Darts: nem jártak sikerrel a magyarok a PDC selejtezőtornáján

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 14:56
null
Illusztráció: AFP
Egyik magyar dartsosnak sem sikerült a PDC Pro Tour-selejtezőjének második körébe jutnia a németországi Kalkarban.

Az úgynevezett Q School európai állomásán öt magyar indult, Vályi Attila, Lakatos Gergely és Balló Sándor mindhárom nap elveszítette az első mérkőzését, így győzelem nélkül búcsúzott.

Strbik Péter az első napon három fordulót is sikerrel vett – ausztrál, horvát és olasz riválist győzött le –, mielőtt 5–0-ra kikapott a már a 2021-es budapesti European Tour-versenyen is látott holland Richard Veenstrától.

Jagicza Gábor szerdán a német Benjamin Freudenreichet 5–1-re, a cseh Lukas Ungert 5–2-re győzte le, aztán jött a német Franz Rötzsch, aki 99-es átlaggal 4–0-ra elhúzott, Jagicza azonban onnan kiegyenlített, de hiába a hét legmagasabb magyar átlaga (86.52), 5–4-re a német nyert.

A PDC angliai és németországi selejtezőjének háromnapos első szakaszában minden nap nyolcfelé osztották a mezőnyt, a nyolc minitorna győztesei mindennap továbbjutottak a csütörtöktől vasárnapig tartó második szakaszba, amelynek mezőnyét a három napon elért győzelmek száma alapján kialakult rangsor alapján feltöltöttek 128 főre.

A második szakaszon Európából 14, Angliából 13 versenyző szerez Pro Tour-kártyát, amellyel két évig biztosan indulhat a PDC pontszerző versenyein.

A magyarok azzal, hogy elindultak ezen a selejtezőn, jogot szereztek arra, hogy a PDC Challenge Tour-versenyein szerepeljenek, bár ezzel a lehetőséggel a korábbi években nem éltek, ennek fényében inkább erőfelmérő, tapasztalatszerző kaland volt számukra a Q School.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik