Olaszország: Nincs elég fiatal játékosunk; mi a hazaadás nemzete vagyunk – Capello

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 16:57
null
Fabio Capello szerint az olasz foci 15 éve Guardiola stílusát másolja, de inkább a német vonalat kellene követnie (Fotó: AFP)
Mint ismert, Olaszország óriási meglepetésre kikapott Észak-Macedóniától a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének elődöntőjében, így lemarad a vb-ről. Az olaszok játékáról lesújtó véleménnyel van a korábban a Milant és a Real Madridot is irányító Fabio Capello, aki úgy gondolja, nem a Pep Guardiola révén kifejlesztett spanyol modellt, hanem a Jürgen Klopp és Thomas Tuchel által képviselt német vonalat kellene követnie a válogatottnak.

 

„Az olasz foci tizenöt éve Guardiolát másolja, de nekünk nincsenek olyan technikás játékosaink, mint a spanyoloknak – idézte Fabio Capellót a Football Italia.Nem voltak vertikális passzok, a játékosaink nem voltak fizikailag erősek, nem akartak belemenni a párharcokba. Szerintem Jürgen Klopp játékstílusát kellene követnünk. Olaszországban egyedül az Atalanta képviseli ezt a vonalat.”

A 75 éves olasz tréner úgy gondolja, az„azzurri” sebességben elmarad az európai élmezőnytől.

„Nincs elég fiatal olasz játékos, de az utánpótlás fundamentuma sem megfelelő. Mi a hazaadás nemzete vagyunk.”

Capello szerint felvet néhány kérdést, hogy Victor Osimhen, Romelu Lukaku és Tammy Abraham csak átlagos csatárnak számított külföldön, ám Olaszországban kimagaslik (illetve kimagaslott).

Noha Roberto Mancininek 2026-ig szóló szerződése van a válogatottal, könnyen lehet, hogy lemond a kapitányi posztról. Helyettese a világbajnok Fabio Cannavaro lehet.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Észak-Macedónia 0–1
Palermo, Renzo Barbera Stadion, 33 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
OLASZORSZÁG:G. Donnarumma – Florenzi, G. Mancini (Chiellini, 90.), Bastoni, Emerson – Barella (Tonali, 77.), Jorginho, Verratti – Berardi (Joao Pedro, 89.), Immobile (Lo. Pellegrini, 77.), Insigne (Raspadori, 64.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
ÉSZAK-MACEDÓNIA: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki (Risztevszki, 86.), Muszliu, Alioszki – Csurlinov, Ademi (Askovszki, 59.), Bardi, Nikolov (Szpirovszki, 59.) – Trajkovszki, M. Risztovszki (Miovszki, 72.). Szövetségi kapitány: Blagoja MIlevszki
Gólszerző: Trajkovszki (90+2.)

A TÖBBI EREDMÉNY
A-ÁG

Wales–Ausztria 2–1
B-ÁG

Svédország–Csehország 1–0 – hosszabbítás után
C-ÁG

Portugália–Törökország 3–1

MÁRCIUS 29., KEDD

DÖNTŐ
20.45:
Lengyelország–Svédország
20.45: Portugália–Észak-Macedónia – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik