Liverpool: Szoboszlai a klub történetének 3. legdrágább igazolása lehet

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 21:40
null
Szoboszlai Dominik a Leipzig idei Német Kupa-diadalát követő ünnepségen (Fotó: AFP)
Hivatalos bejelentés még nincs, de ha hihetünk a jelenleg biztosnak tűnő információknak, akkor a magyar labdarúgó, Szoboszlai Dominik a Liverpool történetének harmadik legdrágább igazolása lesz.

 

A Nemzeti Sport saját információi is alátámasztják a hírt, hogy Szoboszlai Dominik a június 30-ig érvényes 70 millió eurós kivásárlási árért kerül a Leipzigből a Liverpoolba, amely korábban – a Transfermarkt kimutatása szerint – csak két labdarúgóért fizetett több pénzt.

A listát Virgil van Dijk vezeti, érte 84.65 millió eurónyi fontot szurkolt le a Liverpool a Southamptonnak 2017-ben, majd 2022 nyarán Darwin Núnezért 80 millió eurót a Benficának. Alisson 62.5 millióért érkezett a Romától – vagyis Szoboszlai a brazil kapus elé kerül a listán.

Ha tényleg a fenti feltétellel kötik meg az ügyletet, Szoboszlai a 70 millióval egyelőre az idei nyár holtversenyben második legdrágább vétele lesz: a Real Madrid 103 millió eurót fizetett a Dortmundnak Jude Bellinghamért, míg az Arsenal 70 milliót a Chelsea-nek Kai Havertzért.

Ami pedig a lipcsei oldalt illeti: a német klub eddigi legdrágább eladása Christopher Nkunku, őt 60 millió euróért vitte nemrég a Chelsea – vagyis Szoboszlai a klubtörténet legnagyobb eladásához segítheti hozzá a Leipziget. Igaz, tegyük hozzá, a rekord hamar meg is dőlhet Josko Gvardiol és a Man. City révén.

Végül nézzük a valaha volt legdrágább Bundesliga-eladásokat! Ousmane Dembélé 135 millió euróért került a Dortmundból a Barcelonába 2017-ben, Bellingham ugye 103 millióért a Realba, Jadon Sancho 85 millióért a Manchester Unitedbe, Havertz 80 millióért a Chelsea-be, Kevin De Bruyne 76 millióért a Manchester Citybe – ez eddig öt, a hatodik helyre pedig Szoboszlai sorol be, ha valóban az említett összegért köttetik meg az üzlet.

Fontos persze megjegyezni, hogy a futballbiznisz az utóbbi két évtizedben pörgött fel ilyen csillagászati összegekig, ezért a régebbi idők világklasszisai nem rúghatnak labdába az efféle pénzügyi összevetésekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik