebes pedig otthon nyert magabiztosan 2–0-ra a Nyírbátor ellen. A kiesési helyosztón a Veresegyháza Nagy Richárd góljával szerzett vezetést hazai közönsége előtt, ám a szebb napokat is látott REAC még az első félidőben egyenlíteni tudott. A folytatásban már nem esett gól, így maradt a mindkét félnek vereséggel felérő döntetlen. A Mátyus János vezette REAC, bár a legutóbbi három fordulóban nem kapott ki, a gyenge bajnoki rajtja miatt utolsó előtti a tabellán.

KÖZÉPCSOPORT

A kiesés elől menekülő ESMTK Pintér Dániel vezérletével – a védő két gólt is szerzett – magabiztosan, négy találattal verte a Monort. A Maglód hiába jutott gyorsan vezetéshez, Mészáros Dániel klasszikus mesterhármasával fordított a hazai pályán játszó Dunaharaszti. A folytatásban is potyogtak a gólok, de a hazaik győzelméhez ilyen különbséggel (5–2) sem férhetett kétség. Pontokat hullajtott idegenben a Szeged 2011-Grosics Akadémia, miután nem bírt a korábbi válogatott támadó, Keresztúri András együttesével, a Dabassal. Nagy csatát hozott a Videoton II és a Budapest Honvéd II összecsapása. A hazaiaknál Zsótér Donát, míg a vendégeknél Raffaele Alcibiade személyében az első csapatból is akadtak visszajátszók. Bobál Dávid góljával bár már 2–1-re is vezetett Honvéd II, ám a 80. percben Büki Baltazár 40 méterről (!), szabadrúgásból talált be, döntetlenre mentve a találkozót.

NYUGATI CSOPORT

A Haladás II sokáig nem bírt hazai pályán a masszívan futballozó Doroggal, ám a 79. percben az első csapatból visszajátszó Ugrai Roland megvillant, és vezetéshez juttatta a szombathelyieket. A vége előtt pár perccel ismét betalált a Hali, így összességében megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A forduló meglepetését a BKV Előre veresége jelentette: a közlekedésiek bár Berdó Valentin góljával már az ötödik percben vezetéshez jutottak, a hajrában Török Tamás góljaival megfordította mérkőzést az Andráshida, és nyert így megérdemelten 2–1-re.

LABDARÚGÓ NB III, 10. FORDULÓ

Vasárnapi mérkőzések

KELETI CSOPORT
Ebes–Nyírbátor 2–0
Ferencváros II–Kazincbarcika 0–1
Veresegyház–REAC 1–1
DVSC-DEAC–Eger 2–2
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
ESMTK–Monor 4–0
Dunaharaszti–Maglód 5–2
Dabas–Szeged 2–2
Videoton II–Honvéd-MFA 2–2
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Andráshida–BKV Előre 2–1
Haladás II–Dorog 2–0
TABELLA ITT!

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.