Huszák és Kiss-Simon vezetésével győzött a női vb-n a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.04.07. 00:50
null
Huszák (balra) pillanatokkal az első gólja előtt (Fotó: Barry McCluskey / MJSZ)
Sima győzelemnek indult, de szoros lett a vége. Magyarország legyőzte az elitbe frissen feljutott Franciaországot, de szombaton nagyobb kihívással néz szembe, Svédország lesz a következő ellenfél.

JÉGKORONG
NŐK
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 4–2
(2–0, 1–0, 1–2)
Brampton,
CAA Centre, 1072 néző. V.: Dewar, Mantha (kanadaiak) – Buckner (amerikai), Hammar (svéd)
MAGYARORSZÁG: NÉMETH A. – Németh B., Odnoga / Baker, Knee / KISS-SIMON (3), Mayer (1) / TÓTH E. (1) – Garát-Gasparics, Seregély, Kreisz / Williams, Pázmándi, Jókai-Szilágyi / DABASI 1 (1), HUSZÁK 2 (1), Metzler 1 / Horváth I., Strobl, Rónai . Szövetségi kapitány: Pat Cortina
FRANCIAORSZÁG: Lambert – Quarto, Pelissou / Vaananen (1), LOCATELLI 1 / Leclerc, Lavorel / Mermier, Berger – DUVIN 1 (1), Rozier (1), Aurard / Barbirati, Baudrit (1), Le Scodan / Cedelle, Desvignes, Jouanny / Simon, Nonnenmacher, Casanova. Szövetségi kapitány: Grégory Tarlé.
Kapura lövések: 32, ill. 34
Kiállítások: 6, ill. 31 perc (Végleges fegyelmi: Clara Rozier)
Gól – emberelőnyből: 2/4, ill 1/2
Gól: Huszák, 05:46 (Tóth E., Kiss-Simon), Metzler, 11:41 (Kiss-Simon, Mayer – emberelőny), Huszák 37:50 (Dabasi), Dabasi, 52:40 (Huszák, Kiss-Simon – emberelőny), ill. Duvin 42:59 (Rozier, Vaananen), Locatelli, 48:07 (Duvin, Baudrit – emberelőny)
MESTERMÉRLEG
Pat Cortina: –
Egy ilyen tornán sosem egyszerű az első meccs. Főleg úgy, hogy ezen a jégen nem gyakorolhattunk korábban. Energikusan kezdtünk, és az első gól megadta a számunkra a kellő magabiztosságot. Nem mindig okosan, de keményen dolgoztunk. Azt megtanultuk, hogy mindegyik meccs nehéz lesz, hatvan percig kell koncentrálnunk.
Grégory Tarlé: – Nyerni szerettünk volna, nagyon kemény összecsapás volt, mindkét csapatnak rengeteg lehetősége volt gólokat szerezni, a harmadik harmadban nagyon küzdöttünk, hogy kiegyenlítsünk, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Nincs vége a vébének, egy győzelem is elég lehet ahhoz, hogy bent maradjunk az elitben.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem üres ígéret volt a Torontó környéki magyarságtól, hogy biztatásuk hangjával megtöltik majd az ötezer férőhelyes CAA Centre légterét. Még jégre sem léptek a mieink, már több száz torokból zúgott a „Ria, ria, Hungária!” A mosolygós öltözői arcok helyét átvették az elszánt arckifejezések, a stábok és cserék elfoglalták a helyüket, a korongbedobást pedig feszült mozdulatlanság előzte meg.

Ahogy jeget ért a pakk, kezdetét vette a küzdelem, és nemcsak a lelátón, de a jégen is a magyarok kerültek fölénybe. A meccs első két percében a francia válogatott alig tudott kijönni a saját harmadából, a nyomás azonban még nem érett góllá. Egészen a hatodik percig, amikor Huszák Alexandra vette be a francia kaput.


Neki egyébként korábban már ziccere is volt, az még kimaradt, de az elit-világbajnokság első magyar gólját mégis ő ütötte, azok után, hogy februárban csuklótörtést szenvedett, és néhány hete még szinte biztos volt, hogy ki kell hagynia a tornát. Orvosi csoda és a támadó akaratereje kellett hozzá, hogy mégse így legyen, és a kemény munka világbajnoki góllal hálálta meg magát.

Franciaország válogatottja, amely szerdán 14–1-es megsemmisítő vereséget szenvedett Finnországtól az első gól után életjelet adott magáról, több veszélyes lövése is volt, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Hiába próbálkozott többet lövéssel az ellenfél, az összecsapás első kétperces kiállítását kihasználta Pat Corina együttese, Metzler Regina talált be és megduplázta a mieink előnyét.


A mérkőzés állása ellenére nem lehetett felhőtlen az öröm, hiszen Huszák egy palánkkal való ütközés után kiáltott fel, majd korcsolyázott le azonnal a pályáról. A szünetben kiheverte kisebb sérülését, és visszatérhetett a középső harmadra a jégre.

Az elitbe tavaly feljutó franciák éledezni kezdtek, és a vébén először domináltak a jégen. Hiába került emberelőnybe a magyar csapat, gyorsan két kiállítást is összeszedtek a mieink, így négy a három, majd rövid ideig öt a három ellen támadhatott az ellenfél. Állta a sarat válogatott, és nem sokkal később Huszák újra növelte az előnyt, így megnyugtató, 3–0-s állásnál harsant a második dudaszó.


Talán egy kicsit túlságosan is megnyugodtak a lányok, mert az utolsó játékrész harmadik percében gólt szerzett Franciaország. Ezzel egyúttal az is biztossá vált, hogy nem lesz meg a mieink első shutoutja az elitben. Ráadásul a gól után még élesebben és még veszélyesebben játszottak a kék mezes franciák, olyannyira, hogy a következő emberelőnyüket kihasználták, egygólosra olvasztva a magyar előnyt, és rendkívül izgalmassá tették a meccs utolsó tíz percét – jogosan zúgott a mindent bele. A biztatás, na meg Clara Rozier – hosszas videózás után megítélt – végleges kiállítása éreztette hatását, az ötperces emberelőnyt Dabasi Réka váltotta gólra. Az egyenlítés kapujából a kétgólos vereségbe taszított franciák frusztráltsága érezhető volt, a meccs, ahogy kezdődött, úgy fejeződött be, a csarnokot betöltő magyar szurkolással.

 

A magyar válogatott legjobbjának a két gólja mellé egy asszisztot is jegyző Huszák Alexandrát választották, de mindenképpen említést érdemel a három gólpasszt jegyző Kiss-Simon Franciska is, s a 34 kísérletből 32 lövést hárító kapus, Németh Anikó is.

A magyar válogatott legközelebb szombaton, magyar idő szerint 17.00 órakor Svédország ellen lép jégre.

Huszák Alexandra, a magyar válogatott támadója:
Az elmúlt másfél hónapomban túl sok volt a hullámvölgy, a sérülésem miatt nemcsak az nem volt biztos, hogy itt lehetek-e a vébén, hanem az sem, hogy egyáltalán foghatok-e még valaha ütőt a kezemben. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés, de remélem, hogy ez még csak a kezdet volt. A háromgólos előny tudatában kicsit visszavettünk, azt éreztük, hogy megvan a meccs és ez visszaütött. A végére újra összekaptuk magunkat, az első sorunk húzott magunkkal és meglett a meccs. Szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy olyan hangulatot teremtettek, mintha hazai pályán játszottunk volna, csodás, hogy ennyien kijöttek a meccsre.
Németh Anikó, a magyar válogatott kapusa:
A harmadik harmad elején elgondolkodtam azon, milyen jó lenne shutouttal zárni az első meccset a vébén, aztán kaptam egy talán védhető gólt, igyekeztem ezt elengedni, de kaptam még egyet. A második gólt megelőző lövésből semmit nem láttam, ráadásul emberhátrányban voltunk. Azt tudtuk, hogy sok magyar él Torontóban, de nem hittük, hogy már a bemelegítésünk közben is ennyien fognak bíztatni minket. Pénteken szünnapunk lesz, egy edzéssel, akkor majd megpróbáljuk kijavítani azokat a hibákat, amelyeket a franciák ellen elkövettünk.

CSÜTÖRTÖKI EREDMÉNYEK
A-CSOPORT
Japán–Csehország 1–2
(0–1, 0–0, 1–1)
B-CSOPORT
Németország–Svédország 6–2
(1–1, 3–1, 2–0)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

M
Gy
HGy
HV
V
LG–KGGk
P
1. Finnország1114–1+133
2. Németország116–2+4
3
3. Magyarország1
1
4–2+2
3
4. Svédország1
12–6–40
5. Franciaország22
3–18–150
Az első három helyezett jut be a negyeddöntőbe.

PERCRŐL PERCRE

III. HARMAD

A győztes csapatnak szól a magyar himnnusz, mi pedig ezzel köszönjük meg a figyelmet! Hamarosan jövünk az összefoglalóval.

A franciák legjobbjának második góljuk szerzőjét, Athéna Locatellit választották, a mieinknél pedig a duplázó és egy asszisztot is jegyző Huszák Alexandra lett a legjobb.

20. perc: Huszák próbált az üres kapuba találni a kékről, de Locatelli blokkolta. Aztán Németh B. is megpróbálta, ez meg mellé. De mindegy is, mert VÉGE, NYERTÜNK!

19. perc: Másfél perccel a vége előtt lehozták a kapusukat a franciák!

18. perc: Seregély hozta be a korongot a támadóba a jobb oldali palánk mellett, Kreisz elé játszott, ő pedig középről lőtt, Lambert hárított és nem is pattant ki róla a korong.

18. perc: Jouanny vitte be lesre a korongot, nem sokkal az után, hogy véget ért az ötperces emberelőnyünk.

17. perc: Lassan letelik az előny, amikor Kiss-Simon próbálkozik távolról, Lambert vállal véd.

15. perc: Nálunk a korong, de felállni nem tudunk, a franciák viszont hátrányban nem tudnak támadni, ami persze nem baj. Még három perc a fór.

14. perc: Marad az emberelőny, mert nem kisbüntetés volt. Továbbra is 5 a 4 ellen játszhatunk!

13. perc: ÉS OTT A GÓÓÓÓL! DABASI!!! Klasszikus beleérős gól volt. Szép korongjáratás után Huszák lőtte a pakkot a kapu elé, Dabasi pedig jól tette bele az ütőjét, s a korong a bal alsóba pattant, Lambert-nek nem volt esélye, 4–2

13. perc: Végleges fegyelmi! 20+5 perc büntetés Rozier neve mellé, és öt perc emberelőny a mieinknek!

13. perc: Vagy marad a két perc, vagy végleges fegyelmi, ha hátulról történő ütközésnek minősítik az esetet, ezért igen alaposan megnézik a bírók.

13. perc: Rozier szabálytalan ütközésért kap két percet. Emberelőnybe kerülünk! Pázmándit ütközte le csúnyán, sőt gyakorlatilag palánkra lökte hátulról. Videózzák a zebrák az esetet, hogy jár-e súlyosabb büntetés érte. Járhatna éppen...

12. perc: Lüktető a játék, s ugyan talán nálunk van többet a korong a második francia gól óta, de felváltva forognak a kapuk veszélyben.

10. perc: Gasparics lövésénél egy emberként ugrott talpra az aréna közönsége, de a korong a kapu mellé szállt, s a palánkon csattant.

9. perc: Hát ezt gyorsan kihasználták... Duvin tette vissza lövésre Locatellinek a korongot, aki középről, kissé balról kapásból óriási gólt ragasztott Németh kapujába. Védhetetlen. 3–2.

8. perc: A reklámszünet alatt Pázmándi bal kézfejét kellett jegelni. A folytatás után viszont Jókai-Szilágyi gáncsolásért kap két percet...

7. perc: Baker passza után Huszák tört kapura, fonákkal próbált túljárni Lambert eszén, nem sikerült, a kapus védett.

6. perc: Aurard húzott kapura jobbról két védőnk mellett, majd lövés helyett hasra esett Németh előtt.

5. perc: Desvignes hozta be a pakkot a harmadunkba, majd a behátráló Baker mellett lőtt, mellé.

3. perc: Kellett nekem mondani... 3–1. Duvin. Egy buli után a kapu mögül nagy ívben kanyarodott vissza, majd a bal oldali bedobóponttól kíméletlenül bezúdította Németh Anikó kapujába a korongot...

2. perc: Letelt az előnyünk, 18 perc kellene még az első elit-vb-s shutoutunkhoz.

1. perc: Elhoztuk a korongot. Még 1:20-ig emberelőnyben vagyunk. Gasparics került a kapu elé szép komótosan, s miután nem támadták, lőtt, Lambert védett.

A második harmad elejét nagyon megnyomták a franciák, majd a harmad közepén kettős emberelőnybe kerültek, ám a védekezésünk továbbra is kiváló. A felvonás utolsó perceiben mi irányítottunk, ekkor szereztük a harmadik gólunkat. Ebben a játékrészben a kapuralövést 12–9-re megnyertük.

II. HARMAD

20. perc: Emberhátrányban lódulnak meg a franciák, Duvin lövését fogja Németh Anikó biztos kézzel a kapuvas mellett. Aztán Locatelli lövését is hárítja. Majd Gasparics indul meg egyedül, egy jó csel után középről lő, Lambert-ről nem jön ki. Ezzel lényegében vége a harmadnak, hárommal megyünk, igazán remek!

20. perc: Pázmádnit ütközte le Desvignes kőkeményen, két perc.

18. perc: HUSZÁÁÁÁK!!!!!!! HÁROM! Dabasi elé került a korong a bal oldali buli után, lövését Lambert védte, de a kipattanó éppen Huszák elé került, aki egy szép csellel kimozdította a kapust, majd fonákkal behúzta a kapuba a pakkot.3–0!

17. perc: Mayer kőkemény védekezése után Szamosfalvi vitte be a korongot a támadóba, majd Gasparicsnak hagyta, aki egy csel után visszatette Szamosfalvinak, de lövését Lambert védte.

16. perc: Kiegészültünk...

15. perc: Németh véd nagyot Rozier közeli próbálkozásánál. Kreisz próbált volna kettős hátrányban kiugrani, de lekapcsolták. Aztán meg Barbirati lövése megpattan és végül a jobb alsó mellett csúszik el a pakk.

14. perc: Eddig tartott a fór, Huszák bottal ütésért ül ki.Néhány másodperc múlva pedig Baker is követi, akadályozásért. Négy a három ellen a franciák bő egy percig. Aztán fél percig még 5 a 3 ellen...

13. perc: Elhozzuk a bulit, felállunk, a kéken adogatunk, majd Dabasi passza után Kiss-Simon bombázott jobbról, Lambert biztosan fogta.

13. perc: Újra emberelőnybe kerülünk: Pelissout szórják ki kampózásért. Huszákot húzta vissza.

11. perc: Most meg Szamosfalvi tör be a támadóba, majd védője mellől lő, Lambert-ről pattan fölé.

10. perc: Mi maradt ki! Jókai-Szilágyi emelte a korongot a „töküresen” felejtett Williams elé, aki kényelmesen rávezette Lambertre, majd a bal felső mellé emelte a ziccert.

9. perc: Duvin lépett volna ki egy remek szöktetéssel, de Németh Bernadett remekül helyezkedve megakadályozta.

7. perc: Huszák került helyzetbe a balon egy gyors támadás végén, áttette a jobbon érkező Metzlernek, de az ő fonákjáról lesodorták a pakkot a védők.

Remek hangulatot varázsoltak a csarnokba a magyar szurkolók (Fotó: Barry McCluskey / MJSZ)
Remek hangulatot varázsoltak a csarnokba a magyar szurkolók (Fotó: Barry McCluskey / MJSZ)

6. perc: Nagyon nyomnak a franciák, záporoznak a lövések Németh kapujára, de hol Anikó véd, hol egy önfeláldozó blokk érkezik jókor. Mint most Bakertől.

4. perc: Németh kap távolról egy kellemetlen lövést, mamuttal teszi oldalra.

3. perc: Huszák került ziccerbe, de lövése elment keresztbe a kapu előtt.

1. perc: Elhoztuk a bedobást, s rögtön tábort is verünk a francia harmadban. Végül Odnoga próbálkozik a kékről középről, Lambert véd.

Az első harmadban a franciák 17 lövéssel próbálkoztak, míg mi csak 13 alkalommal, de abból két gól lett.

Hatékony támadás és fegyelmezett, koncentrált védekezés, ez volt a jellemző a mieink játékára. Nem szabad lankadnia a figyelemnek a folytatásban sem.

Mayer (71) gólpassza mellett a védekezésben is jeleskedett (Fotó: Barry McCluskey / MJSZ)
Mayer (71) gólpassza mellett a védekezésben is jeleskedett (Fotó: Barry McCluskey / MJSZ)

I. HARMAD

20. perc: A végén kicsit beszorultunk, de sikerül lehozni kapott gól nélkül az első húsz percet.

19. perc: Megint nyomnak a franciák, de nem jutnak tiszta lövési lehetőséghez.

18. perc: Megint Némethnek kell védenie, most Le Scodan szúrta rá távolról. Közben a kispadon Huszákot kell kezelni, úgy tűnik a vállát, nyakát masszírozzák, és nem a februárban eltört csuklójával van gond.

17. perc: Vaananen lövése Némethről most kijön, Baudrit ismétlése meg elcsorog keresztbe a kapu előtt.

16. perc: Rozier sokadszor próbálkozott jobbról takarásból, most sem tudott túljárni Németh A. eszén.

14. perc: Németh Bernadett vesztett korongot a védekezőharmadunkban, Aurard lecsapott rá, kapura tört, de Németh Anikó védett!

12. perc: OTT A MÁSODIK! METZLER! Hosszas korongjáratás után Kiss-Simon lopta a távolságot a jobboldali bulikörnél, majd lövés helyett Metzlerre tette a pakkot, de az visszapattant elé, így fonákkal lőtt, a kapusról kipattanót pedig Metzler már nem hibázta el, 2–0! Emberelőnyös gól.


 

11. perc: Emberelőnybe kerülünk Jouannyt küldik ki két percre túlzott keménységért.

9. perc: Duvin állt bele egy lövésbe középről, a kékről, Németh a lepkéssel védett volna, de a keresztbe korcsolyázó Baudrit-n megpattant, ám belekapva így is tudott hárítani tudott, aztán Odnoga takarított.

8. perc: Jouanny a kapu mögül fordult be és lőtt, Németh a helyén volt.

7. perc: Gasparics tette ki balra a pakkot Seregélynek, ő jól vette észre a túloldalon érkező Kreiszt, de egy kicsit hosszú volt neki az átadás, így nem tudott lőni.

6. perc: VEZETÜNK!!! Huszák! Jól ugrott ki Tóth Enikő nagyszerű szöktetésével középen, és ugyan az első lövését Lambert még védeni tudta, a kipattanót összeszedte, és szinte nullszögből rálőtte, a korong pedig átcsúszott Lambert lábai között.1–0!

4. perc: Jouanny csúszott be lesre. A magasan letámadó franciák mellett nem igazán tudunk felépített támadást vezetni, a belőtt pakkokra meg nem érünk oda.

3. perc: Tilosra ütjük a korongot. Kicsit beszorulunk, de végül sikerül kihozni a pakkot, lövésig nem jutunk.

2. perc: Huszák egy jó csel után balról tör kapura, lő is, de Lambert időben összezárja a lábát és fogja a kötényt. Buli a harmadunkban, Aurard lövését kell Némethnek védenie.

1. perc: Elhozzák a franciák a bedobást és rögtön Rozier zavar a harmadunkban, de nem jut lövéshez. Válaszként gyorsan mi is próbálkozunk a kapujuk előtt.

Nagyjából 500 néző ül a lelátókon, nagyobb a magyar tábor, érkeznek a csapatok a jégre.

Ami biztos, hogy a mieink fehérben játszanak majd, a franciák pedig valószínűleg kékben.

A szurkolók gyülekeznek a csarnok lelátóin, egy-egy kósza „Hajrá, Magyarország!” buzdítást már lehet is hallani.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan elkezdődik a mérkőzés a kanadai Bramptonban. Tartsanak velünk!

Németh Anikó kapus és a többiek készen állnak (Fotó: Dömötör Csaba)
Németh Anikó kapus és a többiek készen állnak (Fotó: Dömötör Csaba)

ELŐZMÉNYEK

A mieink első világbajnoki ellenfele Franciaország, amellyel ebben a szezonban háromszor is találkoztunk: tavaly novemberben 1–0-ra, december 5–1-re nyertünk idegenben, aztán idén februárban hosszabbításban kikaptunk tőlük 3–2-re a Tüskecsarnokban.

A csoportunk első meccsén szerdán könnyedén igazolódott a papírforma, hiszen a tavaly a felsőházi ötösből, vagyis az A-csoportból kicsúszó és oda visszavágyó finnek erődemonstrációt tartva 14–1-re legyőzték mai ellenfelünket, a négy év után az elitbe visszakerülő franciákat. A demoralizált galloknak egy újabb vereség könnyen azt jelentheti, hogy második szereplésük után is csak átszállójegyet váltottak a legmagasabb osztályba, ahogy azt tették első és eddigi szereplésük alkalmával is 2019-ben.

A csoport második meccsén viszont borult a papírforma, hiszen az utolsó felkészülési meccsükön a mieinket 1–0-ra legyőző Németország válogatottja meglepően fölényes, 6–2-es győzelmet aratott a svédek ellen. A skandinávok ugyan 2019-ben szintén kiestek az elitből, s most csak az oroszok kizárása miatt kerültek vissza, mégis korábban rendre a 4-5. helyen zártak a világbajnokságokon, sőt 2005-ben és két év múlva is bronzérmesek lettek.

Ami a mieinket illeti: egészen a múlt hét vasárnapig bizonytalan volt, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a válogatott mellett a tornán, mivel német klubcsapata, a harmadosztályban érdekelt Riessersee még az Oberliga rájátszásában szerepelt. Vasárnap aztán „feloldódott az érdekellentét”, miután az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Hannover a széria harmadik meccsét is megnyerte a negyeddöntőben, egyúttal kiejtette a Reissersee-t. Vagyis eldőlt, Cortina ott lehet a csapat mellett Bramptonban, s már a franciák ellen is ő irányít. A Magyar Jégkorongszövetségnek volt persze B-terve is Cortina akadályoztatása esetére: Delaney Collins másodedző vette volna át a kedd este megérkező 58 éves szakember helyét.

A játékosok közül leginkább Huszák Alexandra részvétele volt bizonytalan a tornán, miután február elején csuklótörést szenvedett. A válogatott egyik legponterősebb támadójának felépülése a vártnál jóval gyorsabban haladt, így már a felkészülés elejétől ott volt a kerettel ő is.

A csapatnak egyébként a meccs előtti napon meglepetésben volt része, ugyanis a lányok ellátogattak az Toronto Maple Leafs edzésére, ahol a magyar válogatott csapatkapitánya Garát-Gasparics Fanni beszélgetett az NHL-ben szereplő együttes csapatkapitányával, John Tavaresszel is.

„Sok siker kívántunk egymásnak, és John megígérte, hogy követni fogja a világbajnoki szereplésünket. Nagyszerű program volt, segített, hogy még motiváltabban készüljünk a vébé rajtjára” – mondta a csékánk, s röviden értékelte is a felkészülést.

Már most is készen állunk a rajtra, de a profi sportban nagyon fontos a formaidőzítés, így az a célunk, hogy a franciák elleni mérkőzés kezdetére legyünk a legjobb mentális és fizikai állapotban. Rövid, hétnapos felkészülésünk volt, de mivel év közben is voltak edzőmeccseink, amelyeken sokat tanultunk, elég volt ennyi idő. Az edzők és mi, játékosok is azért dolgozunk, hogy készen álljunk, a rajtig már csak könnyített edzéseink lesznek, aztán kezdődhet a tánc” – jelentette ki Garát-Gasparics.

A lányoknak egyébként egy könnyebb edzése volt csütörtökön, amelyen az eddig gyakorolt taktikai elemek és figurák finomhangolásán volt a hangsúly.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ELŐTT
MGy
HGyHVVLG–KGGkP
1. Finnország1114–1+133
2. Németország116–2+4
3
3. Magyarország
4. Svédország1
12–6–40
5. Franciaország111–14–130
Az első három helyezett jut be a negyeddöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA
Április 6., 19.00 (magyar idő szerint április 7., 1.00):
Magyarország–Franciaország – élőben az NSO-n!
Április 8., 11.00 (17.00): Magyarország–Svédország – élőben az NSO-n!
Április 10., 11.00 (17.00): Magyarország–Finnország – élőben az NSO-n!
Április 11., 11.00 (17.00): Magyarország–Németország – élőben az NSO-n!

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
Hátvédek: Baker Taylor (Montreal Force – Kanada), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa – Finnország), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas – Egyesült Államok), Tóth Enikő (BJA)
Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College – Kanada), Metzler Regina (OHA – Kanada), Pázmándi Zsófia (OHA – Kanada), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Nyeva – Oroszország)
Tartalékok: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)
Szövetségi kapitány: Pat Cortina

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik