„Az itthoni közeg alkalmatlan arra, hogy Tajti Európa élvonalába kerüljön”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 07:20
null
Tajtinak bizonyítania kell Barcelonában, ahol más mentalitással végzik a gyakorlatokat (Fotó: Grnák László)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia középpályásának, a nyáron a Barcelona utánpótlásbázisára szerződő Tajti Mátyásnak az édesapja, Tajti József az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott a klubváltás körülményeiről. A felcsúti egyesület szakmai vezetője elárulta, hogy a környezet döntött a katalánok mellett a Real Madriddal szemben, de azt sem tagadta, hogy fia barcás pólót vett fel a meze alá a királyiak ellen a Puskás-Suzuki-kupa döntőjében.

Az utanpotlassport.hu újságírója mindenekelőtt arról kérdezte Tajti Józsefet, hogy miért a Barcelona ajánlatát fogadták el.

„A legfőbb ok az volt, hogy a katalánok vették észre először. Aztán megfogta Matyit a közeg, ami a La Masián fogadta. Barcelonában mindent megtettek azért, hogy jól érezze magát. Minden egyes nap folyamatosan foglalkoztak vele, érezte a törődést. Ez egyszerűen megfogta a lelkét. A képzés egyébként mind a két helyen kitűnő, a környezet volt a döntő szempont” – mondta a katalánokkal hároméves szerződést kötő Tajti Mátyás édesapja, aki jelen volt fia barcelonai és madridi próbajátékán is.

„Érdekes volt mindkettő. A kétszer egy hét alatt olyan gyakorlattal nem találkoztunk, amit ne ismertünk volna. Viszont teljesen máshogy végezték. A mentalitásban és az ebből fakadó sebességben volt hatalmas a különbség. A körülmények viszont nem voltak jobbak, mint nálunk. Sőt! A Barca csapatai U16-ig csak műfüvön edzenek, és Madridban is rossz minőségű, elhasznált pályát használnak bizonyos korig.”

A PAFC szakmai vezetője arra is kittért, hogy Tajti Mátyás miben kaphat többet Barcelonában, mint Felcsúton.

„Szemléletben. Ez éppen elég. Mi még csak most próbáljuk eltüntetni ezt a különbséget. Ott már régóta hatalmas sebességgel fociznak. Ha sikerül felvennie a ritmust, akkor lesz esélye Európa élvonalába kerülni. De ehhez váltani kell. Az itthoni közeg nem alkalmas arra, hogy elérje azt a szintet” – vélekedett az elöljáró, aki elárulta, hogy a klubváltással kapcsolatos végső döntést a fia mondta ki.

Tajti József elárulta, a Real Madrid korosztályos csapatának edzője egy neki írt elektronikus levélben fejezte ki sajnálatát, hogy a 16 esztendős játékos nem Madridban folytatja a pályafutását, de sok sikert kívánt neki, „mert mindenkinek oda kell mennie, ahol jól érzi magát”.

A középpályás édesapja nem cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, melyek szerint fia barcás pólót vett fel a meze alá a Real Madrid elleni mérkőzésen, amelyen a Puskás-Suzuki-kupa győztesének járó trófea volt a tét.

„Nem fogok hazudni magának, volt póló. De a történetet másképp tálalták. Matyit megtalálták páran, hogy biztosan azért nem játszik a tornán, mert figyelni fogja a Real, és tele a gatyája. Megbetegedett, erre gyávának titulálták. Pedig akkor már eldöntöttük, hogy Barcelonába megy. Emiatt pipa lett és fölírta a pólójára, hogy hajrá Puskás és Barcelona. Fel is vette a meze alá, de senkinek nem mutatta meg. Senki nem látta. Senkit nem provokált. A madridi játékosok a meccs után pacsiztak vele” – mondta Tajti József, majd hozzátette: fia egyedül megy ki a nyáron Barcelonába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik