BL: a Real Madrid a negyeddöntős párharcok legesélytelenebb csapata az Optánál

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 08:29
Az Opta szuperszámítógépe szerint is előrehozott döntőt játszik egymással a Real Madrid és a Manchester City, mégis a spanyol gigász a negyeddöntős párharcok legesélytelenebb csapata (Fotó: Getty Images)
Már a sorsolás pillanatában is előrehozott döntőként lehetett tekinteni a címvédő Manchester City és a rekordgyőztes Real Madrid negyeddöntős párharcára a Bajnokok Ligájában, ám az Opta szuperszámítógépe most kiszámolta a nyolc csapat esélyeit az elődöntőbe és a fináléba jutásra, illetve a végső győzelemre. Ez pedig valóban azt mutatja, hogy az angol és a spanyol élcsapat a sorozat két favoritja.

Aligha meglepő, hogy az Opta a legesélyesebb csapatok között tartja számon az előző kiírás győztesét, a Manchester Cityt és a BL-t 14-szer megnyerő Real Madridot, ugyanakkor a végső győzelemre még úgy is ez a két csapat a legesélyesebb az Opta szuperszámítógépe szerint, hogy a két csapat egymás ellen negyeddöntőzik, azaz az egyik favorit biztosan búcsúzik.

Noha Carlo Ancelottiék is pályáznak a végső sikerre, a negyeddöntőben a Real Madrid számít a négy párharc legesélytelenebb csapatának, hiszen a City elődöntőbe jutására 60, a madridiakéra csak 40 százalék az esély – ennél valamivel kiegyenlítettebb az Arsenal (58.5%) és a Bayern München (41.5%) párharca, még egy fokkal izgalmasabb a Paris Saint-Germain (57%) és az FC Barcelona (43%) csatája. A legkiélezettebb összecsapás a Dortmundé (56.3%) és az Atlético Madridé (43.7%).

Noha a negyeddöntős párharcokban a legesélytelenebbnek számít, a döntőbe jutásra már jóval magasabb az esélye a Real Madridnak, 23.8%, ezzel a City (41.2%) és a PSG (35.9%) mögött a harmadik a rangsorban, a döntőre pedig a Bayern München a legkevésbé esélyes (12.1%).

Az Opta szuperszámítógépe szerint a legnagyobb esély a címvédésre van: a Manchester City döntőbeli sikerére kimagaslóan nagy, 28.3% a sansz, míg a második helyen épp negyeddöntős ellenfele, a Real Madrid áll 15 százalékkal, a legesélytelenebb pedig városi riválisa, az Atlético Madrid csupán öt százalékkal.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 9., kedd
21.00: Arsenal (angol)–Bayern München (német)
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)

Április 10., szerda
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német)
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol)

VISSZAVÁGÓK
Április 16., kedd
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol)

Április 17., szerda
21.00: Bayern München (német)–Arsenal (angol)
21.00: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol)

ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 30.–május 1.
Atlético Madrid (spanyol)/Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia)/FC Barcelona (spanyol)
Arsenal (angol)/Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol)
VISSZAVÁGÓK
Május 7-8.
Paris Saint-Germain (francia)/FC Barcelona (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol)/Borussia Dortmund (német)
Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol)–Arsenal (angol)/Bayern München (német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik