DAC: portugál védő érkezett, próbajátékon a 19 éves győri

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 18:31
null
Vitális Milán (fehérben) a héten a DAC-nál készül (Fotó: Árvai Károly)
Vitális Milán, az ETO FC Győr NB II-es csapatának játékosa a héten a DAC csapatához érkezik próbajátékra. A dunaszerdahelyi klub portugál labdarúgót szerződtetett.

Mint az ETO honlapja közölte, az idei év Fehér Miklós-díjas labdarúgója hétfőtől péntekig készül a dunaszerdahelyi klubban, és elképzelhető, hogy a sárga-kék mezben szerdán pályára lép a Ferencváros elleni felkészülési találkozón. A 19 éves játékos az ETO mezében az ősszel 19 bajnoki meccsen lépett pályára, három gólja és három gólpassza volt.

A dunaszerdahelyi klub tájékoztatása szerint a DAC két és fél éves szerződést kötött a 23 esztendős portugál Alex Pintóval (Carlos Alexandre Reis Pinto). A Guimaraesben született játékos az ősz végéig a Farense futballistája volt, 29 alkalommal lépett pályára az élvonalban, míg a másodosztályban további 66 összecsapás áll a neve mellett. Az egykori portugál U19-es és U20-as korosztályos válogatott jobbhátvédként futballozik.

„Lehetőségem nyílt megtekinteni a klub infrastruktúráját, a fantasztikus stadiont és az akadémiát sok portugál csapat is megirigyelhetné. Jobbhátvéd vagyok, igyekszem kihasználni a gyorsaságom a posztomon. Tisztában vagyok vele, hogy a DAC el akarja hódítani a bajnoki címet, és igyekszem segíteni a csapatot e cél elérésében” –idézte a dunaszerdahelyi honlap a portugál játékost.

„Alex szabadügynökként érkezett, fiatal, de már portugál élvonalbeli tapasztalata is van, színvonalas akadémiákon nevelkedett. Úgy éreztük, a csapatra ráfér az erősítés a védelemben, ezért döntöttünk az átigazolása mellett. Görögországból és az olasz másodosztályból is voltak ajánlatai, boldogok vagyunk, hogy a mi projektünk mellett tette le a voksát” – mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik