NB I: a Honvéd beperelte, a Fradi kiszemelte - nyáron visszatérhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.09. 12:22
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Budapest Honvéd visszavonta bírósági keresetét volt játékosával, Souleymane Tandiával szemben, akitől korábban 60 millió forintos kártérítést követeltek. A játékos nyáron visszatérhet Magyarországra.

Korábban a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy a Honvéd labdarúgócsapata beperelte a munkaügyi bíróságon volt játékosát, a 26 éves szenegáli Souleymane Tandiát, mert jogellenesnek tartották a labdarúgó egyoldalú szerződésbontását, amiért 60 millió forint kártérítést is követeltek a játékoson.

A bíróság az első, kötelező egyeztetés után közös megegyezést javasolt. A felek között továbbra is van nézeteltérés, de a futballistát képviselő dr. Visontai Csongortól megtudtuk, a klub már visszavonta a keresetét. Az ügyvéd szerint ez egyúttal azt is jelenti, hogy Tandia jogszerűen bontott szerződést a kispestiekkel, most pedig már szabadon igazolható. Ebben a szezonban a távozása előtt egy bajnokin lépett pályára a Honvédban, még tavaly augusztusban.

A kispesti klubnak azonban eltér a véleménye Visontaiétól: megkeresésünkre a Honvéd azt a tájékoztatást adta, hogy az ügy a FIFA előtt van, ezért vonták vissza a bírósági keresetet, és amíg a nemzetközi szövetség nem dönt, addig a labdarúgó nem tekinthető szabadon igazolhatónak.

Korábban arról volt szó, hogy a hátvéd néhány hónapra ideiglenes engedéllyel Norvégiába szerződik a harmadosztályú Valdreshez. A Tandia ügyeit intéző AFCK menedzserirodától azonban megtudtuk, hogy a szóban forgó klubbal végül mégsem tudtak megegyezni, így továbbra sincs klubja. Kérői viszont vannak több országból is, és Magyarországra is szívesen visszatérne, ha rendeződik az ügye. A védekező középpályásként bevethető játékossal kapcsolatban korábban a Ferencváros érdeklődéséről is lehetett hallani.

„Tandia ügyében jelenleg két konkrét csapattal tárgyalunk, egy török élvonalbeli és egy francia másodosztályú gárdáról van szó. Ha külföldön nem találunk neki megfelelő klubot, akkor szívesen visszajönne Magyarországra is. Ugyanakkor nemcsak a Ferencváros, hanem bármelyik olyan egylet szóba jöhet, amelynél a nemzetközi kupaszereplés a cél. Említhetném példaként a Győrt, a Diósgyőrt és az Újpestet is, sőt még a Honvédot sem zárnám ki teljesen. Ez utóbbi esetben természetesen előbb rendezni kellene minden, még fennálló vitás kérdést, de ha a klub is úgy akarja, akkor ez az ügy gyorsan lezárható. Tandia egyébként folyamatosan edzésben van, jövő héten utazik vissza Magyarországra" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak az iroda részéről Németh László.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik