Bayern-gála a hajrában, Lewandowskiék néggyel nyertek Lisszabonban

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 20:50
null
Robert Lewandowski szerezte a bajorok harmadik gólját (Fotó: AFP)
Sokáig jól tartotta magát a Benfica a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, azonban a hajrában teljesen szétesett a portugál együttes, amely négygólos vereséget szenvedett.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT

BENFICA (portugál)–BAYERN MÜNCHEN (német) 0–4 (0–0)
Lisszabon,
Estádio da Luz, 55 201 néző. Vezette: Ovidiu Hategan (román)
BENFICA: Vlahodimosz – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – André Almeida (Goncalves, 40.), Joao Mário (Taarabt, 81.), Weigl, Grimaldo – Rafa Silva (Pizzi, 81.), D. Núnez (Goncalo Ramos, 81.) – Jaremcsuk (Everton, 76.). Vezetőedző: Jorge Jesus
BAYERN: Neuer – Pavard (Gnabry, 66.), Süle, Upamecano, L. Hernández (O. Richards, 86.) – Kimmich, Sabitzer (Tolisso, 86.) – Coman (Musiala, 86.), Th. Müller (Stanisic, 77.), L. Sané – Lewandowski. Megbízott edzők: Dino Toppmöller, Xaver Zembrod
Gólszerző: L. Sané (70., 85.), Everton (80. – öngól), Lewandowski (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A kvartett két veretlen csapata találkozott egymással Lisszabonban, ám még a mérkőzést megelőzően a Bayern rossz hírről számolt be: Julian Nagelsmann „influenzaszerű fertőzés” miatt nem lehetett ott a kispadon, így segítői, Dino Toppmöller és Xaver Zembrod irányították a német bajnokot.

Edzőjük hiánya nem roppantotta össze a münchenieket, akik jól kezdték a találkozót: Leroy Sané helyzete és Robert Lewandowski fejese is jelezte, nem hagyhat ki a hazai védők figyelme.

A folytatásban már fegyelmezettebben védekezett a Benfica, amely akár a vezetést is megszerezhette volna, de Darwin Núnez lövését óriási bravúrral védte a Bayern színeiben 100. Bajnokok Ligája-mérkőzését játszó Manuel Neuer.

A több helyzetet kialakító vendégek az első félidő végén és a második elején is betaláltak, ám ezeket a VAR-ozás után nem adták meg: az elsőnél Lewandowski kézzel ért a labdához, a másodiknál hiába kotorta be Thomas Müller, a centerező Kingsley Coman lesen volt.

A 70. percben már a VAR sem menthette meg a Benficát, Nicolás Otamendi buta szabálytalansága után Leroy Sané lőtt 22 méterről a kapu bal oldalába (0–1).

Az igazi gála ezután következett, a nem sokkal korábban beállt Everton öngólt fejelt, majd néhány perc leforgása alatt Lewandowski és Sané is betalált még egyszer, így a Bayern a meg nem adott gólok ellenére is, erődemonstráló hajrával magabiztosan begyűjtötte a három pontot (0–4).

Korábban
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)1–0 (Piqué 36.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München33
12–0+129
2. Benfica3111 3–4 –14
3. Barcelona312 1–6 –53
4. Dinamo Kijev312 0–6 –61

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Két perc a ráadás.

85. PERC: GÓL, TELJESEN SZÉTESETT A BENFICA! Stanisic átadását Sané váltotta közelről gólra (0–4).

82. PERC: GÓL, OTT A HARMADIK! Gnabry passza után némi szerencsével maradt Sanénál a labda, a német nagyon önzetlenül Lewandowskit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, és a lengyel nem is hibázott (0–3).

80. PERC: GÓL, OTT A MÁSODIK! Gnabry erőteljes beadását az imént beállt Everton fejelte a saját kapujába (0–2).

78. PERC: Coman szólózott egyet, majd lőtt nagy erővel, de kapu fölé.

77. PERC: Egy-egy csere, Everton a hazaiaknál, Stanisic a vendégeknél állt be.

70. PERC: GÓL, EZ MÁR ÉRVÉNYES, VEZET A BAYERN! Sané 22 méterről elvégzett szabadrúgása védhetetlenül csapódott a kapu bal oldalába (0–1).

68. PERC: Jaremcsuk sprintelt végig a jobb szélen, a sárga lapis Upamecano nem mert odalépni, így az ukrán támadó ziccerbe került, de ellőtte keresztben a labdát.

66. PERC: Gnabry érkezett, Pavard ment le.

63. PERC: Lewandowski fejese nem találta el a kaput.

59. PERC: Lucas Hernández sem úszta meg, Rafa Silvát állította meg szabálytalanul.

57. PERC: Mutatós figura a hazaiaktól, Joao Mário nem küldte kapura a szabadrúgást, helyette a jobb szélre passzolt, ahonnan jött a beadás, majd egy fejes, ami nem sokkal kerülte el a kapu jobb oldalát.

56. PERC: Upamecano dózerolta le Jaremcsukot, ez is sárga.

55. PERC: Neuer kísértetiesen hasonló védést mutatott be, mint az első félidőben Núnez lövésénél, csak most a túloldalról érkezett a bomba: Goncalves ballal a jobb felsőt vette célba, a német kapust nagyot repülve védett.

52. PERC: Gól, de ezt sem adják meg! Coman középre passza után Sané lövését még védte a hazai kapus, de éppen Müller elé került a labda, ő pedig nem hibázott. Igen ám, de a VAR-ozás után kiderült, hogy Coman lesen kapta az indítást, így érvénytelen a találat.

51. PERC: Joao Mário kapott sárga lapot.

49. PERC: Újabb kapufa, igaz, ezt befújták lesnek: Kimmich ívelése után Müller kapásból megcélozta a rövid, jobb sarkot.

47. PERC: Kapufával indította a második játékrészt a Bayern:Coman adott be balról, Pavard az átvétel után nagy erővel lőtt, de Vlahodimosz óriási bravúrral, lábbal a jobb kapufára tolta a labdát.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!


ELSŐ FÉLIDŐ

45+6. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Négy perc a ráadás.

45. PERC: Otamendi lépett oda csúnyán Kimmichnek, az argentin védőé a mérkőzés első sárga lapos figyelmeztetése.

42. PERC: Gól, de nem adják meg! Coman beadása után Lewandowski továbbította a labdát három méterről a gólvonal mögé, mint utólag kiderült, kézzel.

40. PERC: Kényszerű csere a Benficánál, André Almeida nem tudja folytatni, Goncalves váltotta.

38. PERC: Ez már sokkal közelebb volt, Sané 17 méterről alig tévesztette el a jobb alsó sarkot.

37. PERC: Ezúttal Sabitzer próbálkozott, de ő még a kaput sem találta el.

34. PERC: Kimmich szánta rá magát lövésre, 23 méterről Vlahodimosz kezei közé lőtt.


33. PERC: Óriási Neuer-védés! Upamecano vétett el egy indítást, így Núnez iramodhatott meg. Az uruguayi addig fedezte a labdát, amíg lövőhelyzetbe került, a bal felsőbe tartó kísérletet Neuer ütötte bravúrral szögletre.

31. PERC: Upamecano labdaeladásából indult meg a lendületes hazai roham, Sané jött vissza és szerelt nagyon fontos pillanatban.

28. PERC: Núnez csapott le a labdára a tizenhatoson belül, kifelé megtolta, de a lövés pontatlan lett.

23. PERC: Coman ritmusváltása jó volt, Kimmich visszapassza már nem a beinduló franciának.

22. PERC: Lewandowskit vitték földre a tizenhatos előterében, Sané szabadrúgása nagyjából másfél méterrel elkerülte a bal felső sarkot.

13. PERC: Újabb fejes, ezúttal a túloldalon: Rafa Silve ívelt középre, viszont Núnez és Jaremcsuk egymást zavarták, utóbbi lent is maradt egy ideig az ütközést követően.

Manuel Neuer a 100. BL-mérkőzését játssza a Bayern színeiben.

9. PERC: Coman balról érkező beadása után Lewandowski fejelt öt méterről, de pontosan középre, így Vlahodimosz hárítani tudott.

5. PERC: Sané remek indítást kapott, jól is hozta magát helyzetbe, de a bal alsót célzó lövés centikkel elkerülte a kaput.

2. PERC: Lewandowski közeli lövését Vlahodimosz ütötte a léc fölé, de utólag kiderült, hogy a lengyel támadó – két társával egyetemben – lesen volt.

Piros-fehér szerelésben a Benfica, feketében a Bayern.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mérkőzés játékvezetője a románOvidiu Hategan.

A csoport másik mérkőzésén a Barcelona 1–0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet.

A szerdai program

A Bayern München megerősítette, hogy Julian Nagelsmann „influenzaszerű fertőzés” miatt nem lesz ott a kispadon. Segítői, Dino Toppmöller és Xaver Zembrod irányítják ma a német bajnokot.

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását? Szavazzon!



A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Benfica–Bayern München Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Aktuális téma: a válogatott játékosok kizsigereléséről beszélt mindkét edző a Benfica–Bayern München ütközet előtt. Persze, a házigazda nagyon készül, hiszen a Barcelona 3-0-ás legyőzése megnőttek a továbbjutási esélyei.

„A világ legjobb csapata érkezik hozzánk – mondta Jorge Jesus, a Benfica szakvezetője. – A válogatottakból visszaérkező játékosok erőnléti állapotára, a megfelelő pihenésre kellett figyelnünk, és az orvosoknak sokat kell dolgozni azon, hogy a Bayern München ellen mindenki jó állapotban léphessen pályára.”

A lisszaboni együttes igyekezett pihentetni legjobbjait a múlt szombati kupameccsen, amelyen a másodosztályú Trofense vendége volt, és csak hosszabbítás, százhúsz percnyi játék után harcolta ki a továbbjutást a 2–1-es győzelmével.

„Jól ismerjük a német klubot, de hiszünk magunkban, és abban, hogy csapatként harcolva legyőzhetjük az ellenfelünket” – mondta az edző, aki az uruguayi Darwin Núnez gólerős játékában bízhat a leginkább.

Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője kiemelte, hogy a portugálok szeretik birtokolni a labdát, és ez gondot okozhat nekik, majd a hiányzókról tett említést.

„Leon Goretzka beteg, ezért nem jöhetett velünk – mondta a 34 esztendős szakember, aki a Bayer Leverkusen otthonában elért 5–1-es diadal után önbizalomtól duzzadó csapatot küldhet pályára. – Alphonso Davies más eset, őt a vasárnapi bajnokin már a szünet előtt le kellett cserélni. Nem sérült, de fáradt, ezért nem jött velünk Lisszabonba, három-négy napnyi pihenő után újra csatlakozhat hozzánk.”

S. ZS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik