Erőlködött, de csak egy pontot szerzett a Vasas

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2020.08.02. 19:50
A labdarúgó NB II első fordulójának záró mérkőzésén a feljutásra pályázó Vasas csak 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a Kazincbarcika ellen. A borsodiak korai gólja után felpörgött ugyan Bene Ferenc együttese, de hiába támadott sokat, csak az egyenlítésre futotta az erejéből.
Feczesin gólját ünneplik a  piros-kékek, a meccs végén mégis a barcikaiak voltak boldogabbak (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Feczesin gólját ünneplik a  piros-kékek, a meccs végén mégis a barcikaiak voltak boldogabbak (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

Vasas FC–Kazincbarcika SC 1–1 (0–1)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 2416 néző.Vezette:Antal Péter (Bornemissza Norbert, Kovács Gábor)
Vasas:
Jova – Terbe, Litauszki, Tóth B., Silye – Hidi M. S. – Hinora (Kleisz 61.), Szatmári L. – Balajti (Birtalan, 80.), Feczesin, Vernes (Pekár, a szünetben).Vezetőedző:Bene Ferenc
Kazincbarcika:
Horváth L. – Orosz D., Oltean, Fótyik, Zahorán (Németh T., a szünetben) – Toma, Heil, Krausz, Tóth L. (Tóth Borisz, 63.) – Bereczki (Korbély 80.), Kovac.Vezetőedző:Vitelki Zoltán
Gólszerző:
Feczesin (64.), ill. Toma (13.)
MESTERMÉRLEG

Bene Ferenc:
– Ellenfelünk pontosan azt nyújtotta, amire számítottunk, agresszíven játszott és kilencvenkilenc százalékban a védekezésre összpontosított. Az első félidőt tartom az elszalasztott lehetőségnek, míg a második játékrészben rendben volt a hozzáállásunk. Nem mondom, rászolgált az egy pontra a Kazincbarcika, ugyanakkor ha pontozásos lenne ez a sportág, mi jöttünk volna ki győztesen ebből a párharcból.
Vitelki Zoltán:
– Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, csak kapkodtuk a fejünket, milyen igazolásokat vitt véghez az ellenfelünk. A stabilitásra fektettük a legnagyobb hangsúlyt, illetve a mentális erősségünket próbáltuk kihasználni. A játékosok elvégezték azt, amit kértem tőlünk. El kell ismerjem, hogy a kapusom, Horváth László kimagaslóan jól védett, sokat köszönhetünk neki.

ÖSSZEFOGLALÓ

Általános a vélekedés, amely szerint a Vasas NB I-es kerettel vághatott neki az elmúlt évek legerősebb másodosztályú bajnokságának. A közszájon forgó állítás második felére az idő, jobban mondva az őszi szezon megadja majd a választ – addig is bizakodhatunk, hogy az egykori futballfellegvárak garmadáját felvonultató bajnokság megannyi izgalmat és emlékezetes futballélményt szolgáltat majd. Ami az álláspont első felét illeti: az angyalföldiek igazolási politikáját figyelve egyértelműnek tűnik, a klubnál élvonalbeli álmokat dédelgetnek, és ennek megfelelően ütőképes, az első osztályú szereplésért harcolni képes keretet alakított ki a klubvezérkar és a szakmai stáb.

Hogy a Vasas NB II-es viszonylatban kiemelkedő játékoskerete kivívja-e a feljutást, legkésőbb a bajnokság májusi végjátékában eldől, a sikeres idényt mindenesetre vasárnap este hazai pályán alapozhatta volna meg. A találkozót megelőzően a hazai szimpatizánsok úgy vélték, aligha lehetett volna kegyesebb a sors(olás) a Bene Ferenc vezette együttessel, hiszen az 1. fordulóban a Kazincbarcikával találkozott, amely mindössze július 21. óta készülhet Vitelki Zoltán vezetőedzővel.

Elegendő ideje aligha volt tehát a vendéggárdának összecsiszolódnia újdonsült mesterével, mégis nagyon meggyőző volt, amit az első félidőben produkált. A vendégek fegyelmezetten, saját testi épségüket sem féltve védekeztek, nem hagyták kibontakozni a házigazdát. Mi több, a Kazincbarcika nagy meglepetésre a vezetést is megszerezte a 13. percben Toma György gólja révén. A házigazda ezután érezhetően rákapcsolt, ám a kombinatív játéka nem vezetett eredményre, igazán nagy helyzetig nem jutott az első játékrészben.

Elkélt volna a Vasas támadójátékába Radó András, azonban az NB I előző idényének gólkirályára ma nem számíthatott a hazai stáb – éppen a saját esküvője miatt kapott „kimenőt”. Ott lehetett viszont a másik nyári szerzemény, Pekár László. A Mezőkövesdről igazolt középpályás első meccsén kelt csapata segítségére: a 63. percben elviharzott a jobb oldalon, középre gurított, s Feczesin Róbert a kapuba vágta a labdát. A Vasas mindent megtett a győzelem megszerzéséért, sorra alakította ki a lehetőségeket, ám a vendégek kapuját őrző Horváth László remek napot fogott ki. Legalább öt-hat bravúrt bemutatott, így a piros-kékeknek a lefújást követően be kellett érniük a csalódást keltő egy ponttal.

AZ ÁLLÁS
1. Szombathelyi Haladás115–1+43
2. Pécsi MFC114–0+43
3. Gyirmót FC Győr113–0+33
4. FC Ajka112–1+13
Békéscsaba 1912 Előre112–1+13
6. Szolnoki MÁV FC111–0+13
Soroksár SC111–0+13
Nyíregyháza Spartacus111–0+13
Debreceni VSC111–0+13
10. Vasas FC111–10 1
Kazincbarcika SC111–10 1
12. Szeged-Csanád Grosics Akadémia111–2–10
ETO FC Győr111–2–10
14. Szentlőrinc110–1–10
Kaposvári Rákóczi FC110–1–10
Debreceni EAC110–1–10
Budaörs110–1–10
18. FC Csákvár110–3–30
19. BFC Siófok111–5–40
20. Dorogi FC110–4–40

A FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Augusztus 1. (szombat)

Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus 0–1
Augusztus 2. (vasárnap)

Soroksár–Debreceni EAC 1–0
Debreceni VSC–Budaörs 1–0
Pécsi MFC–Dorogi FC 4–0
FC Ajka–ETO FC Győr 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2
Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár 3–0
Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc 1–0
BFC Siófok–Szombathelyi Haladás 1–5
Vasas FC–Kazincbarcika SC 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A KAZINCBARCIKA EGY PONTOT ELVITT AZ ILLOVSZKY STADIONBÓL. KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!

95. perc: Horváth László kapusé az újabb sárga, időhúzásért.

93. perc:

Németh gyűjtött be egy sárgát, mert elrúgta a labdát.

95. perc: Feczesin egy félfordulat után mellé tüzelt.

93. perc: Támad a Vasas a három pontért, de egyelőre állja a rohamokat a vendégcsapat.

Négy perc lesz a hosszabbítás.

90. perc:Birtalan 19 méterről próbálkozott lövéssel, Horváth előre vetődve fogta a labdát.

88. perc: Bosszúsan csóválja a fejét Bene Ferenc, a piros-kékek vezetőedzője.

80. perc: Bereczki helyére Korbély érkezik a Barcikánál.A vendégek is kihasználták minden cserelehetőségüket.

79. perc: Birtalan áll be, Balajti megy le, Ez a Vasas utolsó cseréje.

74. perc: Újabb Vasas-lehetőség! Fecezsin visszafejelt labdáját Balajti a 16-osról küldte kapura, de kicsit hátra jött neki a labda, így nem tudott jól rádőlni és Horváth védett.

70. perc: Hazai kapufa! Pekár balról adott be, Feczesin fejesét Horváth L. nagy bravúrral ütötte a felső kapufára.

64. perc. Egyenlített a Vasas! Pekár jobboldali beadására Feczesin remekül érkezett és védője szorításában közelről a rövid sarokba lőtt. 1–1

64. perc: Tóth Lászót Tóth Borisz váltott a a vendégeknél

63. perc: Tizenegyest reklamáltak a hazaiak., miután Balajti sarkára léptek rá hátulról, mégpedig gólhelyzetben.

61. perc: Kleisz váltotta Hinorát a hazaiaknál.

58. perc: Heil maradt a földön, miután "belenézett" Szatmári lövésébe.

49. perc: Toma György kapott sárga lapot.

46. perc: A félidőben mindkét csapat cserélt: a Vasasba Pekár állt be Vernes helyére, míg a Kazincbarcikába Németh Tamás érkezett Zahorán helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)

 

Vége az első félidőnek. A Vasas hiába jut el meglehetősen sokszor a Kazincbarcika kapuja elé, nem képes ziccert kialakítani. A Kazincbarcika védekezése minden dicséretet megérdemel, a játékosok saját testi épségüket sem féltve vetik bele magukat olykor a labda útjába.

45+1.:Balajti lőtt kapura laposan 18 méterről, ám Horváth leért a bal alsó sarokba tartó labdára, s az alapvonalon túlra paskolta. A sarokrúgás nem hordozott veszélyt magában.

Három perc a hosszabbítás.

45. perc: Az angyalföldiek nagy elánnal támadnak, olykor szemre is tetszetős akciókat vezetnek, mezőnyfölényük azonban meddőnek bizonyul.

41. perc: Kovac ment el a bal oldalon, a tizenhatoshoz érve lövésre szánta rá magát, ám a labdát Jova könnyedén fogta.

40. perc:Zahorán kapott sárga lapot, miután leütközte Vernest.

35. perc:Kissé visszaesett a tempó. A Kazincbarcika fegyelmezetten védekezik, míg a Vasas legfeljebb szögleteket végezhet el lövéseik után.

29. perc:Oltean kapott sárga lapot.

28. perc: Szatmári végezhetett el szabadrúgást 23 méterről, ám a labda másfél méterrel a kapu fölé szállt.

24. perc: Egyre nő a Vasas mezőnyfölénye, ám az utolsó másodpercekben rendre pontatlanság csúszik a játékukba.

18. perc:Szabadrúgást követően Feczesin fejelhetett, de a labda Horváth kezei között landolt.

17. perc: Krausz vállalkozott lövésre mintegy 25 méterről, ám a kapu fölött hagyta el a labda a játékteret.

13. perc: Vezet a Kazincbarcika! Bereczki beadása után Kovac próbálta a labdát kapura ollózni, a kísérlet után Toma Györgyhöz került a labda, aki kilenc méterről, kissé kisodródva laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0–1

12. perc: Feczesin elé került a labda tíz méterre a Kazincbarcika kapujától, ám túl közel engedte magához Horváth Lászlót, aki felszabadított. Az ismétlést Szatmári tette kapura, ám a védő a gólvonal elő tisztázott.

9. perc: Toma vállalkozott lövésre a jobbösszekötő helyéről, Jova azonban könnyedén fogta a labdát.

8. perc: Balajti lépett volna ki ziccerben a tizenhatoson belül, ám rosszul vette át a labdát, így az az alapvonalon kívülre gurult.

6. perc:Helyzetet mindeddig nem jegyezhettünk fel, a Vasas járatja többet a labdát.

1. perc:

Kezdetét vette a mérkőzés, a Kazincbarcika indította útjára a labdát.

Jönnek a csapatok: a Vasas a megszokott piros-kék szerelésében, míg a Kazincbarcika sárga-kékben játszik.

A hazai keménymag látványos élőképpel fogadja majd a csapatokat, míg a körülbelül harminc főt számláló vendégtábor dobokkal érkezett.

Szerdáig egész biztosan várat magára Radó András bemutatkozása a Vasas színeiben. Az NB I előző idényének gólkirálya saját esküvője miatt nem léphet pályára a mai összecsapáson.

A két csapat mindeddig hat alkalommal feszült egymásnak, valamennyiszer másodosztályú bajnoki mérkőzésen. A krónikáskönyvek három Vasas-győzelem és egy döntetlen mellett két Kazincbarcika-sikert tartanak számon. A borsodiak mindeddig nyeretlenek az Illovszky Rudolf Stadionban, s bizony ma sem számítanak esélyesnek a nyáron rendkívül megerősödő angyalföldiek otthonában.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A nyáron nagyon megerősített Vasas a Kazincbarcika ellen szeretné megszerezni első sikerét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik