Mészárlást rendezett az Ajka Csákváron

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 18:50
null
Az Ajka ötgólos győzelmet aratott a Csákvár otthonában (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A négy gólt szerző Nagy Krisztián vezérletével kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott az Ajka a Csákvár otthonában a labdarúgó NB II 4. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FC AJKA 0
5 (0–1)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 400 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Kovács Gábor, Kiss Balázs)
Aqvital: Markek – Mészáros D. (Ganbayar, 63.), Albert I., Koch (Magyar Zs., 46.), Kocsis B. – Vukaszovics, Madarász – Baracskai (Vörös, 76.), Mim, Sejben – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede
Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Rétyi (Irimiás, 61.), Zamostny (Zsolnai, 46.), Soltész (Csizmaida, 83.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Nagy K.(21., 70., 88., 90.), Soltész (82.)
Kiállítva: Sejben (a kapus akadályozásáért) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede: – Nyolcvan-huszas labdabirtoklási fölényünk volt, rengeteg kapura lövéssel, mégis öt-nullás vereség lett a vége. Nagy pofont kaptunk, de fel fogunk állni. Fiatal játékosaimnak rutint kell szerezniük. A hajrában is hajtottunk a becsületgólért, sajnos nem sikerült…
Kis Károly:
– Végig rendkívül szervezetten, taktikusan futballoztunk. Tudtuk, hogy gyors, mozgékony ellenféllel találkozunk, de jól zártuk le a területet előttük. Védekezésünk masszív volt, támadójátékunk pedig parádés. Az öt szerzett gól mellett még többet is rúghattunk volna.

ÖSSZEFOGLALÓ

Éppen ellentétes utat jár be az Aqvital FC és az Ajka gárdája, mint egy esztendővel ezelőtt. Akkor három játéknap után a csákváriak pontveszteség nélkül vezették a mezőnyt, míg az ajkaiak nyeretlenül, a 18. helyről várták a negyedik fordulót. Most Visinka Ede együttese várta mindössze egyetlen ponttal, a 18 helyen tanyázva a vendég zöld-fehérek elleni összecsapást, akik két győzelemmel kezdték a szezont és közvetlenül az élmezőny mögött foglaltak helyet.

A találkozó napjára kiderült, nem lesz egyszerű dolga Visinka Ede vezetőedzőnek, hiszen az eddigi maródi, Major Gergő és Nándori Botond mellett további három játékosa sem tudta vállalni a játékot. Mi több, a Puskás Akadémiánál történt pozitív koronavírus teszt miatt ezúttal a kooperációs szerződéssel rendelkező fiatalokat sem tudta kölcsönadni a felcsúti klub.

Az Ajka gárdája egyből a találkozó elején bizonyította, nem véletlenül tanyázik a táblázat első felében. Kis Károly remekül megszervezte csapata védekezését, a hazai játékosok szinte nem is láttáka a vendégek kapuját, olyan sűrű falat vontak a zöld-fehérek a tizenhatosuk elé. A megszerzett labdákból ugyanakkor rendre megtalálták a felezővonal környékéig visszalépő Nagy Krisztiánt, aki nem csak hogy besárgította a csákváriak két középső védőjét, de a játékrész közepén szépségdíjas lövéssel vezetéshez is juttatta csapatát.

A térfélcserét követően továbbra is a vendégek akarat érvényesült, s miután Nagy Krisztián másodjára is bevette a hazai kaput, majd Sejben Viktort kiállította a játékvezető, a lényegi kérdés eldőlt. Az Ajka a remeklő Nagy Krisztián vezérletével kiütötte a tavalyi bajnokság meglepetés-csapatát.

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC 4 3 1 8–1 +7 10
2. Nyíregyháza Spartacus 4 3 1 5–1 +4 10
3. FC Ajka 4 3 1 10–3 +7 9
4. Gyirmót FC Győr 4 3 1 8–4 +4 9
5. Vasas FC 4 2 2 9–4 +5 8
6. Békéscsaba 1912 Előre 4 2 2 6–4 +2 8
7. Szombathelyi Haladás 4 2 1 1 9–4 +5 7
8. Pécsi MFC 4 2 1 1 7–4 +3 7
9. Szolnoki MÁV FC 4 2 1 1 3–4 –1 7
10. Dorogi FC 4 2 1 1 4–6 –2 7
11. Soroksár SC 4 1 1 2 2–3 –1 4
12. Szentlőrinc 4 1 1 2 4–7 –3 4
13. BFC Siófok 4 1 1 2 7–11 –4 4
14. Budaörs 4 1 3 4–7 –3 3
15. ETO FC Győr 4 3 1 5–6 –1 3
16. Kaposvári Rákóczi FC 4 3 1 4–5 –1 3
17. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4 2 2 3–6 –3 2
17. Kazincbarcika SC 4 2 2 3–6 –3 2
19. FC Csákvár 4 1 3 2–11 –9 1
20. Debreceni EAC 4 4 3–9 –6 0
4. FORDULÓ
Augusztus 16. (vasárnap)
DVSC–Szolnoki MÁV FC 3–0

Budaörs–Gyirmót FC Győr 1–3
Szentlőrinc–Vasas FC 1–5
BFC Siófok–DEAC 3–2
Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–0
Aqvital FC Csákvár–FC Ajka 0–5
Békéscsaba 1912 Előre–Kaposvári Rákóczi FC 2–2
Kazincbarcika SC–PMFC 0–1
ETO FC Győr–Soroksár 1–1
Nyíregyháza Spartacus–Dorogi FC 1–1
Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak.

90. perc: Nagy Krisztián a bal oldali alapvonal felől cselezett befelé, majd éles szögből a kapuba bombázott, 0–5.

88. perc: Nagy Krisztián a tizenegyespontról mesteri mozdulattal emelt a léc alá, 0–4.

86. perc: Mim jobb oldali beadását Ganbayar a balösszekötő helyéről, 8 méterről ollózta kapura, Horváth Tamás vetődve hárított.

84. perc: Utolsó ajkai csere: Soltész helyére Csizmadia érkezik.

82. perc: Soltész Dominik 23 méteres szabadrúgása után a labda a bal felső sarokban landolt, 0–3.

76. perc: Utolsó hazai csere: Baracskai helyére Vörös érkezik.

75. perc: Ezúttal Soltész kapott sárga lapot, miután odarúgott Albertnek.

74. perc: Paprikás a hangulat, Daru és Tar kapott sárga lapot.

73. perc: Sejben Viktor piros lapot kapott a kapus akadályozása miatt.

70. perc: Nagy Krisztiánnal nem bírnak a hazai védők, a vendégek támadója még Markek kapust is elfektetve szerezte meg csapata és önmaga második gólját, 0–2.

68. perc: Kenderes megúszta… Az ajkai térfél közepén utolsó emberként lerántotta az őt kicselező Magyart, csak sárgát kapott.

68. perc: Irimiásról felejtkeztek meg a bal oldalon a hazai védők, a néhány perce becserélt fiatal egyedül törhetett kapura, majd elhamarkodottan 16 méterről lőtt, Markek szépen hárított.

64. perc: Éledezik a hazai gárda, Daru átadása után Madarász került helyzetbe a balösszekötő helyén, de kicsit hosszan vette át a labdát, így lövésébe két ajkai is bele tudott vetődni.

63. perc: Cserél a Csákvár: Mészárost Ganbayar váltotta.

62. perc: Ha gól, a forduló gólja, de nem az… Madarász futtából, 20 méterről centikkel lőtt a jobb felső sarok mellé.

61. perc: Cserélt az Ajka: Rétyi helyére Irimiás érkezett.

56. perc: Ezt megúszta a Csákvár, kettő az egyben vezethették az ajkaiak a labdát a hazai kapura, ám Kocsis Bence az utolsó pillanatban utolérte az ordító helyzetben, már csak Markek Tamással szemben álló Soltészt és elrúgta előle a labdát.

52. perc: Sejben szabadult meg őrzőjétől az ajkai térfél közepén, a tizenhatosnál azonban utolérték, s mielőtt lőhetett volna, tisztáztak előle.

51. perc: Soltész jobb oldali szabadrúgás beaívelése veszélyesen tekeredett a hosszú sarok irányába, ám végül senki nem ért hozzá.

49. perc: Baracskai cselezett befelé a tizenhatos jobb oldalán, majd ballal kapura lőtt, a labda azonban lelassult Présinger lábán, így könnyű zsákmánya lett Horváth Tamásnak.

46. perc: A szünetben mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Koch Attilát Magyar Zsolt, a vendégeknél Zamostny Balázst Zsolnai Richárd váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Hanyecz Bence játékvezető nem hosszabbított, 45. perc letelte után lefújta az első félidőt.

41. perc: Beszorult az Ajka. Bal oldali szöglet után a hazai szurkolók már gól kiáltottak, mikor Kocsis Bence lába lövésre lendült, de a rendkívül önfeláldozóan bevetődő Tóth Gergely testében elakadt a labda.

36. perc: Kocsis Bence tört előre a jobb oldalon, mielőtt Tar közbeavatkozhatott volna, a tizenhatos vonalánál középre gurított, Baracskai átvette, ám mielőtt lőhetett volna, Kovács kibombázta előle a labdát.

21. perc: Nagy Krisztián a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről éles szögből védhetetlenül bombázott a léc alá, 0–1.

13. perc: Madarász remek tempóban indította Baracskait a jobbösszekötő helyén, Tar az utolsó pillanatban mentett szögletre.

12. perc: Ezúttal a másik csákvári belső védőt forgatta meg Nagy Krisztián, Albert István szabálytalankodott vele szemben, újabb sárga lap.

8. perc: Koch Attila a felezővonalnál lerántotta az őt megkerülő Nagy Krisztiánt, villant a sárga lap.

5. perc: Gyors egymásutánban két sarokrúgást is elvégezhetett Présinger a bal oldalról, de a hazai védők könnyedén tisztáztak.

1. perc: Ünnepélyes kezdőrúgással kezdődött a találkozó, a 3 éves Schuppel Noel Benett születésnapjára kapta a lehetőséget nagymamájától.

A találkozó napjára kiderült, nem lesz egyszerű dolga Visinka Ede vezetőedzőnek, hiszen az eddigi maródi, Major Gergő és Nándori Botond mellett további három játékosa sem tudja vállalni a játékot. Mi több, a Puskás Akadémiánál történt pozitív koronavírus teszt miatt ezúttal a kooperációs szerződéssel rendelkező fiatalokat sem tudta kölcsönadni a felcsúti klub.

Egy évvel ezelőtt éppen fordított rajtot vett a két együttes. Három forduló után a Csákvár 9 ponttal a mezőny élén állt - a Győri ETO-val holtversenyben -, míg az Ajka nyeretlenül a 18. helyről várta a negyedik játéknapot. Most az Aqvital FC van hasonló cipőben, a hazaiak egyetlen pontot gyűjtve kieső helyen tanyáznak, ellenben az ajkaiak már két győzelmet is arattak és ötödikek a táblázaton.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Csákvár az Ajka ellen első sikerét szeretné megszerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik