Honvéd: aligha tudnak 60 milliót „behajtani” Tandián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 15:01
Amint arról korábban a Nemzeti Sport Online beszámolt, a Budapest Honvéd beperelte távozó légiósát, a szenegáli Souleymane Tandiát, akitől 60 millió forintot követel a klub. A mai első tárgyalási nap után úgy tűnik, ekkora összeget biztosan nem fognak kapni a kispestiek a játékostól – a bíróság közös megegyezést javasolt, a felek hajlanak is erre.

A Honvéd azért fordult a munkaügyi bírósághoz, mert a klub álláspontja szerint a szenegáli Souleymane Tandia jogszerűtlenül bontott egyoldalúan szerződést a klubbal. A védő ügyvédje, Visontai Csongor az NSO-nak korábban elmondta, a szerződésbontást azért kezdeményezte a játékos, mert a klub nem fizette ki egyhavi járandóságát, a vezetők álláspontja szerint azonban engedély nélkül utazott egy hónapra franciaországi próbajátékra, ezért megbüntették, és ez az oka a fizetésmegvonásnak. Ezt követően beperelték a játékost, és 60 millió forintot követeltek is rajta, mert úgy vélik, ekkora összegért értékesíteni tudták volna. A kispesti klub korábban kérdésünkre cáfolta, hogy tartozott volna a játékosnak. Az első tárgyalást ma tartották a bíróságon az ügyben.

„A bíróság a mai kötelező egyeztetés során nem prejudikált, de ajánlotta a megegyezést. Erre harminc napot adott, ha nem sikerül megegyeznünk, akkor április huszonkilencedikén lesz a következő tárgyalás. A mai tárgyalás után azonban a Honvéd már jelezte, hajlik a megegyezésre, ezért pénteken találkozunk is a vezetőkkel” – nyilatkozta a mai tárgyalás után dr. Visontai Csongor. Amiből következhet, hogy a 60 milliós követelésről le kell mondania a klubnak.

Az ügyvéd elmondta, továbbra is kitartanak a véleményük mellett, hogy a játékos szerződésbontása indokolt volt, és a klub engedélyével vett részt tavaly próbajátékon, ezt bizonyítékokkal is alá tudják támasztani. Ugyanakkor a játékos szeretne békében elválni a klubtól, szeretné megkapni a papírjait, mert addig nem tud máshova szerződni, amíg ezeket nem adja ki a Honvéd, ezért bízik benne, hogy sikerül peren kívül megállapodniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik