nemzetisport.hu 2014.05.09 12:22 Frissítve: 2014.10.08 01:07

NB I: a Honvéd beperelte, a Fradi kiszemelte - nyáron visszatérhet

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Budapest Honvéd visszavonta bírósági keresetét volt játékosával, Souleymane Tandiával szemben, akitől korábban 60 millió forintos kártérítést követeltek. A játékos nyáron visszatérhet Magyarországra.

 

 A TANDIA-ÜGY
Honvéd: a Fradi is figyeli, de nyárig Norvégiába megy a védő
„A Honvéd 60 millió forintot követel volt játékosától”
Honvéd: aligha tudnak 60 milliót „behajtani Tandián
Honvéd: még egyezkednek a védővel, aki Norvégiába mehet

Korábban a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy a Honvéd labdarúgócsapata beperelte a munkaügyi bíróságon volt játékosát, a 26 éves szenegáli Souleymane Tandiát, mert jogellenesnek tartották a labdarúgó egyoldalú szerződésbontását, amiért 60 millió forint kártérítést is követeltek a játékoson.

A bíróság az első, kötelező egyeztetés után közös megegyezést javasolt. A felek között továbbra is van nézeteltérés, de a futballistát képviselő dr. Visontai Csongortól megtudtuk, a klub már visszavonta a keresetét. Az ügyvéd szerint ez egyúttal azt is jelenti, hogy Tandia jogszerűen bontott szerződést a kispestiekkel, most pedig már szabadon igazolható. Ebben a szezonban a távozása előtt egy bajnokin lépett pályára a Honvédban, még tavaly augusztusban.

A kispesti klubnak azonban eltér a véleménye Visontaiétól: megkeresésünkre a Honvéd azt a tájékoztatást adta, hogy az ügy a FIFA előtt van, ezért vonták vissza a bírósági keresetet, és amíg a nemzetközi szövetség nem dönt, addig a labdarúgó nem tekinthető szabadon igazolhatónak. 

Korábban arról volt szó, hogy a hátvéd néhány hónapra ideiglenes engedéllyel Norvégiába szerződik a harmadosztályú Valdreshez. A Tandia ügyeit intéző AFCK menedzserirodától azonban megtudtuk, hogy a szóban forgó klubbal végül mégsem tudtak megegyezni, így továbbra sincs klubja. Kérői viszont vannak több országból is, és Magyarországra is szívesen visszatérne, ha rendeződik az ügye. A védekező középpályásként bevethető játékossal kapcsolatban korábban a Ferencváros érdeklődéséről is lehetett hallani.

„Tandia ügyében jelenleg két konkrét csapattal tárgyalunk, egy török élvonalbeli és egy francia másodosztályú gárdáról van szó. Ha külföldön nem találunk neki megfelelő klubot, akkor szívesen visszajönne Magyarországra is. Ugyanakkor nemcsak a Ferencváros, hanem bármelyik olyan egylet szóba jöhet, amelynél a nemzetközi kupaszereplés a cél. Említhetném példaként a Győrt, a Diósgyőrt és az Újpestet is, sőt még a Honvédot sem zárnám ki teljesen. Ez utóbbi esetben természetesen előbb rendezni kellene minden, még fennálló vitás kérdést, de ha a klub is úgy akarja, akkor ez az ügy gyorsan lezárható. Tandia egyébként folyamatosan edzésben van, jövő héten utazik vissza Magyarországra" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak az iroda részéről Németh László.

 

2021.01.17 21:04:38

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bognáréknál természetesnek tűnt, hogy a fiúk is a focival kelnek és fekszenek.

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.