Vb 2022: Füllkrug Götze nyomában, Neuer utolérte Maiert – érdekességek

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.27. 22:58
null
Morata az első spanyol, aki két egymást követő vb-meccsen talált be csereként (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, Németország 1–1-es döntetlent játszott Spanyolországgal a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában. Manuel Neuer legendás kapusokat ért utol a vb-meccseket tekintve, a spanyolok pedig a cseréivel húztak újat. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a mérkőzésről.

 

A németek kapusa, Manuel Neuer a 18. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára, kapusként ez a legtöbb a sorozat történetében – holtversenyben a honfitársával, Sepp Maierrel, valamint a brazilok legendájával, Cláudio Taffarellel.

Hansi Flick 28 éves és 147 napos átlagéletkorú kezdőcsapatot küldött a pályára – ennél idősebb világbajnoki kezdő tizeneggyel legutóbb a 2002-es fináléban álltak ki a németek, Brazília ellen.

Németországnak az első félidőben csupánegyetlen, kaput eltaláló lövése akadt – ilyen legutóbb a 2014-es döntőben fordult elő vele világbajnokságon.

Mario Götze vb-címet érő gólja (2014) óta Niclas Füllkrug az első német játékos, aki a cserepadról beszállva gólt szerzett világbajnokságon.

 


 

A német válogatottal először fordult elő világbajnokságon, hogy két csoportmérkőzés után egyszer sem gyűjtötte be a három pontot. Ennek ellenére még ott lehet a kieséses szakaszban.

Sergio Busquets a 15. vb-mérkőzésén játszott, amivel beérte Xavi Hernándezt. Náluk több pályára lépéssel csak Sergio Ramos büszkélkedik a spanyolok közül.

Dani Olmo lövését 35 egymást követő passz előzte meg, ami egyelőre a legtöbb a katari világbajnokságon a befejezéssel végződő támadások közül – Jack Grealish Irán elleni gólja szintén 35 átadás után született.

 


 

Álvaro Morata a hatodik játékos, aki két egymást követő világbajnoki mérkőzésen is betalált a cserepadról pályára lépve. Spanyolként az első ebben a tekintetben.

A spanyol válogatott már három gólját is cserejátékosnak köszönheti a tornán, ami először történik meg a csapattal világbajnokságon.

Luis Enrique gárdája már nyolc szerzett gólnál jár Katarban – a spanyolok ugyanennyit értek el a 2010-es dél-afrikai tornán, amikor világbajnokok lettek.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
E-CSOPORT
SPANYOLORSZÁGNÉMETORSZÁG1–1 (0–0)
Al-Hor,al-Bajt Stadion,68 895néző.Vezette:Makkelie (holland)
SPANYOLORSZÁG:Simón – Carvajal, Rodri, Laporte, Alba (Balde, 82.) – Busquets – Gavi (Koke, 66.), Pedri, Asensio (Nico Williams, 66.), Olmo – Ferran Torres (Morata, 54.).Szövetségi kapitány:Luis Enrique
NÉMETORSZÁG:Neuer – Kehrer (Klostermann, 70.), Süle, Rüdiger, Raum (N. Schlotterbeck, 87.) – Kimmich, Gündogan (L. Sané, 70.), Goretzka – Gnabry (Hofmann, 85.), Th. Müller (Füllkrug, 70.), Musiala.Szövetségi kapitány:Hans-Dieter Flick
Gólszerző:Morata (62.), ill. Füllkrug (83.)

A csoport másik mérkőzésén
Japán–Costa Rica 0–1 (Fuller 80.)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország2118–1+74
2. Japán2112–203
3. Costa Rica2111–7–63
4. Németország2112–3–11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik