A hajrában bukott pontokat a DVSC a Puskás Akadémia ellen

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 19:30
A DVSC 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 5. fordulójában.
Nem jött össze a győzelem a Lokinak (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nem jött össze a győzelem a Lokinak (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


LABDARÚGÓ NB I

5. FORDULÓ

Debrecen–Puskás Akadémia 1–1 (1–0)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion,3803néző.Vezette:Berke
Gólszerző:Dzsudzsák (21. – 11-esből), ill. Zahedi (88.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Jó iramban kezdődött a szombati játéknap utolsó mérkőzése a Nagyerdei Stadionban. Nem volt meglepő, hogy a mezőkövesdi 4–2-es vereség nem maradt következmények nélkül a Lokinál, az azonban váratlan volt, hogy a gólokért kevésbé hibáztatható Megyeri Balázs a kispadra került – pedig az ő megszerzése az egyik legjobb vétele volt a hajdúsági klubnak. A szintén a jobbak között emlegetett Olekszandr Romancsuk is kimaradt, Joao Janeiro három belső védővel küldte pályára csapatát, előttük a válogatott kerettag Baráth Péter szűrt, mellette Dzsudzsák Balázs feladata volt a szervezés, legelöl Bárány Donát harcolt a védőkkel, valamivel mögötte Szécsi Márk és Horváth Krisztofer támogatta a centert.

Utóbbi villanásával kezdődött a mérkőzés, a Torinóból Debrecenbe szerződő futballista nagyszerű csellel és lövéssel kezdett, majd ugyancsak ő villant meg, amikor a hazai kontra végén remek ütemben tálalt Dzsudzsák Balázs elé, de a csapatkapitány lövését blokkolták a felcsúti védők. A másik oldalon is volt lehetőség a gólszerzésre, Kiss Tamás beadását követően Jorgosz Neofitidisz a gólvonalról kanalazta ki a labdát.

Helyzet itt, lehetőség ott – a még este is fullasztó nyári melegben mozgalmasan, lendületesen zajlott a mérkőzés. Érződött, hogy a Loki mindenképpen javítani akar, óriási elszántsággal küzdöttek a házigazdák, és az akaratnak gyorsan meglett az eredménye. Bárány Donát agresszívan labdát szerzett, a játékvezető pedig úgy látta, kezet ért a labda, s büntetőt ítélt. Amíg a videószobában ellenőrizték az ítélet helyességét, három Balázs tanácskozott a tizenhatoson belül: a játékvezető Berke Balázs elmagyarázta a felcsúti kapusnak Tóth Balázsnak, mit szabad és mit nem a rúgás előtt, majd a játékvezető ellenőrizte, hogy Dzsudzsák Balázs pontosan a tizenegyespontra tette-e le a labdát – a 108-szoros válogatott ellentmondást nem tűrő mozdulattal lőtt a sarokba,vezetést szerzett a hazai együttes.

A csapatok nem fékeztek, és jó volt látni, hogy az agresszivitás nem lankad. Bárány Donát továbbra is vérre menő küzdelmet vívott a felcsúti védőkkel, Horváth Krisztofer negyven méterről megcélozta a felcsúti kaput, miközben a vendégek nem tudták megtartani a labdát a Loki térfelén. Fél óra telt el, amikor a vendégegyüttes megrázta magát, hosszú percekig a debreceni térfélen pattogott a labda, Lamin Colley majdnem kettétörte a kapufát, könnyen egyenlíthetett volna Hornyák Zsolt csapata. Aztán a szünet előtti utolsó pillanatban kiszabadult a piros-fehér együttes, Horváth Krisztofer vezette végig a felcsúti térfélen a labdát, mellette Dzsudzsák Balázs üresen várta, ám a fiatal támadó passz helyett a lövést választotta, és néhány centimétert tévedett. Hornyák Zsolt beküldte Urblík Józsefet, aki a középpálya közepén kapott szerepet, egyértelmű volt a szándék, fel kellett javulnia a vendégegyüttesnek.

Kívülről nehéz volt megállapítani, a Debrecen fáradt-e el az általa diktált valóban nagy iramtól, vagy a Puskás Akadémia tudott sebességet váltani, mindenesetre a hazai térfél lett a fő játéktér, a Loki ebben az időszakban nem jelentett veszélyt a PAFC kapujára, a vendégek mindkét oldalvonal mentén próbáltak előrenyomulni, hogy aztán Colley magasságát és fejjátékát kihasználva teremtsenek helyzetet. A DVSC próbálta lezárni a kapuja felé vezető utakat, és bár Colley a hálóba talált, les miatt érvénytelenítették a gólt. A támadó Szécsi egyre többször bukkant fel a saját tizenhatosa előtt, sőt néhány kimondottan jó szereléssel hívta fel magára a figyelmet – lehet, hogy hátvédként folytatja pályafutását? Ment előre rendületlenül a felcsúti együttes, és a lefújás előtti pillanatokban ennek meg is lett az eredménye, a csereként beálló Sahab Zahedi egyenlített. A második félidő alapján reális a döntetlen, s bár a Loki nagyon sokat tett a győzelemért, végül kicsúszott a kezéből.

NB I, 2022–23, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., péntek
Újpest–Paks 2–3
Újpest, Szusza Ferenc Stadion
Káprály Mihály2596
Augusztus 27., szombat
Mezőkövesd–Vasas 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1500
Kecskeméti TE–Zalaegerszeg 3–1
Kecskemét, Széktói StadionKarakó Ferenc1627
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
3803
Augusztus 28., vasárnap
14.30: Kisvárda–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+) Kisvárda, Várkerti Stadion
17.30: Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) Budapest, Groupama Aréna
AZ ÁLLÁS
1. Kecskeméti TE 5 2 3 6–3 +3 9
2. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
3. Paksi FC 4 2 2 10–7 +3 8
4. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
5. Puskás Akadémia 5 1 3 1 5–4 +1 6
6. Mezőkövesd 5 1 2 2 8–9 –1 5
7. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 4–7 –3 4
8. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
9. Vasas FC 5 4 1 5–6 –1 4
10. Debreceni VSC 5 4 1 7–9 –2 4
11. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
12. Újpest FC 4 2 2 4–7 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik