Mezőkövesd–Vasas: már az első félidőben kialakult a végeredmény

DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 15:20
A labdarúgó NB I 5. fordulójában 1–1-re végződött a Mezőkövesd–Vasas FC mérkőzés.
Az első félidő hozott jobb futballt (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Az első félidő hozott jobb futballt (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Mezőkövesd–Vasas FC 1–1 (Pillár 44., ill. Holender 24.)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas Á.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nincs nagy múltja a két csapat egymás elleni, élvonalban lejátszott mérkőzéseinek: összesen hat alkalommal találkoztak, az angyalföldiek kétszer győztek, négy esetben döntetlennel ért véget a találkozó. Mindkét oldalon ismerősök készülődtek, hiszen a jelenleg Mezőkövesden futballozó Cseke Benjámin, Rabatin Richárd, Rédling Kevin és Bobál Dávid korábban megfordult a Vasasnál, a másik oldalon pedig Berecz Zsombor, Silye Erik és Dombó Dávid mondhatta el magáról, hogy korábban futballozott a fürdőváros csapatában. További érdekesség, hogy Kuttor Attila nem is olyan régen még a Mezőkövesd sikeréért dolgozott, jelenleg az angyalföldi kispadon ül.

A Mezőkövesd vezetőedzője, Supka Attila nem volt irigylésre méltó helyzetben a felkészülés során, ugyanis a keretben mindössze 18 felnőtt labdarúgó található, négyen képviselik az egészen fiatal generációt, és három kapus egészíti ki a sort. Ráadásul a tizennyolcas létszám 14-re csökkent, hiszen Tomislav Kis a DVSC ellen combizomszakadást szenvedett, s Vadnai Dániel és Kamer Qaka sem bevethető, míg Cseke Benjámin az eltiltását töltötte. Marin Jurina sincs már a keretben: a bosnyák-horvát támadó Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását.

Mindenesetre azoknak a magyar futballistáknak, akik lehetőséget kaptak, érdemes volt hajtaniuk, ugyanis Marco Rossi szövetségi kapitány ott ült a lelátón, a közelgő Nemzetek Ligája-mérkőzések apropóján figyelte a keretnél számításba vehető játékosok produkcióját. Rekkenő hőség tette próbára a labdarúgókat, eleinte csak óvatos, pozíciós játékkal telt az idő, nem volt nagy az iram. Dino Besirovic szólója jelentette az első eseményt, lövése nyomán a labda elkerülte a kaput. A Vasas kezdeményezett többet, a hazaiak kivárásra játszottak, negyedóra alatt egyszer jutottak el Dombó Dávid kapujához… Aztán volt némi ijedelem, mert Besirovic rúgást kapott a térdére, kérdéses volt, tudja-e folytatni, de ápolás után maradt a pályán. A hazai hosszú indítások nem vezettek eredményre, ráadásul a 24. percben a vendégszurkolók örülhettek. Holender Filip lépett ki a védők közül, első lövését még védte a kövesdiek kapusa, de másodszorra a csatár már nem hibázott, ballal, 12 méterről a kapu közepébe lőtt, megszerezve ezzel a vezetést csapatának (0–1).

A Mezőkövesd jó időn keresztül nem talált fogást ellenfelén, erőtlen kísérletek jellemezték támadójátékát. A Vasas nem erőltette túlságosan a tempós futballt, kockázatot alig vállalva őrizte előnyét, a félidő hajrájára pedig teljesen leült a mérkőzés, mígnem a 44. percben Vajda Sándor bal oldali szögletére Pillár Róbert érkezett, és a kapuba csúsztatta a labdát (1–1).

A szünet után ismét a Vasas kezdeményezett többet, ám mindkét oldalon sok volt a hiba és a pontatlanság, a Mezőkövesd friss erőket is bevetett, és főleg a bal oldalon kísérletezett.Egy óra elteltével már okkal hiányolhatták a nézők a pörgést, ám hiába, senki nem vállalkozott ritmusváltásra, így kezdett unalomba fulladni a mérkőzés…

A hazaiakat még az ág is húzta, Madarász Márk szenvedett combizomszalag-szakadást, így Supka Attila újabb fontos játékosát veszítette el. Kocogós volt a tempó, Philipp Schmiedl dönthette volna el a három pont sorsát, de tíz perccel a lefújás előtt hiába vezethette egyedül a labdát kapura Silye Erik hibája után, Dombó Dávidot találta telibe. A Vasas ekkor már csak védekezett, a Mezőkövesd próbált támadni, de a látottak alapján egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet.

NB I, 2022–23, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., péntek
Újpest–Paks 2–3
Újpest, Szusza Ferenc Stadion
Káprály Mihály2596
Augusztus 27., szombat
Mezőkövesd–Vasas 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1500
Kecskeméti TE–Zalaegerszeg 3–1
Kecskemét, Széktói StadionKarakó Ferenc1627
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
3803
Augusztus 28., vasárnap
14.30: Kisvárda–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+) Kisvárda, Várkerti Stadion
17.30: Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) Budapest, Groupama Aréna
AZ ÁLLÁS
1. Kecskeméti TE 5 2 3 6–3 +3 9
2. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
3. Paksi FC 4 2 2 10–7 +3 8
4. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
5. Puskás Akadémia 5 1 3 1 5–4 +1 6
6. Mezőkövesd 5 1 2 2 8–9 –1 5
7. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 4–7 –3 4
8. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
9. Vasas FC 5 4 1 5–6 –1 4
10. Debreceni VSC 5 4 1 7–9 –2 4
11. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
12. Újpest FC 4 2 2 4–7 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik