Balajti triplája megpecsételte a Szentlőrinc sorsát

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 17:20
null
(Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában az újonc Szentlőrinc a Vasast fogadta, de nem tudott felnőni a rutinos, magasabb minőséget képviselő ellenfeléhez, így súlyos vereségbe futott bele.

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–VASAS FC 1–5 (0–2)
Kozármisleny,
Kozármislenyi stadion. Vezette: Csonka Bence (Kovács II Gábor, Vörös Dániel)
Szentlőrinc:
Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. (Keresztes, a szünetben) – Kapronczai (Törőcsik, 69.), Hleba, Fröhlich – Sili, Kondor, Forgács (Kovács D., a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka
Vasas:
Jova – Hinora, Litauszki, Tóth Bence, Silye – Hidi M. S. – Szatmári L. (Kapornai, 76.), Pekár – Birtalan (Kleisz, 62), Balajti (Vernes, 86.), Radó.Vezetőedző:Bene Ferenc
Gólszerző:Kondor (76.), ill. Szatmári L. (36.), Balajti (43., 66., 78.), Vernes (91.)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka
: – Becsülettel készültünk, jól is kezdtünk, szervezetten futballoztunk, az első félidő végén kapott két gól azonban megzavart bennünket. A második félidőben kockázatot vállaltunk, taktikát váltottunk, olyat választottunk, amit eddig még nem játszottunk, de a látottak alapján működik. Ha nincs az első félidő végén kapott két gól, szorosabb bajnokit játszhattunk volna.
Bene Ferenc: – Öröm volt újra Kozármislenyben lenni, szép emlékeket őrzök a városról és Baranyáról. Az első húsz percben nehezen találtuk a ritmust, és a kétgólos vezetés ellenére sem volt számomra túlságosan megnyugtató, mert harcos, jól játszó csapat a Szentlőrinc. A mérkőzés végére realizáltuk a fölényünket, mivel számunkra fontos volt a különbség is. Külön öröm számomra, hogy Kapornai Ákos, a Kubala Akadémia neveltje is bemutatkozhatott.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó iramú találkozót játszott egymással a Szentlőrinc és a Vasas Kozármislenyben. A hazaiak az első 30 percben szinte teljesen el tudták tüntetni a két keret közötti minőségbeli különbséget, viszont a támadásaikat nem tudták végigvinni. Eközben a Vasas egyre inkább megtalálta a ritmusát, és egymás után vezette a veszélyes támadásokat, amiknek végén először Szatmári volt eredményes. A rutinos játékos Hinora centerezését lőtte könyörtelenül a büntetőterület előteréből a hazaiak kapujába. 0–1

A gól megzavarta a hatalmas lelkesedéssel játszó Szentlőrincet, és egyre több hibát követtek el védekezésben, aminek eredményeképpen még nagyobb gödörbe kerültek. Balajtiról maradtak le a védők, a vendég játékos pedig kilenc méterről a bal felső sarokba lőtt. 0–2

A vendégek még az első félidő ráadásában növelhették is volna előnyüket, hiszen Birtalan buktatása után tizenegyest ítélt a játékvezető, azonban a sértett büntetőjét Slakta hárította.

A fordulás után továbbra is fölényben volt a Vasas, ami egy újabb találatban csúcsosodott ki: Balajti volt ismételten eredményes, szögletet követően talált be. 0–3

A hazaiak nem adták fel, és legalább szépíteni tudtak. Kondor távoli lövéseután akadt be a labda a bal felsőbe. A Szentlőrinc öröme nem tarthatott sokáig, ugyanis egy szögletet követően már másodszorra rúghatott a Vasas büntetőt, s Balajti nem hibázott, így biztosította a fővárosiak fölényes sikerét. Végül a csereként beálló Vernes vitte be a kegyelemdöfést az újoncnak. A ráadásban lőtt a kirohanó Slakta alatt a kapuba, ezzel beállította az 5–1-es végeredményt.

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC4318–1+710
2. Nyíregyháza Spartacus4315–1+410
3. FC Ajka43110–3+79
4. Gyirmót FC Győr4318–4+49
5. Vasas FC4229–4+58
6. Békéscsaba 1912 Előre4226–4+28
7. Szombathelyi Haladás42119–4+57
8. Pécsi MFC42117–4+37
9. Szolnoki MÁV FC42113–4–17
10. Dorogi FC42114–6–27
11. Soroksár SC41122–3–14
12. Szentlőrinc41124–7–34
13. BFC Siófok41127–11–44
14. Budaörs4134–7–33
15. ETO FC Győr4315–6–13
16. Kaposvári Rákóczi FC4314–5–13
17. Szeged-Csanád Grosics Akadémia4223–6–32
17. Kazincbarcika SC4223–6–32
19. FC Csákvár4132–11–91
20. Debreceni EAC443–9–60

4. FORDULÓ
Augusztus 16. (vasárnap)
DVSC–Szolnoki MÁV FC 3–0

Budaörs–Gyirmót FC Győr 1–3
Szentlőrinc–Vasas FC 1–5
BFC Siófok–DEAC 3–2
Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–0
Aqvital FC Csákvár–FC Ajka 0–5
Békéscsaba 1912 Előre–Kaposvári Rákóczi FC 2–2
Kazincbarcika SC–PMFC 0–1
ETO FC Győr–Soroksár 1–1
Nyíregyháza Spartacus–Dorogi FC 1–1

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak a Vasas fölényes sikerével!

90+1 Góóól! Bevitte a kegyelemdöfést a Vasas!Vernes meghálálta a bizalmat, és a kirohanó Slakta alatt külsővel a kapuba passzolt 13 méterről. 1–5

90. perc Slaktának kellet kirohannia, de tisztázott.

88. perc Vernes ugrott ki a bal szélen, de lesen találta a labda.

86. perc Lement a mesterhármast jegyző Balajti, helyén Vernes folytatja.

85. perc Radó beadására az előrehúzódó Litauszki érkezett, de lábai közt elment a labda.

80. perc Molnár Róbert, a hazaiak védője kapott sárgát.

78. perc GÓÓÓÓL! Balajti lazán gurította a jobb alsóba a szöglet után megítélt büntetőt a balra vetődő Slakta mellett! 1–4

76. perc GÓÓÓÓL! Szépít a Szentlőrinc!!!!Kondor 23 méterről lőtte ki a bal felsőt, Jovának esélye sem volt elérni a labdát. 1–3

75. perc Áll a játék, Hleba lába görcsölt be.

70. perc Kondor lábára taposott rá Litauszki, aki ezért sárgát kapott.

Fröhlich nagyot küzdött Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló
Fröhlich nagyot küzdött Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló

 

69. perc Ivószünetre vonultak a csapatok, s közben Törőcsik Péter érkezett a Szentlőrincbe, Kapronczait váltotta.

66. perc GÓÓÓÓÓL! Tovább növelte előnyét a Vasas! Szögletet követően az ötös környékén Balajti elé került, aki nagy erővel küldte kapura a labdát, ami Slaktáról vágódott a kapuba. 0–3

64. perc Tóth Bence is sárga lapot kapott, Hleba lábát találta el.

62. perc Cseréltek a vendégek. Birtalan helyén Kleisz folytatja.

60. perc Kondor agresszív labdaszerzést követően passzolt Sili elé a tizenegyespont környékére, azonban a hazaiak támadója becsúszva sem érte el a labdát.

58. perc Radó ugrott volna ki ismét, de a partjelző lest jelzett.

57. perc A hazaiak szöglete mindenki feje felett elszállt, és elhagyta a pályát.

55. perc Hazai szabadrúgás. A buktatásért Szatmári sárgát kapott, Fröchlich azonban nagyon rossz helyre adta be a labdát, senki nem volt ott.

54. perc A felezőnél szerzett labdát a Vasas, amiből Szatmári indult meg, majd Havas lábai közt Birtalannak passzolt, aki kapásból Balajti elé készített le, azonban a támadó lövése mellé ment.

53. perc Keresztes kapott sárga lapot Radó buktatásáért.

52. perc Veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak. Fröhlich pontrúgása a sorfalról Keresztes elé pattant, ő viszont Jovába lőtte a labdát.

46. perc Folytatódik a találkozó. A szünetben cseréltek a hazaiak. Forgács és Nagy Barnabás helyére Kovács Dávid és Keresztes állt be.

Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló
Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló

 

Vége az első félidőnek!Maradt a 0–2.

45+1. perc Büntetőt hibáz Birtalan! A támadó laposan lőtt a kapu jobb oldala felé, de Slakta hárított.

43. perc GÓÓÓÓL! Balajti talált be, ezzel már két gólosra nő a vendégek előnye!Szatmári ugratta ki a gólszerzőt, aki kilenc méterről vette be a hazaiak kapuját.0–2

42. perc Hosszú vendég felívelést nem érhetett el Radó Dulló mellett, akinek aztán a forgolódásban a kezére pattant a labda. A játékvezető sem Radó eltűnését, sem a kezezést nem látta szabálytalannak.

39. percBalajti lépett volna ki a hazai védők között, de a partjelző emelte a zászlóját.

36. perc Góóóól! Vezetnek a vendégek. Hinora lekészítése nem jóRadónak, viszont Szatmárinak már igen, aki 17 méterről jobb belsővel lő a kapu baloldalába. 0–1

34. perc Megvan a találkozó első lapja, a vendég védő, Silye sárgult be.

33. perc A felezőnél szerzett labdát a hazai csapat, majd Kapronczai Fröhlichet indította. A támadó egy csellel a büntetőterületen belül tisztára játszotta magát, de centerezése nem talált társat.

30. perc Újabb ígéretes vendég támadás végén Dulló szabadít fel az érkező Birtalan elől.

29. percSilye beadását Molnár Róbert szögletre csúsztatta. A sarokrúgásra Birtalan robbant be, de az ötösről fölé fejelt.

26. perc Ivószünetet rendelt el a játékvezető!

25. percVendég helyzet! Hinora jött ki győztesen a Nagy Barnabás elleni összecsapásból, majd a jobb szélről befele cselezett, de ballal a hosszú kapufa mellé lőtt.

23. percRadó esett össze a szentlőrinci büntetőterületen belül egy védő mellett, de a játékvezető továbbot intett.

22. perc A Vasas szögletéből ketten is gólt fejelhetnének, de egyik vendég támadó sem tudta kapura irányítani a labdát.

20. percKondor fordul le Litauszkiról, de Tóth Bence még tisztázni tud a lőrinci támadó elől. A szöglet utána veszélytelenül hullott a labda Jova ölébe.

18. perc Kondor és Fröhlich kényszerítőzött a Vasas térfelén, amiből előbbi lódult meg, de a tizenhatos előterében könnyedén szerelte Tóth Bence.

16. perc A hazai bal oldali szabadrúgást Kondor próbálta visszafejelni középre, azonban az első védő felszabadított, Molnár Róbert lövése pedig gyenge és pontatlan is volt.

15. perc A hazaiak kontrájának egy rossz passz vetett véget, Nagy Barnabás Kondor mögé adta a labdát.

11. perc Gyors vendég támadás végén Birtalant állítja meg lesen a játékvezető.

9. percJova rosszul veszi át a labdát, majd a hazaiak középpályásához lövi azt estében, de Kapronczai nem tud mit kezdeni a hirtelen jött lehetőséggel.

7. perc Megszerzi Silyétől a labdát Sili, azonban a hazaiak támadójának 17 méteres lövése keresztbe elszáll a kapu előtt.

4. percRadó gyorsított fel a bal szélen, de nem jutott át a hazaiak védelmén,

2. perc Silye került nehéz helyzetbe a hazaiak letámadás miatt, bedobásra mentett.

1. percElkezdődött a találkozó! A Vasas indította útjára a labdát.

 

Készen áll a Vasas a találkozóra (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)

A hazai Szentlőrinc szokásos piros-fekete szerelésében lép ma pályára, míg a Vasas tiszta fehérben játszik.

Érkeznek a csapatok a pályára, perceken belül kezdődik a találkozó!

Lassan készen állnak a kezdéshez az alakulatok. A kozármislenyi stadion nézőterén a mintegy 1200 szurkoló között Kenderesi Tamás olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes úszónk is feltűnt.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, hogy mire megy az újonc Szentlőrinc a bajnoki címre törő Vasas ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik