Várható volt: a City kiesésével a Real Madrid a legesélyesebb a BL-győzelemre az Optánál

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 14:05
Az Opta szerint a Real Madrid a legesélyesebb a végső sikerre a Bajnokok Ligájában (Fotó: Getty Images)
Annak ellenére, hogy a negyeddöntős párharcokban a 14-szeres győztes Real Madrid továbbjutására látta a legkevesebb esélyt, az Opta szuperszámítógépének szimulációi alapján a címvédő Manchester City kiejtése után már Carlo Ancelotti csapata számít a végső győzelem favoritjának a Bajnokok Ligájában.

Mint azt megírtuk, a negyeddöntős párharcok előtt az Opta szuperszámítógépének szimulációi alapján a Real Madrid továbbjutására csak 40 százalék esélyt adott, ezzel a rekordgyőztesnek volt a legkisebb esélye az elődöntőre, miközben a végső győzelemre a második legesélyesebb csapatnak számított Pep Guardioláék mögött.

Már akkor valószínű volt, hogy ha a madridiak továbbjutnak, első számú favorittá lépnek elő, s ez be is igazolódott, ugyanis az Opta immár Luka Modricékat tartja legesélyesebbnek a végső sikerre.

Az Opta szimulációi szerint a Real Madrid számít a Bayern München elleni elődöntő esélyesének, hiszen a spanyolok döntőbe jutására 66 százalékot ad a portál, szemben a bajorok 34 százalékával, míg a másik ágon a Paris Saint-Germaint látja befutónak (59.6%) a Borussia Dortmunddal (40.4%) szemben.

A statisztikákkal foglalkozó lap nem csak a döntőbe jutást számolta ki, hanem a végső győzelem esélyeit is: ez alapján a Real Madrid 15. BL-trófeájára van a legnagyobb esély, 39.3%, miközben elődöntős ellenfelének, a Bayern Münchennek a sikerére 16.9 százalékot ad az Opta.

Ahogy a párharcban, úgy a végső győzelemért folyó versenyben is esélyesebbnek tűnik a PSG a BVB-nél, a franciák sikerére 27.4%, a németekére 16.4% az esély.

(A VONATKOZÓ POSZTBAN KEREKÍTETT ÉRTÉKEKET ADOTT MEG AZ OPTA)

SZAVAZÁS

ÖN SZERINT KI NYERI A BAJNOKOK LIGÁJÁT?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik