Sznúker: Révész Bulcsút is meglepte, hogy megnyerte az U19-es világbajnokságot

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 12:38
Révész Bulcsú
Amint arról beszámoltunk, a 17 éves Révész Bulcsú megnyerte az Albániában megrendezett U19-es világbajnokságot, ezzel kiharcolta, hogy a következő két idényben a felnőtt profik között versenyezhessen; ehhez még a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan is gratulált.



Fantasztikus sikert ért el Révész Bulcsú,    aki megnyerte az U19-es sznúker-vb-t Albániában. A 17 éves tehetség a fináléban a kínai Kung Csen-cse ellen nyert 5–3-ra, és a meccsen lökött egy 130-as bréket is.

„Teljességgel váratlan volt ez az eredmény, nem volt cél vagy elvárás, hogy akár a döntőig is eljussak – mondta a Nemzeti Sportnak Révész. – Azzal a céllal mentem ki a vébére, hogy élvezzem a játékot. A döntő előtt felröppent a pletyka, hogy kínai ellenfelem már megkapta a Tour-kártyát, vagyis a finálé eredményétől függetlenül én is profi lehetek a következő idénytől. Aztán a döntő délelőttjén megérkezett a világszövetség elnöke, és elmondta, Kung hivatalosan még nem profi, így csak a döntő győztese lehet profi két évadra.”

Révész elmondta, a kis közjáték miatt a finálé előtt borzasztóan izgult, de így is élvezte a játékot.

„A győzelem azt jelenti, hogy a main touron az összes versenyen ott lehetek a profik mezőnyében – folytatta Révész. – Ha minden igaz, kapok ezért húszezer angol fontot, és ha neves ellenféllel játszom, képernyőre is kerülhetek. Indulhatok az összes profi, nem meghívásos torna kvalifikációján. Ez nagy álmom volt, régóta vártam rá, hogy valóra váljon. Egyelőre szűk a támogatói köröm, márpedig ez olyan sportág, amelyben rengeteget kell utazni. Ez az eredmény sokat dob a helyzetemen, remélhetőleg több szponzorom lesz, mert ha ez sem, akkor semmi sem segíthet abban, hogy belekóstoljak a profi életbe. Bizakodó vagyok. Még a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan, a sportág legnagyobbja is gratulált videóüzenetben, aminek nagyon örültem. A Magyar Sznúkergáláról ismerem, játszottunk is már egymással.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik