VARGA BALÁZS
2020.08.02 18:50 Frissítve: 2020.08.02 22:47

Egy góllal nyert a Szolnok az újonc ellen

A labdarúgó NB II 1. fordulójában a Szolnoki MÁV a Szentlőrinc ellen 1–0-ra nyert, így a Tisza-parti csapat győzelemmel kezdte a bajnokságot, míg az újoncnak még várnia kell első pontjaira.

 


Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a két csapat (Fotó: Mészáros János)

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–SZENTLŐRINC SE 1–0 (1–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion. 1000 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Horváth Róbert, Csatári Tibor)
Szolnok:
Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi (Földi M., 76.), Tamás L., Kovács O., Bárdos – Tisza K., Tóth Benjamin (Berdó, 86.), Szabó Balázs (Kónya M., 60.) – Novák Cs., Kotula M. Vezetőedző: Csábi József
Szentlőrinc:
Hajagos – Molnár R. (Vajda R., 86.), Havas, Keresztes B., Nagy B. – Hleba – Kovács D. (Kapronczai, 55.), Kondor, Törőcsik P. (Fröhlich, 55.) – Harsányi I., Sili. Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző:
Novák Cs. (42.)
Kiállítva:
Berdó (89.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Azt történt, amire számítottunk, a Szentlőrinc nagyon motiváltan lépett pályára. Egy sima mérkőzést sikerült nehézzé tennünk, az első félidőben el kellett volna döntenünk a találkozót. A második játékrészben már kevésbé voltam elégedett a játékkal, a középpályás-védekezésünk többször elcsúszott. Büszke vagyok rá, hogy a csapatunk az idei évben még veretlen. Értékes győzelmet arattunk.
Marián Sluka: – Egész héten készültünk arra, hogy a Szolnoknak erős a fejjátéka, és ezt be is bizonyította. Az első félidőben éreztem egy kis félelmet, nem voltunk elég bátrak. Újoncok vagyunk, így sok olyan játékosunk van, aki tavaly az NB III-ban játszott, nekik még bele kell rázódniuk ebbe az osztályba. Voltak biztató akciók, helyzetek, de sajnos pont nélkül kell távoznunk. A második félidei játékunk alapján szerdán már a győzelemre is jó esélyünk mutatkozik.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A tavalyi és az idei újonc csapott össze a szolnoki Tiszaligetben. A mérkőzést egyértelműen a hazaiak kezdték jobban, agilisan futballoztak, ám csak lehetőségekig jutottak. Az első félidő közepén kissé leült a találkozó, a Szolnok visszább vett, így elkezdett éledezni a Szentlőrinc is, azonban helyzete nem adódott a vendégeknek.

A játékrész vége ismét izgalmasan alakult, a hazaiak úgy gondolták, csak jó lenne berámolni egy gólt még a szünet előtt. A 42. percben teljesült is a vágyuk: szögletet követően Novák Csanád fejelt hat méterről a kapu bal oldalába (1–0).

A második félidőben is a hazaiak játszottak jobban, és azt lehetett érezni, bármikor növelhetik előnyüket, ám nem sikerült gólra váltani lehetőségeket. A 70. perctől kissé leült a meccs, a Szolnok kevésbé próbálkozott, talán kicsit rá is ült az eredményre, míg a vendégek nem igazán tudtak helyzetbe kerülni.

A mérkőzés végén emberhátrányba került a MÁV FC, miután Berdó Péter – aki mindössze három perce volt a pályán – rácsúszott Kapronczai Gergelyre a félpályánál, ezért kiállították. Mindez nem befolyásolta a végeredményt, a Szolnok megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

AZ ÁLLÁS 
  1. Szombathelyi Haladás 1 1 5–1 +4  3
  2. Pécsi MFC 1 1 4–0 +4  3
  3. Gyirmót FC Győr 1 1 3–0 +3  3
  4. FC Ajka 1 1 2–1 +1  3
      Békéscsaba 1912 Előre 1 1 2–1 +1  3
  6. Szolnoki MÁV FC 1 1 1–0 +1  3
      Soroksár SC 1 1 1–0 +1  3
      Nyíregyháza Spartacus 1 1 1–0 +1  3
      Debreceni VSC 1 1 1–0 +1  3
10. Vasas FC 1 1 1–1 0 1
      Kazincbarcika SC 1 1 1–1 0 1
12. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1 1 1–2 –1  0
      ETO FC Győr 1 1 1–2 –1  0
14. Szentlőrinc 1 1 0–1 –1  0
      Kaposvári Rákóczi FC 1 1 0–1 –1  0
      Debreceni EAC 1 1 0–1 –1  0
      Budaörs 1 1 0–1 –1  0
18. FC Csákvár 1 1 0–3 –3  0
19. BFC Siófok 1 1 1–5 –4  0
20. Dorogi FC 1 1 0–4 –4  0

A FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Augusztus 1. (szombat)

Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus 0–1
Augusztus 2. (vasárnap)

Soroksár–Debreceni EAC 1–0
Debreceni VSC–Budaörs 1–0
Pécsi MFC–Dorogi FC 4–0
FC Ajka–ETO FC Győr 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2
Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár 3–0
Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc 1–0
BFC Siófok–Szombathelyi Haladás 1–5
Vasas FC–Kazincbarcika SC 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc Vége a mérkőzésnek, 1–0-ra nyert a Szolnok!

92. perc Kondor Kristóf esett el a büntetőterületen belül Molnár-Farkas mellett, ám a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

90. perc Három percet hosszabbít a játékvezető.

89. perc: Berdó Pétert kiállították! Kapronczai Gergelynek csúszott oda a felezőnél a hazaiak játékosa. Elsőre kicsit erősnek tűnt a piros lap ezért.

86. perc: Csere itt is, ott is. A vendégeknél Molnár Róbertet Vajda Roland váltotta, míg a hazaiaknál Berdó Péter érkezett Tóth Benjamin helyére.

82. perc: Novák Csanád fejelhetett nyolc méterről, ám csúsztatásában nem volt erő, így a kapus könnyűszerrel vette birtokba a labdát.

80. perc: Kapronczai Gergely kapott sárgát.

79. perc: Harsányi lépett volna ki középen, 20 méterre a kaputól, és úgy tűnt, Bárdosi szabálytalankodott vele szembe, ám a bíró sípja néma maradt.

76. perc: Földi Marcell áll be a hazaiaknál Horgosi Donát helyére.

72. perc: Eljött az ivószünet ideje.

69. perc: Kovács Olivér szintén sárga lapot kapott reklamálásért.

66. perc: Tisza Kálmán húzta vissza ellenfelét a félpályánál, ezért sárga lapot kapott a szolnoki középpályás.

65. perc: Horgosi került helyzetbe, de már túl közel volt a kapus, így csak a hálóőrbe tudott lőni négy méterről.

62. perc: Kotula lépett ki középen, majd 12 méterről, kissé balról lőtt, de a jobb felső sarok mellett elsuhant a labda.

60. perc: A Szolnok is cserél: Kónya Márk be, Szabó Balázs le.

59. perc: Sili Luka lőtt középről, 25 méterről, de a lapos labdát Molnár-Farkas Tamás magabiztosan hárította.

55. perc: Kettőt cserél a Szentlőrinc: Fröhlich Roland váltja Törőcsik Pétert, míg Kapronczai Gergely Kovács Dávid helyére áll be.

52. perc: Csirmaz ismerte fel a lehetőséget, hogy kint áll a kapus, 35 méterről tüzelt, lövése centikkel kerülte el a bal kapufát!

52 perc: Tóth Benjamin szabadrúgását Horgosi Donát fejelte kapura nyolc méterről, ám fölé szállt a labda.

47. perc: Egyből hatalmas szolnoki helyzet! Novák hat méterről fejelt, ám Hajagos kitolta a jobb felső sarokból a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Már várták a szolnoki szurkolók, hogy ismét láthassák csapatukat (Fotó: Mészáros János)
Már várták a szolnoki szurkolók, hogy ismét láthassák csapatukat (Fotó: Mészáros János)

A hazai csapat agilisabban játszott az első félidőben, ennek pedig végül meg is lett az eredménye. A vendégeknek csak felvillanásaik voltak, komoly helyzetig nem jutottak.

45. perc Véget ért az első játékrész, a Szolnok vonulhat előnnyel az öltözőbe.

42. perc GÓL! Vezet a MÁV! A bal oldali sarokrúgás után Novák Csanád fejelte a labdát hat méterről a bal alsóba. 1–0

41. perc: Újabb szolnoki helyzet! Novák vezette a bal oldalon a labdát, betört a tizenhatoson belülre, de közelről a kapusba lőtte a labdát, így szöglet következhet.

41. perc: Hazai lehetőség: Csirmaz ívelt be jobbról, Novák csúsztatott, a labda Bárdos Bence elé került, ám nem érte a labdát, amit így Hajagos halászott el.

38. perc: Ezúttal úgy tűnt, a Szentlőrinc veszélytethet, ám Harsányi István szabadrúgását követően hiába kanyarodott a labda a kapu felé, a benti tömörülés után lest intett az asszisztens.

Egyik gárda sem szenvedett még vereséget ebben az esztendőben tétmérkőzésen. A Szolnok az idei hat lejátszott találkozóján két győzelmet és négy döntetlent ért el, míg a vendégek két bajnokin egy-egy győzelmet és döntetlent könyvelhettek el.

Eddig mindenképp a Szolnok játszik veszélyesebben, ám egyelőre csak lehetőségekig jut.

30. perc: Csirmaz István adott középre, de Novák Csanád elől szögletre mentettek.

A két csapat legutóbb a 2016–2017-es szezon tavaszi idényében találkozott egymással a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A párharc első mérkőzésén, Szentlőrincen 2–0-ra nyert a Szolnok, majd a visszavágón a kék-fehérek hazai pályán is győzni tudtak, akkor már 3–0-ra.

22. perc: Ivószünetet rendelt el Szilágyi Sándor játékvezető.

18. perc: Kotula kevergetett a jobb oldalon, középre adott Szabó Balázs középről, 15 méterről lőhetett, de blokkolták lövését.

Marián Slukát idén júniusban nevezték ki a vendégcsapat vezetőedzőjének, tehát a 41 éves szlovák tréner ezen a találkozón debütál a Baranya megyei együttes kispadján.

12. perc: A hazaiak ívelték fel a labdát, a tizenhatoson belülre érve Kotula ütközött Hajagos Tamás kapussal. Kifelé szabadrúgás.

8. perc: Kotula Máté lépett volna ki egy az egyben 25 méterre a kaputól, ám lesen kapta a labdát.

A Szolnok tiszta kékben, míg a Szentlőrinc fehér szerelésben lép pályára.

3. perc: Bárdos Bence sárgult be már a mérkőzés elején, miután a felezőnél szabálytalankodott.

2. perc: Rögtön egy szolnoki lehetőség: Novák Csanád beadását az új szerzemény, Szabó Balázs lőtte fölé balról, nagyjából 10 méterről.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A hazaiak indították útjára a labdát.

Mindkét oldalon vannak hiányzók. A hazaiaknál Rokszin Ádám és Kurdics Levente maródi, míg a vendégeknél Sinkovits Dávid nem százszázalékos, valamint Forgács Dávid nem léphet pályára, mivel még nem érkezett meg a játékengedélye.

Érdekesség a Szentlőrinc kapcsán, hogy a piros-feketék korábban még sohasem szerepeltek a másodosztályban.

Az előző, csonka évadban a Szolnok a 16. helyen végzett a másodosztályban, míg a Szentlőrinc az NB III Közép-csoportjában másodikként zárt a Pécsi MFC mögött, így mint legjobb második jutott fel, miután a Nyugati csoport éllovasa, az Érdi VSE nem vállalta a magasabb osztályt.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc SE mérkőzés a labdarúgó NB II első fordulójában. Tartsanak velünk!
2022.11.27 00:09:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Második győzelmét aratta Klausz László irányításával az újonc, egyre nehezebb helyzetben a lila-fehérek.

2022.11.26 23:51:55

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az Ajka kapufát lőtt és büntetőt is hibázott, a Dorog azonban így is rászolgált volna az egy pontra.

2022.11.27 00:00:37

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Úgy tűnt, akkor egyenlített a Szentlőrinc a megyei rivális Pécs ellen, amikor már nem lehet rá válaszolni, de a PMFC tudott.

2022.11.27 00:52:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Már a félidőben 5–2 volt az állás, a hazaiaktól Derekas és Molnár Rajmund is duplázott.

2022.11.27 00:58:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Sorozatban negyedszer győztek a miskolciak, és már kilenc forduló óta veretlenek.