NB II: a továbbiakban nem játszhat az ETO-ban az ukrán játékos, távozik

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 21:11
Távozik a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrtől Vaszil Vaskeba, mivel magyar állampolgárság híján – az új szabályok értelmében – a továbbiakban nem szerepelhet az NB II-es labdarúgó-bajnokságban – számolt be róla az ETO FC Győr honlapja.



Vaszil Vaskeba kényszerű okokból távozik az ETO-ból (Fotó: Micheller Szilvia)
Vaszil Vaskeba kényszerű okokból távozik az ETO-ból (Fotó: Micheller Szilvia)


Felépült hosszú sérüléséből az ETO 24 éves középpályása, Vaszil Vaskeba, aki végigcsinálta a rehabilitációt, majd a Mosonmagyaróvár elleni felkészülési mérkőzésen pályára is lépett, azonban az új szabályok értelmében a továbbiakban nem szerepelhet bajnoki találkozón, mivel nincs meg a magyar állampolgársága (sérülése előtt 55 NB II-es bajnokin játszott a győrieknél és három gólt szerzett; legutoljára 2020. december 13-án lépett pályára a Kaposvár ellen 2–1-re elveszített meccsen, amelyen egyébként be is talált).

Az ETO klubvezetősége felvetette a labdarúgó számára, hogy a tavaszi szezont töltse kölcsönben egy másik együttesnél, ezalatt a győri klub megpróbálja elintézni a magyar állampolgársága megszerzését egyszerűsített honosítási eljárás keretében. Ezt Vaskeba nem fogadta el, és kérte szerződése felbontását, hogy másik országban folytathassa pályafutását – az ETO akceptálta a játékos kérését, így a klub és a játékos közös megegyezéssel felbontotta a megállapodást.

Mint beszámoltunk róla, az ETO másik játékosa, Vitális Milán hétfőtől péntekig a dunaszerdahelyi DAC-cal készül, és elképzelhető, hogy sárga-kék mezben szerdán pályára lép a Ferencváros elleni felkészülési találkozón.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők:
Távozók: Kanalos Tony-Markos (romániai, Szatmárnémeti VSK – kölcsönbe), Vaszil Vaskeba (ukrán, ?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik