Háromgólos előnyéből egy a végére is megmaradt a Paksnak Újpesten

CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 19:47
A Paks a mérkőzés elejétől vezetve 3–2-re győzött az Újpest otthonában a labdarúgó NB I 5. fordulójának nyitó találkozóján. A tolnaiak így továbbra is veretlenek, a lila-fehérek pedig nyeretlenül sereghajtók. 
A paksi Varga Barnabás újra betalált, és már öt gólnál jár (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A paksi Varga Barnabás újra betalált, és már öt gólnál jár (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


LABDARÚGÓ NB I

5. FORDULÓ
Újpest FC–Paksi FC 2–3
(Diaby 66., Gouré 75., ill. Windecker 7., Varga B. 51. –11-esből, Papp K. 56.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2596 néző. Vezette: Káprály.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ölbe tett kézzel,papucsban beszélgetett a pálya szélén Böde Dániel, a Paksi FC 25-szörös válogatott csatára hetvenöt perccel az Újpest FC elleni bajnoki előtt. A vendégek futballistája négy Megyeri úton szerzett bajnoki gólját is felidézhette: először tizenkét éve (!) volt eredményes, győztek is 3–2-re, majd öt évvel később, 2015 szeptemberében, már a Ferencváros futballistájaként duplázott, a Fradi fordított és nyert is (2–1). Legutóbb tavaly decemberben jutott el egy gólig, de akkor a Pakssal vereséget (3–4) szenvedett. A péntek esti összecsapást a kispadról kezdte a 35 éves labdarúgó, a kapus Nagy Gergely viszont felépült a betegségéből, így két kihagyott bajnoki után visszaszerezte helyét a kezdőben. Kapuskollégáját, Banai Dávidot pedig köszöntötték a meccs előtt: a ZTE FC ellen (1–1) századik NB I-es bajnokiján lépett pályára, mindegyiken újpesti mezt viselt. A játékos nyilván bízott benne, hogy százegyedik bajnokiját lehozza kapott gól nélkül, de az álma hamar rémálom lett: a hetedik percben a korábbi újpesti középpályás, Windecker József megszerezte a vezető gólt. Mégpedig teljesen megérdemelten, hiszen a gól előtt néhány másodperccel Sajbán Máté került nagy helyzetbe, de Nemanja Antonov mentett.

Az iramra nem lehetett panasz, de furcsa is lett volna, ha fáradtságra panaszkodnak a felek, hiszen mindkét együttes múlt heti bajnokiját elhalasztották a Ferencváros és a Mol Fehérvár FC nemzetközi szereplése miatt.

Az Újpest nagyon messze áll még attól, hogy kilépjen Európába, ahhoz viszont közel járt, hogy egyenlítsen: Csongvai Áron szabadrúgása után a labda a jobb felső sarokba tartott, de Nagy Gergely bravúrral védett, igaz, kis híján bele is sérült. A labdarúgó a földön maradt, a vállát kellett ápolni, de folytatta a játékot.

A hazaiak próbálkoztak, de igazán nagy átütőerőt nem lehetett érezni a játékukban. Ha viszont eljutottak a kapuig, akkor Kádár Tamás tanári mozdulatokkal mentett – az 57-szeres válogatott belső védő dupla motivációval léphetett pályára, hiszen bár februárban Újpestre került, mindössze két élvonalbeli bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzés jutott a számára, majd edzői döntés miatt nem edzhetett az első kerettel, nyáron pedig távozott is a lila-fehérektől.

Windecker így szerzett vezetést a vendégeknek (Fotó: Török Attila)
Windecker így szerzett vezetést a vendégeknek (Fotó: Török Attila)

A szünetben bőszen melegített Rácz Gergő, a paksiak cserekapusa, így egyre biztosabbá vált, hogy a bravúros hárítással a meccs kimenetelét nagyban meghatározó Nagy Gergely nem folytatja a játékot – így is történt.

A második félidő elején pedig az történt, amit a paksiak elképzeltek: megduplázták az előnyüket, miután a VAR segítségével jogos tizenegyest ítélt a játékvezető Waltner Róbert csapatának. Varga Barnabás értékesítette, így a nyáron érkező csatár megszerezte idénybeli ötödik bajnoki gólját. Az Újpest egyre hitehagyottabbá vált, Papp Kristóf pedig meglőtte a harmadikat is...

S amikor már mindenki elkönyvelte a vendégsikert, előbb Abdoulaye Diaby, majd első labdaérintéséből a napokban érkező Fernand Gouré is betalált. Az újpestiek olykor beszorították a kapujuk elé a vendégeket, s Fernand Gouré a kapufát is eltalálta a 93. percben, de az eredmény már nem változott.

A Paks még veretlen – az Újpest viszont, bár a második félidőben olykor mutatott életjelet magáról, és a meccs végére összekapta magát, már elkésett, így még nyeretlen és utolsó a tabellán.

BANAI DÁVID SZERINT EZ A GOND ÚJPESTEN

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


NB I, 2022–23, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., péntek
Újpest–Paks 2–3
Újpest, Szusza Ferenc Stadion
Káprály Mihály2596
Augusztus 27., szombat
Mezőkövesd–Vasas 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1500
Kecskeméti TE–Zalaegerszeg 3–1
Kecskemét, Széktói StadionKarakó Ferenc1627
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
3803
Augusztus 28., vasárnap
14.30: Kisvárda–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+) Kisvárda, Várkerti Stadion
17.30: Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) Budapest, Groupama Aréna
AZ ÁLLÁS
1. Kecskeméti TE 5 2 3 6–3 +3 9
2. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
3. Paksi FC 4 2 2 10–7 +3 8
4. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
5. Puskás Akadémia 5 1 3 1 5–4 +1 6
6. Mezőkövesd 5 1 2 2 8–9 –1 5
7. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 4–7 –3 4
8. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
9. Vasas FC 5 4 1 5–6 –1 4
10. Debreceni VSC 5 4 1 7–9 –2 4
11. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
12. Újpest FC 4 2 2 4–7 –3 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik