PL: Szoboszlai Dominik aláírt a Liverpoolhoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.07.02. 16:58
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a német RB Leipzig magyar válogatott középpályását, a 22 éves Szoboszlai Dominikot, aki a hírek szerint öt évre, azaz 2028-ig szóló szerződést írt alá.

Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja
Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja
Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja
Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja
Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja

 

A Liverpool vasárnap 17 óra környékére időzítette Szoboszlai Dominik szerződtetésének hivatalos bejelentését. Előbb a magyar válogatott középpályás alkarját és egy magyar zászlót posztoltak, majd egy bemutatóvideót, végül egy ismertető cikket, amelyben meg is szólal Szoboszlai.

„Remek érzés itt lenni. Élveztem az utóbbi pár napot, s már alig várom, hogy jobban megismerjek mindenkit. Az elmúlt napok nagyon hosszúra sikeredtek, nem volt könnyű, de már itt vagyok. Nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy kezdetét vegye a kaland. A Liverpool történelmi klub, fantasztikus játékosokkal, jó edzővel, minden szuper. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés, csatlakozni egy ilyen klubhoz. A szurkolók, a stadion... minden elképesztő” – mondta első, klubnak adott interjújában Szoboszlai.

A Lipcséből távozó középpályás 70 millió euró ellenében váltott klubot, ezzel messze a legdrágábban eladott magyar labdarúgó lett (a rekordot eddig is ő tartotta, 22 millióval), ráadásul a Liverpool is csak két játékosért adott többet valaha: Virgil Van Dijkért és Darwin Núnezért.

A transzferrel ráadásul az osztrák Salzburg is jól járt, hiszen az összeg 20 százaléka, vagyis 14 millió euró üti a klub markát. Úgy tudni, Szoboszlai 7.8 millió fontot (heti 150 ezer) fog keresni Liverpoolban, amivel a klub 8., a liga 45. legjobban kereső játékosa lehet. Bemutatkozására épp Németországban kerülhet sor: az új idény előtti első felkészülési mérkőzését július 19-én, szerdán a német másodosztályú Karlsruher SC-vel játssza a Liverpool

 

Fantasztikus videóval jelentette be Szoboszlai szerződtetését a Liverpool

 


ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya már az idény végi nyilatkozataiban sem garantálta a lipcsei folytatást, majd jött a hír, miszerint a Premier League-ben szereplő, Bajnokok Ligája-induló Newcastle érdeklődik iránta. Később kiderült, van kivásárlási ára, 70 millió euró, de az csak július 1-jéig érvényes a szerződésében.

A Newcastle később egy másik középpályásra, a milanos Sandro Tonalira vetette ki a hálóját – bár profilra nem egyeznek Szoboszlai Dominikkal –, s ugyan még az a transzfer sem hivatalos, úgy tűnik, őt veszi meg a PL-klub, körülbelül 70 millió euróért. Ezt követően a már szintén régóta érdeklődő Liverpool szállt be a versenybe, de a tárgyalások csak június 30-án pörögtek fel.

Fabrizio Romano pénteken már arról számolt be, hogy a Jürgen Klopp vezette – a mögöttünk hagyott idényben PL-ötödik helyen végző – Liverpool legfőbb célpontja a magyar válogatott középpályás, a tárgyalások pedig jól haladnak. Végül péntek este szivárogtak ki az információk, a saját értesüléseinkre is hivatkozva közöltük: az üzlet megköttetett, Jürgen Kloppék 70 millió euróért viszik a magyar futballistát!

Szoboszlai szombaton érkezett meg Liverpoolba, ahol a kora esti órákban esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s ezt követően aláírta – a hírek szerint 2028-ig szóló – szerződését Jürgen Klopp csapatánál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik