Sznúker: Történelmi siker, Révész Bulcsú nyerte a junior-vb-t, s ezzel profivá vált!

Vágólapra másolva!
2024.02.02. 20:08
Révész Bulcsú történelmi sikert aratva lett profi (Fotó: Facebook/World Snooker Federation)
A 17 éves Révész Bulcsú 5:3-ra legyőzte a kínai Kung Csen-csét a Sznúker-világszövetség (WSF) albániai junior-világbajnokságának döntőjében. Az európai sznúker nagy tehetségének tartott versenyző a következő idénytől első magyarként lesz tagja az felnőttek profi sorozatának (WST).

A tavalyi U18-as Európa-bajnok a sportág történetének első magyar világbajnoki címét és első magyar profi státuszát vívta ki a vb-elsőségével. A 17 éves magyar tehetség az esemény honlapja szerint a csoportkörben mind a négy meccsét megnyerte, így elsőként rögtön a nyolcaddöntőbe került. A kieséses szakaszban három sima győzelemmel jutott be a fináléba, melyben az a kínai Kung Csen-cse várt rá, akit a csoportban egyszer már 3:1-re megvert. Az egyik fél ötödik sikeréig tartó aranycsatában Révész 3:1-re elhúzott úgy, hogy a harmadik partiban megszakítás nélkül 130 pontot lökött. Ezt követően a riválisa ugyan egyenlíteni tudott, de a hajrában a magyar játékos volt a pontosabb, így végül 5:3-as diadalt aratott.

Révész Bulcsú ezzel történelmi sikert ért el, hiszen – a következő évadtól kezdve – első magyarként játszhat profiként a sportág legjobbjai ellen.

SZNÚKER
JUNIOR VILÁGBAJNOKSÁG, ALBÁNIA
DÖNTŐ
Révész Bulcsú–Kung Csen-cse (kínai) 5:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik